Estrena de pretemporada amb derrota

27 Juliol 2017 Àngel Garreta
Una acció del primer matx d'estiu Una acció del primer matx d'estiu Àngel Garreta

El primer partit amistós d'estiu que disputaven Santboià i Europa va finalitzar ahir a la nit amb la victòria per 2-0 del conjunt vermell.

Pretemporada · 26/07/17 · 20 hores · Joan Baptista Milà · 250 espectadors

SANTBOIÀ
2 - 0 EUROPA

Dos equips de l'Europa per a cada meitat del primer amistós i dues parts ben diferenciades: domini clar dels escapulats a la primera i dels locals a la segona. El conjunt gracienc va saltar a la gespa amb la seva nova equipació Umbro, que es mantindrà intacta en el model de pantalons i mitges i bona part de la samarreta, si bé aquesta -encara provisional- patirà una lleugera modificació de cara a la lliga.

Va sortir amb la cinquena marxa posada el conjunt escapulat, que al primer minut ja va gaudir d'una clara ocasió de gol en una acció on Cano va obrir per a Ruben i aquest va acabar centrant al segon pal per a la rematada de cap de David Jiménez, una rematada que va sortir llepant el pal i que una part de la graderia de seguidors escapulats, enganyats per l'efecte òptic, va arribar a cantar com a gol.

El propi David Jiménez es va convertir en protagonista de les següents accions, com una falta directa al minut 7 que va blocar Álex Sánchez. La pressió alta del propi Jiménez, Raillo i el jove Alieu del Juvenil A, va causar molt mal a la defensa santboiana. El mateix Alieu, en jugada personal sobre el minut 20 de partit, va controlar i retallar el seu marcador amb un toc i va engaltar un xut ras ajustat al pal que va aturar Álex Sánchez. Darrere, joves de la casa com Ilia i Guillen contenien els atacs locals i sortien fàcil amb la pilota controlada.

Quan el matx tenia un clar color escapulat però el marcador no es movia, va arribar el primer gol de la tarda. Tena va fer penal sobre Collado i el capità local Pedro Bravo es va encarregar de transformar la pena màxima i enviar el partit a vestidors amb 1-0 pels locals.

A la represa, dos onzes diferents a cada banda i canvi també de guió. Si la primera part va ser clarament escapulada, la segona ho va ser igual pel Santboià. Imprimint una gran velocitat per les bandes, en una d'aquestes, al minut 55, va arribar la segona diana local, aprofitant Oriol Molins una centrada per l'esquerra per enviar la pilota amb el cap, marcant perfectament els tempos, al fons de la xarxa.

A l'Europa li costava generar ocasions de gol i el Santboià es trobava còmode amb la pilota i generant transicions ràpides després de les recuperacions. La primera ocasió gracienca no arribaria fins al minut 65, quan Dani Pujol, apurant la línia de fons, va cedir enrere cap a Uri, qui de primeres va rematar sobre les cames de l'exporter escapulat Rafa Leva. Una acció similar va protagonitzar Torres al minut 81, amb el mateix protagonista en el xut, Uri, en aquesta ocasió sortint la pilota rasa i molt desviada.

A l'altre cantó era constant la sensació de perill del Santboià, essencialment per bandes i amb molta mobilitat del seus homes d'atac, que van dur de corcoll la defensa gracienca. La darrera opció bona per a l'Europa, una pilota robada per Xavi Civil, sortint ràpid a la contra i cedint en darrera instància a Javi Navarro, qui va veure com el marcador li va impedir una clara rematada i desfeia el perill pels locals.

SANTBOIÀ: Álex Sánchez, Jordi Mola, Cárdenas, Álex Ruiz, Castell, Carlos González, Collado, Gabi, Bany, Pedro Bravo i Pol Ros... Van participar del partit completant la convocatòria: Rubi, Rafa Leva, Mario, Gerard Rovira, Christian, Carlos Martínez, Juanlu, Oriol Molins, Romano, Bellido, Víctor i Nikolay.

EUROPA: Arnau, Ilia, Guillen, Cano, Ruben, Tena, David Jiménez, Ángel De la Torre, Raillo, Prati i Alieu ... Van participar del partit completant la convocatòria: Torres, Fer, Alberto, Josa, Guille Navarro, Uri, Varona, Dani Pujol, Civil, Navarro i Alejandro.

ÀRBITRE: Salvador Morros Monge (Baix Llobregat), assistit per Toni Espadas i Xavi Ariño.

TARGETES: cap.

GOLS: 1-0 (Pedro Bravo -p-, 44'); 2-0 (Oriol Molins, 55').

Amistós de pretemporada.

Partit disputat sota una agradable temperatura, amb sol inicial però sense massa calor.

L'Europa ha disputat el primer amistós de l'estiu 2017. Amb ell ha estrenat la nova equipació Umbro, si bé la samarreta presenta algun detall que serà modificat de cara a la lliga. El jugador Guille Navarro, que de moment no forma part del club, ha disputat aquest encontre a mode de jugador a prova.