El primer triomf a fora, un partidàs!

20 Setembre 2015 Àngel Garreta
La celebració del primer gol La celebració del primer gol Àngel Garreta

El Primer Equip de l'Europa necessitava sumar el primer triomf a domicili i posar fi a tres partits sense guanyar i ha donat sortida a les dues voluntats amb un partit enorme, dominat còmodament d'inici per superar el Manlleu (1-4).

Tercera Divisió · Jornada 5 · 20/09/15 · 17 hores · Municipal de Manlleu · 300 espectadors

MANLLEU 1 - 4 EUROPA

De forma literal ha aplicat l'Europa aquella frase que diu 'dominador de principi a fi': gol al minut 1 i gol al minut 91. Pel mig, dues dianes més, la del 0-2 de ben segur una de les millors de la temporada a Tercera, per donar un cop a la taula i reivindicar que la ratxa de tres partits sense guanyar no era més que un petit sotrac en l'evolució i conjunció d'un equip mig nou i que ha d'aplicar noves idees tàctiques de mica en mica i progressivament.

Primera Part

Ni temps per a respirar ha tingut el públic assistent al Municipal de Manlleu abans de veure el primer gol. Primer minut de joc, pilota morta a terreny de joc del Manlleu. Sobre el seu bot pentina Uri enrera, torna a fer el mateix Rovira, el central Muntada no es decideix i Montoro, controlant la caiguda de la pilota, controla per superar Segovia de xut creuat. Res millor per posar fil a l'agulla que manar des del principi.

En una centrada des de l'esquerra de Javi Iglesias el migcampista Guzman, entrant a rematar tot sol a l'àrea petita, no ha encertat a connectar bé amb el cap i ha perdonat el segon... un segon gol que ha arribat en un moment psicològic, a tocar del xiulet arbitral que marcaria el descans. Pilota botant a zona de tres quarts, nova indecisió del central manlleuenc i Poves, sense pensar-ho, que engalta una xilena en forma de vaselina des de fora l'àrea per superar Segovia, fer el 0-2 i signar un dels més bonics gols que es veuran aquest any a Tercera.

Segona Part

A la represa el Manlleu ha semblat, durant poc més de deu minuts, voler fer un pas endavant, però sense sol·lucions ofensives. Al minut 57 Montoro ha entrat a rematar una pilota a l'àrea gran però s'ha trobat amb un Segovia molt atent. Deu minuts més tard, entrada de Nils al terreny de joc i en la primera pilota que ha tocat ha assistit Poves per a la seva internada a l'àrea i posterior afusellament, enviant el cuir al fons de la xarxa i posant al marcador un 0-3 ja impossible de capgirar, no per falta de temps ni perquè no s'hagi vist de tot al futbol, sinó perquè el partit ha resultat des del principi monocolor amb un Europa imperial i molt superior al Manlleu.

Segovia ha tornat a intervenir al minut 80 per salvar una rematada a boca de canó d'Uri. No obstant, els locals han fet el gol de l'honor arribats al temps reglamentari. Ningú ha refusat amb encert una pilota al vèrtex de l'àrea gracienca i Martí Soler ha acabat rebent sol per fer la diana a plaer. L'únic error de l'Europa en un matx gairebé perfecte ha quedat en l'oblit d'immediat. Rapidíssima reacció visitant, fent segons després el quart gol, obra d'Abel Rita. Pilota centrada per Nils, Borja que fa un mal refús deixant la pilota a l'àrea gran i Rita que ha engaltat un cacau impossible d'aturar. Xiulet final i l'Europa que signa el primer triomf a domicili amb moltíssima autoritat.

MANLLEU: Segovia, Borja, Canal, Muntada, Ballús, Maik, Pol Coll, Brice (Manel Sala, 56'), Gerard Muñoz (Peña, 85'), Josu i Oriol Esteve (Martí Soler, 45').

EUROPA: Gianni, Dot, David López, Cano, Javi Iglesias, Uri, Rovira, Fran Bea (Padilla, 70'), Poves (Abel Rita, 73'), Guzman i Montoro (Nils, 66').

ÀRBITRE: Sergi Carrero Romera (Anoia), assistit per Guillem Mensa Moncunill i Jordi José Barrera (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Borja, Canal, Muntada i Oriol Esteve (Manlleu) i a Fran Bea i Guzman (Europa).

GOLS: 0-1 (Montoro, 1'); 0-2 (Poves, 45'); 0-3 (Poves, 67'); 1-3 (Martí, Soler, 90'); 1-4 (Abel Rita, 91').

Jornada 5 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Rubi, Pedro Bilbao, Àlex Fernández i Josa (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto i el porter Fer / Pel Manlleu han restat a la banqueta: Ramon Marimon i el porter Guzman.

Partit disputat a bona temperatura estiuenca i sense incidències meteorològiques extremes.

Primer triomf de l'Europa a domicili en la present lliga. Minut de silenci previ a l'inici del partit com a dol per la mort de Rosa Garcia Dalmau, mare del jugador aleví Marc Toneu, del Manlleu. Els jugadors locals van saltar a la gespa amb una samarreta d'ànims al seu company Albert Mozó, lesionat de creuats.