Cop d'autoritat!

16 Abril 2016 Nicolás Arlanzón
La celebració del gol del triomf La celebració del gol del triomf Fran Capell

El Juvenil A suma la tercera victòria seguida davant un nou rival directe: un Prat superat per l’ímpetu dels escapulats al llarg de tot el partit. Un solitari gol de Juan Carlos ha estat suficient (1-0).

Lliga Nacional · Jornada 29 · 16/04/16 · 17:15 hores

1 - 0 PRAT

Malgrat la pressió existent per la necessitat d’aconseguir la victòria, els jugadors del conjunt gracienc no s’han deixat emportar pels nervis i han firmat un bon inici del partit que els ha portat a fer-se amb el control de la pilota des del començament. Davant seu han tingut a un Prat que s’ha limitat a buscar el perill mitjançant el contraatac i a aprofitar els pocs error comesos pels locals. Amb el pas dels minuts, els escapulats han fet evident el seu domini amb nombroses ocasions que podrien haver suposat el primer gol de la tarda. El primer en intentar-ho ha estat Palomar amb una jugada individual, però l’atacant de l’Europa no ha estat capaç de culminar-la.

Més tard, després de diversos xuts llunyans, Ferri ha signat una bona internada dins de l’àrea, però la seva perillosa centrada no ha trobat rematador. Conscients del seu domini, el Juvenil A no ha deixat de buscar la porteria rival davant un Prat que no ha estat capaç de superar la pressió escapulada i que ha vist com cada pilota aèria era guanyada per un jugador de l’Europa. Gràcies a la seva millora en el joc, els graciencs han tingut noves ocasions en els darrers minuts de la primera part. Soto ha estat a punt de fer el primer després d’aprofitar una pilota que Prats havia deixat morta a l’àrea. El mateix Prats poc després ho ha intentat amb un xut escorat, però la pilota ha marxat desviada. Finalment, quan tot feia pensar que s’arribaria amb empat al descans, Juan Carlos ha aprofitat una pilota que havia quedat morta després d’un xut de Soto per escombrar-la i fer l’únic gol del partit.

A la represa, la dinàmica del partit no ha variat gaire malgrat la millora d’un Prat que hauria pogut empatar. Afortunadament pels interessos dels escapulats, el marcador no s’ha mogut en una segona part que ha començat amb una nova ocasió d’un expeditiu Palomar. Posteriorment, ha estat el conjunt visitant el que s’ha pogut avançar amb un xut que s’ha enverinat després de rebotar en un jugador dels graciencs. Luque, molt atent en aquesta ocasió, ha pogut refusar la pilota amb una bona estirada. Poc després ha hagut d'actuar de nou a causa de les nombroses arribades d’un veloç Prat que ha hagut de canviar el xip per tal d’intentar buscar l’empat. Quan millor estaven jugant els potablava, el seu partit s’ha complicat ja que en pocs minuts han sofert l’expulsió tant de Requena com del seu tècnic, aquesta segona per protestar.

No han estat les úniques expulsions per part dels visitants, ja que a 3 minuts del final l’àrbitre s’ha convertit en el protagonista després d’ensenyar-li la segona groga a Giménez. A més, després del xiulet final alguns dels seus jugadors també han estat amonestats per protestar. Quant al joc, els darrers minuts han estat plens de tensió i d’emoció. Per sort, l’Europa ha estat capaç de mantenir el seu nivell competitiu mostrat en els darrers partits i ha mantingut el resultat fins el final. Amb aquesta victòria davant un rival directe de la zona baixa, l’Europa deixa (a falta dels partits de demà) el descens a 5 punts.

EUROPA: Luque, Sergi, Guillén, Vicente, Carlos, Juan Carlos, Prats (Aldana, 83’), Varona, Ferran (Guti, 86’), Palomar (Lozano, 72’) i Soto (Alex, 61’).

PRAT: Maillo, Pulido, Roldán (Pitarch, 73’), Giménez, García, Gallardo (Mora, 71’), Larrosa (Londoño, 66’), Rodríguez, Villaverde, Niell (Peñalver, 69’) i Requena.

ÀRBITRE: David Medie assistit per Joel Aguilera i Oriol Cartiel.

TARGETES: Grogues a Varona i Palomar (Europa) i a Requena, Gallardo, Lima -entrenador- i Giménez (Prat). Vermella per doble groga a Requena -minut 67-, Lima -minut 77- i Giménez -minut 89- (Prat).

GOL: 1-0 (Juan Carlos, 44').

Jornada 29 del campionat regular de la Lliga Nacional Juvenil.

Tercera victòria consecutiva per primera vegada en tot el campionat i contra tres rivals directes.