El líder defineix l'objectiu!

01 Febrer 2023 Xavi de la Ossa
Anabel i Rio celebren el primer gol davant La Florida Anabel i Rio celebren el primer gol davant La Florida Xavi de la Ossa

El Filial femení completa la primera volta amb ple de victòries després de derrotar el segon classificat, La Florida, a domicili (0-8).

Lliga · Jornada 11 · 01/02/23 · Municipal La Florida · 21:00 h.

LA FLORIDA 0 - 8 EUROPA

El projecte de l'Europa tenia un últim gran repte a la primera volta, que no era altre que batre el segon classificat i únic equip que havia pogut seguir el ritme de puntuació de les escapulades. En un matx ajornat dues vegades, les gracienques arribaven a L'Hospitalet amb el dubte de saber quin tipus de disputa pel títol de lliga es trobaran d'aquí a final de temporada. Partit molt seriós de les gracienques, que han demostrat la seva superioritat i que han presentat candidatura posant els sis punts d'avantatge respecte de La Florida per encara un títol que, tot i que queden moltes jornades, ha de ser qüestió de temps aixecar.

Sobre la gespa, l'equip local ha plantejat un partit defensiu i tancant espais interiors per sortir al contraatac aprofitant la potència física de Sandra Paola, la jugadora que més problemes ha plantejat a la defensa de l'Europa, que ha acabat agafant-li la mesura. Les de Sara Mérida, amb paciència en l'elaboració, han buscat progressar per fora per trobar l'espai endins, tot i que el primer gol ha arribat gràcies a una falta frontal, on Anabel ha estat caçada amb una puntada al turmell (sense amonestació), i la mateixa capitana ha posat la pilota a l'escaire.

Amb el marcador obert, l'Europa ha continuat treballant per trobar els espais i ha gaudit d'ocasions molt clares per marxar amb molt de marge al descans, però la falta d'encert i les aturades d'Ana Emilia han mantingut el marcador en 0-1. No ha estat fins al minut 37, quan Montse ha arrencat a córrer per la banda i ha assistit per Alex, qui només ha hagut d'empentar la pilota endins, que l'Europa no ha començat a encarrilar el partit. Ja en el temps d'afegit, Anabel ha aprofitat una pilota en profunditat per superar Ana Emilia amb un tir creuat per fer pujar el 0-3.

A la sortida de vestidors, el domini de partit ha estat molt evident per a l'Europa, que no ha abaixat el ritme de circulació amb l'objectiu d'ampliar la distància. El quart, al minut 47, l'ha marcat Llanet en una centrada enverinada de Laia, que ha acabat tocant la migcampista amb el cap. Tot i que el matx ha acabat 0-8 les de Sara Mérida han hagut d'esperar tota la segona meitat a tornar a marcar. El setge sobre la porteria de La Florida no s'ha materialitzat en més gols (novament manca d'encert i aturades de la portera local) fins al minut 78, quan un xutàs de Blanca des de la frontal ha posat el cinquè de la tarda. Per contra, un gran xut creuat de Sandra Paola s'ha trobat amb una gran estirada de Judit per evitar el primer de les locals.

El tram final d'encontre ha estat plàcid per un Europa que ha trobat tres gols més gràcies a una arrencada d'Anabel per la dreta i finalització a l'escaire, un gol d'Arann amb regat de qualitat inclòs i un xut de Blanca al minut 90 per tancar l'última victòria que faltava de la primera volta. Les gracienques són més líders que mai de la Segona Divisió havent batut tots els seus rivals (12/12) amb un balanç de 104 gols a favor i 2 en contra. Resten onze jornades per acabar la competició i l'Europa, que haurà de continuar guanyant cada setmana, ja compta les setmanes per aconseguir ser campió de la Segona Divisió.

LA FLORIDA: Ana Emilia, Fanny Raquel, Belen, Aida, Gemma, Graciela, Jeime Yadira, Laura, Sandra Paola, Raquel i Anabel... Han completat el partit i la convocatòria: Maria Ondina, Milagros Teresa, Chayma i Marian Daniela.

EUROPA: Arantxa, Laia, Botello, Llanet, Anabel, Alex, Rio, Itziar, Morales, Montse i Sancho... Han completat el partit i la convocatòria: Judit, Núria, Catia, Arann, Erin i Blanca.

ÀRBITRE: Marc Oltra Saez (Barcelona).

TARGETES: Groga a Sancho (Europa).

GOLS: 0-1 (Anabel, 14'); 0-2 (Alex, 37'); 0-3 (Anabel, 44'); 0-4 (Llanet, 47'); 0-5 (Blanca, 78'); 0-6 (Anabel, 82'); 0-7 (Arann, 86'); 0-8 (Blanca, 89').

Segona Divisió, Grup 4.

Tretzena victòria seguida. L'Europa ha guanyat a tots els equips de la Segona Divisió amb números espectaculars: 104 gols a favor i 2 en contra.