Un únic error no mereix aquest càstig

18 Febrer 2018 Àngel Garreta
L'Europa no ha pogut allargar la ratxa a domicili L'Europa no ha pogut allargar la ratxa a domicili Àngel Garreta

El Reus B ha aprofitat l'única errada defensiva de l'Europa en tot el matx per endur-se els punts (1-0) i tallar la ratxa escapulada a domicili.

Lliga · Jornada 26 · 18/02/18 · 17 hores · Municipal Cambrils · 125 espectadors

REUS B
1 - 0 EUROPA

Primer partit de l'Europa sense marcar lluny de Gràcia en 4 mesos. La ratxa dels graciencs a domicili ha quedat tallada de la forma més injusta possible, rebent la factura de l'únic error seriós en defensa en tot el partit. Un partit que l'Europa, essencialment al primer temps i a l'inici del segon, tenia sota control.

La primera oportunitat ha arribat al minut 7, amb un xut de Raillo, enganxat a la línia de fons, que ha picat al lateral de la xarxa. Als vint minuts de joc, rèplica local amb una rematada de Guerrero, al segon pal, massa alta. L'Europa ha sortit amb una improvisada i inèdita parella de centrals per absència de Cano i Alberto. El tàndem Aimar-Tena no ha tingut cap complicació en tot el primer temps. De fet, l'Europa ha començat a dominar el partit passat el minut 20, però faltant-li la profunditat necessària per fer mal.

Els graciencs s'han mostrat intensos, pressionants arreu del camp, recuperant ràpidament la pilota i transitant el joc de cantó a cantó. L'únic 'però' del primer temps, l'absència de noves rematades clares a porteria per acabar de constatar el domini que era clar en la resta de tres quarts de camp.

A l'inici de la represa l'equip escapulat ha tingut més pes sobre l'àrea rival, intensificant el domini del primer temps. Al minut 47, una sèrie de rebots han caigut a Raillo, a la frontal de l'àrea petita, però el seu xut final no ha trobat el segon pal mentre l'àrbitre xiulava fora de joc. Al minut 52, la més clara: un córner ha caigut a Pluvins fora l'àrea, aquest ha xutat, la pilota ha sortit rebotada i ha caigut bombejada a Uri, sol al segon pal. Mentre la defensa local s'ha quedat aturada demanant fora de joc, Uri ha rematat de cap, però massa fluix i centrat, fàcil de blocar pel porter Chechu.

Corria el minut 62 quan el Reus ha tingut la primera opció de tot el segon temps, amb una centrada al segon pal de Márquez i que Arjona, de cap i un pèl forçat per l'alçada de la centrada, ha rematat per sobre el travesser. Acte seguit Raillo ha xutat creuat dins l'àrea, però la pilota no ha trobat camí de porteria al segon pal, marxant per línia de fons. A partir d'aquí, forces més nivellades i menys domini clar de l'Europa, factor que ha aprofitat el Reus per fer l'únic gol del partit: En un error defensiu, l'únic considerable de tot el matx per a un molt bon Europa fins al moment, li ha servit a Guerrero per robar la pilota a l'àrea, assistir Arjona i aquest, sol i lliure de marca, ha acabat creuant la pilota al segon pal.

L'Europa ja no ha pogut reaccionar, mostrant-se el Reus, per la confiança donada pel gol, més ferm en defensa i més dominador de la pilota en els darrers deu minuts, els millors del quadre local, que havia estat dominat per l'Europa fins pocs minuts abans del gol. Un parell de serveis de cantonada en temps afegit, darreres opcions de l'Europa per empatar un partit que no mereixia perdre.

REUS B: Chechu, Ayala, Guerrero, Gonzalo (Márquez, 57'), Miranda, Modest, Arjona, Oribe, Roger (Torre, 70'), Marcel (Iker Goujon, 57') i Xavi Jaime.

EUROPA: Arnau, Damià (Alejo, 85'), Ruben, Aimar, Tena, Uri, Raillo, Josa (Varona, 64'), Ángel De la Torre, Pluvins (Prat, 80') i David Jiménez.

ÀRBITRE: Pol Gòdia Solé (Lleida), assistit per Sergio Alegre López i Pol Mestrich Palau (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Chechu i Marcel (Reus B) i a Ángel De la Torre (Europa).

GOLS: 0-1 (Arjona, 74').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Guillen i Cano (lesió), Alberto (sanció) i Ferran Esteve i Alieu (Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gálvez i el porter Tomás de l'Europa B / Pel Reus B han restat a la banqueta: Sergei i el porter Kilian.

Duel disputat amb sol al primer temps i una temperatura d'hivern relativament còmode.

Primera derrota a domicili de l'any. Primer partit de l'Europa sense marcar fora de casa des del 28 d'octubre a camp de l'Espanyol B.