Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

UN BON EUROPA NO REP PREMI I EL BARCELONA B GUANYA EL TÍTOL

Els escapulats mereixien almenys puntuar

Europa - Barcelona B

L'Europa no ha pogut acomiadar la temporada 07/08 amb una victòria de prestigi contra el Barcelona B, tot hi haver merescut el premi, mínim, de l'empat. El filial blaugrana de Pep Guardiola, amb un gol aïllat de Víctor Vázquez, s'ha proclamat campió de la Tercera Divisió. La primera part ha estat totalment de l'Europa pel que fa a les ocasions, si bé la més clara ha tingut lloc a l'inici d'un segon temps on el líder de la lliga ha marcat el gol que l'ha fet campió del grup V de Tercera.

 

Marcador


Ambient de gala al Nou Sardenya per rebre el líder a Gràcia. Un total de 4.000 espectadors han omplert del tot la tribuna de l'estadi i han donat color al lateral i als gols. Previ a l'inici del partit, el Cadet A de la Fundació, campió de lliga, i el Sènior Masculí de Bàsquet, que ha assolit l'ascens a Segona, han rebut un merescut passadís.

El partit ha començat amb dues tímides aproximacions. La primera blaugrana, al minut 2, amb una centrada de Pedrito que Víctor Vázquez ha rematat de forma desviada. Passats uns altres 120 segons, rèplica gracienca en una internada de Benja on el punta escapulat ha tret a favor el primer còrner de la matinal. Després d'una fase de fredor en el joc per part de tots dos equips, l'Europa ha tingut la primera de les ocasions clares de gol del partit. Un excel·lent control d'Enric Pi amb el pit dins l'àrea ha provocat la ràpida sortida del porter Oier. L'intent de vaselina, forçada, de Pi, ha acabat amb la pilota sortint per sobre el travesser, fregant-lo.

Les darreres ocasions abans d'arribar al descans han arribat als últims minuts. Un xut des de la frontal de Marc Valiente al minut 42, on la pilota ha fregat el pal de la porteria de Coca, i un xut ras i sec d'Enric Pi en una internada a l'àrea, amb la pilota blocada per Oier, al minut 44. Fregant el temps reglamentari, Guerra ha entrat a l'àrea amb la pilota controlada i Xavi li ha fet penal entrant-lo per darrere. La falta, clara, no ha estat assenyalada pel col·legiat Gracia Álvarez que, no obstant, ha fet una feina general molt encertada en un partit amb la tensió pròpia d'una última jornada.

A l'inici de la segona part, l'Europa ha tingut la ocasió més clara de totes. Als tres minuts, Enric Pi ha fet una passada en profunditat a Xavi qui, entrant en diagonal a l'àrea, s'ha plantat tot sol davant Oier. Quan un xut creuat o al pal curt eren les millors opcions, Xavi ha decidit fer una passada de la mort a Ramon Gatell. La passada, però, ha estat massa forta i per quan Gatell ha pogut controlar la pilota, un defensa se li ha posat davant i el que havia de ser un xut a boca de canó ha acabat amb la pilota refusada cap al mig camp.

El Barcelona B ha avisat de que s'estava treient la son de les orelles al minut 51. Un remat de Marc Valiente dins l'àrea, amb Coca superat, ha estat refusat per Fernando sobre la línia de gol. Quatre minuts més tard ha arribat l'únic gol de la matinal, quan Víctor Vázquez ha engaltat, des de fora l'àrea, un xut ras i ajustat al pal esquerre de Coca on el porter escapulat no ha pogut arribar. Fins al final de l'encontre, els de Pep Guardiola han administrat l'avantatge i com si d'un intercanvi de papers es tractés, l'Europa ha passat a dominar la pilota i el Barcelona B a jugar a la contra.

Al minut 85, els penals polèmics s'han igualat per banda i banda. En aquesta ocasió, per l'Europa. Oier (com s'aprecia a una de les fotos inferiors) ha sortit a per bolets en una arribada amb el cap d'Albert. El porter visitant s'ha endut per davant al jugador gracienc, però el col·legiat tampoc ha assenyalat penal en aquesta ocasió. Si diem que el penal de Xavi al primer temps també ho era i tampoc s'ha assenyalat, penal per penal queda compensat amb aquella extranya "lògica" que té el futbol. Als darrers instants, amb pilotes a l'olla a la desesperada, l'Europa ha intentat treure premi, però no ha pogut aconseguir el gol de l'empat que li hauria donat el rècord de punts de les darreres temporades. En xiular l'àrbitre, el filial blaugrana ha celebrat el títol de lliga sobre la gespa de l'estadi. L'Europa pensarà ara en el partit del Centenari amb l'Espanyol i en la primera ronda de la Copa Catalunya 08/09.

LES DADES DEL PARTIT

18/05/08 · Estadi Nou Sardenya · 4.000 espectadors
Jornada 38 · Tercera Divisió (Grup V)

EUROPA: Coca, Roger, Moreno, Amantini, Àlex (Albert, 82'), Salvanyà (Rojals, 70'), Ramon Gatell, Fernando, Xavi, Enric Pi (Delmàs, 62') i Benja.

BARCELONA B: Oier, Víctor Sánchez, Xavi Torres (Dimas, 45'), Marc Valiente, Chico, Víctor Vázquez, Pedrito (Gai, 50'), Sergio, Guerra, Abraham i Jeffren (Toribio, 89').

ÀRBITRE: Gracia Álvarez

 

TARGETES: Grogues a Salvanyà, Roger i Amantini (Europa) i a Víctor Sánchez i Marc Valiente (Barcelona B). Vermella directa a Amantini un cop finalitzat el partit.

 

GOLS: 0-1 (Víctor Vázquez, 55')

ELS ONZES INICIALS

Europa - Barcelona B
Europa - Barcelona B

LES IMATGES DEL PARTIT

Europa - Barcelona B
Europa - Barcelona B
 Europa - Barcelona B
Europa - Barcelona B

PUNTUACIÓ 'JUGADOR ESTRELLA' · CEEUROPA.CAT

6 punts: Enric Pi / 4 punts: Salvanyà / 2 punts: Fernando / 1 punt: Amantini


EUROPA TV: ZONA MIXTA



Crònica: Àngel Garreta
Fotos: Àngel Garreta i Alba Llacuna · (C) 2008 · ceeuropa.cat