A LA FINAL 17 ANYS DESPRÉS!

La lluita pel títol, contra el Sant Andreu

EuropaL'Europa disputarà la seva tercera final del Torneig dels Històrics després de superar l'Horta per 0-2. El conjunt escapulat no disputava la lluita per aquest títol d'estiu des de principis de la dècada dels 90. A la final es veurà les cares amb el club amb qui guarda més rivalitat: el Sant Andreu. Els quadribarrats van superar per 1-0 el Badalona.

.

El Sant Andreu va imposar el seu favoritisme en la primera semifinal, la de més nivell del Torneig i que bé podria considerar-se com una "final anticipada". Els de Natxo González van superar en pressió i control de pilota als de Manolo Márquez. No obstant, el Badalona va tenir opcions d'empat al tram final d'un 'matx' controlat pels andreuencs.

Un mà a mà de Matamala als tres minuts de partit, refusat pel pal, ja va avisar de les intencions del Sant Andreu. Al minut 21 el propi jugador va ser l'encarregat de fer l'únic gol de l'encontre després de rebre una passada dins l'àrea amb el pit de Miguélez. Al segon temps, el Badalona ho va intentar d'inici amb un cara a cara un xic forçat de Xavi Muñoz, qui va enviar la pilota als núvols. Les millors ocasions dels badalonins van arribar al tram final. Als 80 de joc, un potent xut creuat de Sellarés va ser refusat a còrner pel porter Morales. Tres minuts més tard, Charly Ruiz va tenir la més clara, en un remat a boca de canó davant del porter on el jugador va xutar al 'ninot', pel mig de la porteria, veient refusada la seva clara ocasió de gol i les opcions d'empat.

XXV Torneig d'Històrics · Semifinal 1

SANT ANDREU: Morales, Poño (Álex, 68'), Pelegrí (Dani Martí, 45'), Moyano, Guillén, Xavi Moro, Aday (Luís Blanco, 68'), Miguélez, Tarradelllas, Héctor Bueno (Curro, 45') i Matamala.

BADALONA: David Valle (Marcos, 45'), Robles, Ferrón, Pugui, David Prats (Charly Ruiz, 61'), Sergio, Bustillo, Dani Guerrero (Sellarés, 61'), Santi Villa, Sibide (Víctor, 61') i Carroza (Xavi Muñoz, 45').

ÀRBITRE: Óscar Sauleda Torrent

GOLS: 1-0 (21') Matamala.

T.G.: A Tarradellas i Curro (Sant Andreu) i a Ferrón i Charly Ruiz (Badalona).

T.V.: cap.

L'equip gracienc va saltar al Municipal del Guinardó sabent que, en cas de guanyar, hi hauria un gran derbi a la final. Els europeistes sabien que l'Horta seria un rival dur de guanyar, tenint en consideració el precedent del primer amistós de pretemporada, on tots dos equips van empatar. De fet, l'Horta va començar novament més fort que l'Europa, com ara fa sis dies. Mario, al primer minut de joc, ja va posar Cañadas a prova. Al minut 22, l'Europa, que de mica en mica començava a dominar, va obrir el marcador. Una falta servida per Guzmán al segon pal va ser rematada per Alberto González al fons de la xarxa. El propi Guzmán podria haver ampliat diferències dos minuts més tard, però el seu xut, després d'una centrada de Narcís, va topar amb els peus del porter. Acte seguit, a la següent jugada, una falta servida pel blanc-i-negre Pol va ser refusada per Cañadas i en segona jugada, treta de la línia de gol per Narcís. Sense més accions destacades es va arribar al descans.

A la represa, Cebri va tenir la primera ocasió clara en rematar de cap dins l'àrea però un xic desviat del pal del porter. Precisament Cebri va ser expulsat amb doble groga un minut més tard. A la primera part l'havia vist per una entrada forta sobre el porter i a la segona... pel mateix motiu. Amb un home més, l'Horta es va animar per intentar l'empat i va tenir l'Europa pressionat un quart d'hora. La millor ocasió, un xut creuat de Pol en què Cañadas va haver de volar. Pel mig del domini parcial de l'Horta, ocasió de l'Europa per sentenciar en un cara a cara d'Ivan Álvarez on el porter va acabar guanyant la partida. Un minut més tard d'aquesta acicó, Jaume va enviar un remat de cap de l'Horta, al servei d'una falta, al pal dret de la porteria europeista.

Les forces es van nivellar quan el propi Jaume, al minut 72, va ser expulsat també per doble groga, després d'una entrada amb els dos peus per davant. Amb novament igualtat de jugadors, l'Europa va certificar el seu accés a la final a un quart d'hora pel final amb un gol de Valderas després d'una gran jugada de Narcís. A tres minuts pel final del partit, Ivan Álvarez també va ser expulsat, però res ja no va canviar el marcador.

XXV Torneig d'Històrics · Semifinal 2

HORTA: Adrian (Carles, 19'), Ciurana, Jordi, Jaume, Brinquis (Carles Cortijo, 29'), Lolo (Joan, 53'), Pol (Eric, 70'), Marcel, Mario, Juan Pedro i Nils.

EUROPA: Cañadas, Narcís, Alberto, Cano (Pociello, 42'), Diego, Ivan Álvarez, Nefta (Ramon Rovira, 45'), Valderas, Cebri, Carlos Guzmán (Parrés, 56') i Ramon Gatell (Aitor Olmo, 70').

GOLS: 0-1 (22') Alberto González; 0-2 (76') Valderas.

ÀRBITRE: Daniel Gràcia Álvarez.

T.G.: A Brinquis (Horta) i a Alberto i Diego (Europa).

T.V.: A Jaume -doble cartulina groga, expulsió minut 72'- (Horta), i a Cebri -doble cartulina groga, expulsió minut 58'- i a Ivan Álvarez -doble cartulina groga, expulsió minut 87'- (Europa).