Crònica negra

20 Novembre 2016 Àngel Garreta
Partit per oblidar a Terrassa Partit per oblidar a Terrassa Àngel Garreta

Desfeta escapulada a Terrassa (3-0) en un duel on l'Europa ha perdut els tres punts en joc i també tres importants efectius per targetes.

Lliga · Jornada 15 · 20/11/16 · 17 hores · Olímpic de Terrassa · 650 espectadors

TERRASSA
3 - 0 EUROPA

Quan tot va malament, encara pot anar pitjor. Aquesta màxima s'ha aplicat aquesta tarda sobre l'esquena de l'Europa. El conjunt escapulat no només ha perdut tres punts, sinó que ha caigut derrotat per tres gols de diferència per primera vegada en cinc anys i mig i, per si faltaven elements negatius en una tarda negra, perd de cara al derbi homes importants com Navarro i Joel -expulsats avui- i Rojas -que ha vist la cinquena groga del cicle-. Moha, a més, ha marxat del terreny de joc lesionat. Res ha anat del dret avui a l'Olímpic egarenc.

L'encontre ha començat amb un lleuger domini local però han acabat passant quinze minuts sense pena ni glòria per a cap dels dos equips. En els següents sis minuts, doble ocasió escapulada: primer en una internada de Navarro fins l'extrem de l'àrea petita i on Amantini ha evitat més perill en el darrer segon, anant a terra. Posteriorment, la primera ocasió clara del matx, quan Fran Bea ha executat una falta directa que Ortega ha refusat amb un vol espectacular i on Alberto, en segona rematada, ha vist com el travesser evitava el gol.

Del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0 just en l'acció ofensiva següent: Velillas ha habilitat l'internada de Joan Grasa per l'esquerra de l'àrea, el davanter egarenc ha guanyat la posició davant la pressió i ha marcat de xut creuat. Cop dur anímic per un Europa que paga cada setmana molt car el poc bagatge ofensiu i encara més car qualsevol arribada del rival. L'Europa ho ha seguit intentant i Civil, en jugada personal des de la banda fins centrar-se una mica més a la frontal de l'àrea, ha connectat una rosca tancada directa a l'escaire que ha evitat que fos gol un gran salt d'Ortega amb els punys.

A la represa, el Terrassa ha donat un cop mortal al primer minut. Jugada de l'exescapulat Nils per banda dreta amb xut final creuat. Quan Moha semblava que aturaria la pilota, tallant la diagonal de la trajectòria, aquesta se li ha escapat de les mans, quedant morta davant Velillas, qui a plaer i a porta buida no ha perdonat.

El partit s'ha acabat quan poc després, al minut 51, una picabaralla entre David López i Navarro ha acabat amb la decisió arbitral de mostrar una groga a cada jugador. En el cas del futbolista escapulat era la segona, amb la qual cosa l'Europa s'ha quedat amb deu efectius. Pocs instants després d'aquesta situació, l'exeuropeista Àlex Fernández ha connectat un xut sec des de la frontal que ha picat al pal de la porteria escapulada. Al minut 70, un xut desesperat d'un actiu Fran Bea ha tocat la bota d'un defensa i ha acabat picant a la part superior del travesser. La pilota no volia entrar pels escapulats ni de casualitat.

Superat per la dinàmica de la temporada i les circumstàncies del partit, l'encontre no ha tingut més història futbolística per a l'Europa, però si més notícies negatives amb la vista posada al derbi del següent diumenge. Rojas ha vist la cinquena groga del seu cicle particular i, com Navarro, es perdrà el duel del dia 27 al Nou Sardenya. A falta de pocs minuts per arribar al 90, Moha ha topat amb un davanter local en una acció que ja no servia -per fora de joc- i no ha superat el cop, havent de deixar el seu lloc a Boison. Caldrà estar atents a l'evolució d'aquesta lesió.

Per acabar-ho d'adobar, en temps afegit el quadre gracienc ha sumat la tercera baixa segura per a la propera setmana. En una ràpida contra, Dani Pujol ha intentat superar Boison de vaselina. El porter ha tocat la pilota amb la mà però aquesta ha seguit camí a porteria. Mentre el bot de la mateixa buscava la línia de gol, el local Guti i el defensa escapulat Joel han lluitat colze amb colze per dirigir-se cap a la pilota a l'àrea petita. Allà, Joel ha tocat la pilota amb la mà i aquesta ha marxat per sobre el travesser. L'àrbitre ha mostrat la vermella directa, ha assenyalat penal i Raúl Torres, des dels onze metres, ha signat el definitiu 3-0 dins el sisè minut d'afegit.

TERRASSA: Ortega, David López, Amantini, Cristian, Àlex Fernández, Raúl Torres, Velillas, Joan Grasa (Raíllo, 71'), Joel, Marc del Val (Guti, 58') i Nils (Dani Pujol, 86').

EUROPA: Moha (Boison, 82'), Joel, Rojas, Uri, Javi Iglesias, Alberto, Civil, Fran Bea, Navarro, Joel Coch (Dani, 57') i Campoy (Denis, 74').

ÀRBITRE: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona) assistit per Daniel López Jiménez (Tarragona) i Karim Mansouri (Tortosa).

TARGETES: Grogues a David López i Àlex Fernández (Terrassa) i a Rojas i Navarro -dues i expulsió minut 51- (Europa). Vermella directa a Joel -minut 95- (Europa).

GOLS: 1-0 (Joan Grasa, 22'); 2-0 (Velillas, 49'); 3-0 (Raúl Torres -p-, 96').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Abel Rita i Reverter (lesió), Cano (sortint de lesió), Gonzalo (sanció) i Rubi (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Jordi Cano i Sielva / Pel Terrassa han restat a la banqueta: Castell i el porter Sergi Tienda.

Partit disputat sota cel tapat i on ha plogut del minut 83 al 89 per, després, aturar-se de nou en sec.

Vuitena derrota de la temporada, tercera consecutiva. L'equip no perdia per 3 gols des del 23 de gener del 2011 a casa (0-3) davant la Montañesa.