Fins aviat, Primera!

27 Abril 2024 Àngel Garreta
Missatge final de les jugadores a l'afició en acabar el partit Missatge final de les jugadores a l'afició en acabar el partit Àlex Martínez

El Primer Equip femení de l'Europa s'ha acomiadat de la seva estrena a Primera RFEF amb una derrota davant Osasuna (0-3).

Lliga · Jornada 26 · 27/04/24 · 19:30 h. · Estadi Nou Sardenya · 453 espectadors

0 - 3 OSASUNA

No s'ha pogut sumar cap punt, tot i merèixer haver fet més d'un gol, en la darrera jornada d'una lliga nova per a l'Europa i de la qual s'endú experiències per tornar-ho a intentar, recuperar la categoria i fer més i millor. Osasuna, per la seva banda, efectiu en les arribades que ha tingut.

Primera Part

Un xut creuat de Clara i un intent de vaselina de 40 metres de Yiyi han estat les primeres ocasions del matx a banda i banda en vuit minuts d'encontre. Als deu de joc, Chami ha resultat clau en treure sota pals una pilota que ja entrava, però ningú ha pogut evitar que, un minut després, Alexia fes un precís i ben creuat xut dins l'àrea per convertir el 0-1.

A partir d'aquí, l'Europa ha tingut més opcions i arribades que Osasuna. A tocar del quart d'hora, Pili Porta ha retallat dins l'àrea i ha enviat el cuir fregant la creueta. Poc després, la portera Maitane ha refusat un córner directe d'Aina i, en segona jugada i a centrada de la mateixa Aina, Chami ha rematat de cap a les mans de Maitane. Poc després, Ibra ha connectat una rosca que s'ha anat obrint i obrint... fins obrir-se massa angle i marxar massa desviat.

A la represa del partit, les ocasions han trigat a arribar a diferèncai del primer temps, vivint uns instants inicials de ritme més lent en general. Al minut 58, un cop de cap de Bové ha sortit fregant la porteria rival. El marcador de 0-1 deixava tot obert, fins que al minut 73 Osasuna ha començat a sentenciar l'encontre en una internada de Carmen que ha finalitzat amb un xut sobre la sortida d'Alba que s'ha convertit en el 0-2.

La reapareguda Pixu, als minut 78 i 79 de forma consecutiva, ha gaudit de les més clares de l'Europa en tot el matx en dos duels mà a mà amb Maitane que la dorsal 13 d'Osasuna ha refusat a córner amb el cos. Per acabar-ho d'adobar, poc després una centrada al segon pal de l'àrea gracienca ha estat rematada de primeres per Celia, enviant la pilota a l'alçada del travesser per fer el definitiu 0-3 amb que s'ha certificat el final de la participació de l'Europa en aquesta primera experiència a Primera RFEF.

EUROPA: Alba, Beta (Mar, 72'), Chami, Pili Porta, Bové (Manau, 58'), Ibra (Pixu, 72'), Albeta, Aina, Ranna (Queralt, 72'), Ramos i Clara (Sílvia, 58').

OSASUNA: Maitane (Olleta, 86'), Saioa, Celia, Míriam Rivas, Vanessa, Aitana, Merche Izal (Carmen, 62'), Yiyi (Ari Sánchez, 73'), Alexia (Valero, 73'), Azpiazu i Guallar (Iara, 62').

ÀRBITRA: Josefa Sánchez Gómez (Cantabria), assistida per Alexandra Collazo Lora (Canarias) i Rebeca Cosgaya Novoa (Asturias).

TARGETES: Groga a Aina (Europa).

GOLS: 0-1 (Alexia, 11'); 0-2 (Carmen, 73'); 0-3 (Celia, 82').

Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Natàlia, Sarita, Fati, Magda i Carla (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Bella i la portera Janet. / Per l'Osasuna ha restat a la banqueta: Vera.

Partit disputat amb cel permanentment tapat però sense pluja.

Darrer partit de la temporada. Minut de silenci per la mort dels socis Joan Gallifa i Leonor Munté.