CAMPIONS!

L'Europa ja té tots els títols catalans

EuropaL'Europa va escriure una pàgina brillant de la seva història amb un autèntic partidàs. Els escapulats, dominadors clars del primer temps, van foradar dues vegades la porteria andreuenca en dues de les moltes ocasions manifestes de les que van gaudir. El XXVè 'Històrics' és el primer torneig que cau a mans gracienques després de dos intents previs.

.

La final de les noces d'argent del Torneig d'Històrics del Futbol Català presentava un cartell de luxe, possiblement el millor que podia tenir, un derbi majúscul del futbol territorial: Sant Andreu - Europa. L'encontre tenia per una banda un equipàs de Segona B, pensat per Segona A i amb jugadors amb experiència a la divisió de plata. Per l'altra, un Europa de modest 'DNI' esportiu en els seus jugadors, però enmarcat en un projecte en alça amb bon joc i compromís.

La lluita era de David contra Goliat, però als tres minuts de joc l'Europa ja va avisar de les intencions que tenia a la final. Cebri, sol davant el porter, va acabar enviant la pilota a peus d'Oliver. Era la primera de les moltes ocasions clares d'un primer temps que va ser de luxe pels graciencs. Al minut 16, novament Cebri va posar a prova Oliver amb un remat des del punt de penal. Un xut creuat enverinat d'Aitor González era el tercer avís. Va arribar també un quart, quan Oliver es va trobar la pilota gairebé a l'alçada de la línia de gol, després d'una centrada de Parrés i un remat de Cebri. El gol havia d'arribar... i va arribar. Al minut 35, pilota en rosca de Remo cap al punt de penal on Cebri va estar atent per aprofitar el mal refús del porter i foradar la porteria.

Amb un Europa dominador i 0-1 al marcador va començar un segon temps marcat per l'estratègia inicial dels europeistes. En un servei de còrner al minut dotze de la represa, Cano, l'autèntic especialista de cap de l'Europa, va fer un 0-2 que començava a fer creure als graciencs en les opcions de títol. Aquest gol va esperonar el Sant Andreu, qui va reaccionar amb les dues úniques ocasions clares del partit. Al minut 64, Joel, després de regatejar al porter Cañadas en el mà a mà, va enviar la pilota incomprensiblement al lateral de la xarxa. A un quart d'hora pel final, Cano va haver de treure sobre la línia de gol una pilota que ja entrava plorant. Finalment res ni ningú va poder foradar el marc gracienc i el XXVè Torneig d'Històrics va marxar, per fi i merescudament, cap a Gràcia.

XXV Torneig d'Històrics · FINAL

SANT ANDREU: Oliver, Pelegrí (Socías, 24'), Joel, Aday (Guillen, 77'), Héctor García (Miguélez, 61'), Manteca (Héctor Bueno, 61'), Àlex, Uri, Curro, Luís Blanco  Dani Martí.

EUROPA: Cañadas, Narcís (Aitor Olmo, 63'), Alberto González, Cano, Pociello, Ivan Álvarez, Ramon Rovira (Nefta, 45'), Parrés, Cebri, Remo (Diego, 74') i Aitor González (Valderas, 50').

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez

GOLS: 1-0 (35') Cebri; 2-0 (57') Cano.

T.G.: a Pelegrí i Aday (Sant Andreu).