Maneta de realitat

14 Agost 2022 Xavi de la Ossa
Andrea Porta talla davant de Chini Andrea Porta talla davant de Chini Xavi de la Ossa

L'Europa perd per un contundent 5-0 davant l'Espanyol a domicili en un partit on el rival ha necessitat poc donada la seva superioritat.

Pretemporada · 14/08/22 · 10:00 h. · Ciutat Esportiva Dani Jarque

ESPANYOL 5 - 0 EUROPA

bannercroniquesfemeni

Ho advertia Joan Bacardit en el primer entrenament, la pretemporada està per perdre i fer saltar les alarmes. Les bones sensacions aconseguides davant l'AEM han canviat davant un Espanyol que té com a objectiu competir per pujar a Primera Divisió. El rival superior, el camp gran i un Europa que no ha trobat la versió que ha d'acabar sent aquesta campanya, han estat la tònica d'un encontre que ha acabat amb un resultat molt contundent.

Primera Part

L'Europa ha començat duent el ritme del partit i també de les ocasions amb una de molt perillosa de Clara a la sortida d'un córner que ha marxat desviada. Abad ha provat més tard un tir des de la frontal que no ha agafat trajectòria. L'Espanyol només ha necessitat un parell d'avisos per marcar el primer, al minut 7, quan Carol s'ha quedat sola davant Alba i ha afusellat.

Canvi de papers amb l'equip gracienc incòmode sobre la gespa i aguantat l'embranzida rival. Abans del quart d'hora ha arribat el segon local en una passada llarga cap a Natalia, qui ha assistit Baudet per enviar-la endins. Les periques encara han pogut marcar el tercer en un mà a mà de Pixu amb Alba i que ha aturat molt bé la portera europeista en una acció que hauria d'haver estat anul·lada per fora de joc.

Pixu n'ha necessitat una més, que ha sortit llepant el pal esquerre de la porteria de l'Europa, abans de fer el tercer en una acció de dos contra un que ha deixat la davantera lleidatana sola davant Alba per marxar al descans amb el 3-0 a l'electrònic.

Amb el partit sentenciat, l'Espanyol ha fet una passa enrere i s'ha mantingut ordenat a camp propi esperant que fos l'Europa qui organitzés el joc. Amb més calma, les gracienques han gaudit de més estona de pilota i han pogut fer una passa endavant acompanyada d'un tir de Bové que ha aturat Dolan sense problema.

El ritme de partit ha estat més baix que a la primera meitat, però l'efectivitat perica de cara a porteria ha estat la mateixa. Al minut 66, un error de l'Europa en sortida de pilota ha propiciat una assistència d'Adriana cap al gol de Nora. Sense quasi temps de marge per assimilar-lo ha arribat el cinquè en una centrada cap a Adriana, qui l'ha enganxat per tancar el marcador.

L'Europa afronta una nova setmana de pretemporada per a continuar preparant el debut a la Segona RFEF i disputarà dimecres (20:00 hores) un amistós contra l'Espanyol B novament a la Dani Jarque i el cap de setmana s'enfrontarà al Barcelona B a la CE Joan Gamper. Toca continuar treballant per agafar la forma.

Espanyol: Mar, Ari, Guerra, Nuria, Villegas, Carol, Baudet, Chini, Judit, Pixu i Natalia... Han completat el partit i la convocatòria: Dolan, Naiara, Luzu, Irene, Adriana, Serrat, Nora, Dana i Laia.

EUROPA: Alba, Moyano, Júlia, Chami, Queralt, Pili Porta, Andrea Porta, Clara, Manau, Abad i Neus... Han completat el partit i la convocatòria: Janet, Bové, Farreras, Sara, Peque, Blanca, Magda, Mariona, Carla, Montse i Paula López.

ÀRBITRE: Cecilia Muñoz di Giovambattista (Baix Llobregat), assistida per Andrea Salvador Sánchez (Barcelona) i Míriam López Hervas (Baix Llobregat).

TARGETES: Groga a Bové (Europa).

GOLS: 1-0 (Carol, 7'); 2-0 (Baudet, 14'); 3-0 (Pixu, 38'); 4-0 (Nora, 66'); 5-0 (Adriana, 72').

Segona amistós de pretemporada.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Jou i Núria (lesió) i Fati, Ramos i Angi (motius personals).

Partit disputat amb núvol i calor.

Primer partit que l'Europa perd per cinc gols de diferència amb Joan Bacardit a la banqueta.