Un punt per orgull

25 Setembre 2016 Àngel Garreta
Denis i els seus companys celebren un gol que pot suposar l'inici del canvi Denis i els seus companys celebren un gol que pot suposar l'inici del canvi Àngel Garreta

En un duel ple d'adversitats, l'Europa va treure l'orgull per sumar un punt important a Ascó al tercer dels quatre minuts d'afegit (1-1).

Lliga · Jornada 6 · 23/09/16 · 18 hores · Municipal d'Ascó · 100 espectadors

ASCÓ
1 - 1 EUROPA

Ascó és sinònim d'empat. Els cinc duels disputats allà fins a la data han acabat amb un punt per banda, sempre amb gols, i quatre d'aquests cinc marcadors casualment són també un 1-1. En el partit disputat ahir dissabte a la tarda, l'Europa es va sobreposar a les polèmiques, jugades dubtoses i 40 minuts d'inferioritat numèrica per endur-se un punt cap a Gràcia. La primera victòria en lliga haurà d'esperar, però el caràcter per empatar el partit d'Ascó pot ser un element motivador important.

Els locals van tenir la pilota i certa inèrcia ofensiva en l'inici del matx. Joel Coch va resultar providencial als sis minuts en una centrada de Guiu al segon pal que va rematar Jordi Martí. Amb Boison superat, Joel va realitzar una acció acrobàtica -veure foto inferior a la galeria- i, amb ajuda del travesser, va salvar un matiner 1-0.

A partir d'aquí, Boison va sorgir com un dels protagonistes del matx amb les seves intervencions. Al quart d'hora va refusar amb encert un xut d'Osado ben col·locat. Al minut 24, va volar amb els punys per endavant per desviar un xut d'Argilaga. La primera ocasió visitant va arribar al minut 27 amb una jugada personal de Navarro per banda dreta, internant-se en diagonal a l'àrea i veient com el porter Sergio López tapava bé el pal curt a xut del jove davanter escapulat.

El propi Navarro va ser protagonista al minut 30, rebent una passada de Joel a l'interior de l'àrea i, davant l'oposició del porter, xutant creuat ras. Sergio López, amb una gran estirada i allargant la mà, va salvar l'ocasió de gol més clara de l'Europa. Abans del xiulet que marcava el descans del duel va haver-hi temps per tornar a veure Boison en acció, salvant amb el cos i el braç un cara a cara clar amb tot a favor de l'asconenc Osado.

En tretze minuts, del 50 al 63, l'Europa va passar-les de tots colors en els moments més condicionants del matx. Al minut 50 els europeistes van reclamar penal de Pato a Gonzalo, no assenyalat per l'àrbitre. Al 54, polèmica decisió amb la segona cartulina a Rubi per donar un cop de puny a la pilota quan el jugador s'estava lamentant en veu alta -però dirigint-se a sí mateix- per no haver controlat la pilota i evitar un fora de banda. Amb deu jugadors, la feina per puntuar de l'Europa es va veure complicada al minut 63, quan en un també polèmic penal de Joel sobre Guiu, Osado va fer l'1-0 des dels onze metres.

A partir d'aquí l'Europa, segurament 'picat' en el caràcter, va fer un pas endavant. Tot i un efectiu menys, va estar segur al darrere i va buscar com va poder els espais al davant, sigui per bandes, pel mig o amb pilotes a les esquenes dels centrals. Al minut 71, Navarro va tenir una clara opció amb una centrada de Civil al segon pal que el jove davanter dels graciencs no va poder connectar amb el cap per dos pams.

Faltava Boison per tornar a aparèixer al segon temps, i ho va fer de forma decisiva en dues accions seguides en un minut: primer aturant un cara a cara amb Jordi Martí i després refusant de punys un xut d'Osado. L'Ascó perdonava i l'Europa, creient fins el xiulet final, va trobar el seu premi en una falta de Fran Bea al minut 93, directa cap a porteria per sobre la barrera, que Sergio López no va poder atrapar entre els seus guants. Denis, atent al rebot, va aprofitar la pilota morta a l'àrea petita per rematar a porta buida, posar l'empat a l'electrònic i enviar cap a Gràcia un punt que deixa un regust més dolç de la visita a Ascó.

ASCÓ: Sergio López, Pato, Argilaga, Héctor, Socias, Peke (Barrufet, 89'), Gòdia, Guiu, Masqué (Bertomeu, 57'), Jordi Martí (Gerard, 80') i Osado.

EUROPA: Boison, Joel, Rojas, Uri, Rubi, Reverter (Civil, 67'), Denis, Sielva (Fran Bea, 73'), Gonzalo (Abel Rita, 57'), Navarro i Joel Coch.

ÀRBITRE: David Garcia Rosel (Girona) assistit per Guillem Batlle Capa (Girona) i Juan Manuel Garcia Gómez (Figueres).

TARGETES: Grogues a Masqué i Jordi Martí (Ascó) i a Joel, Uri, Rubi -dues i expulsió minut 54'-, Gonzalo, Civil i Fran Bea.

GOLS: 1-0 (Osado -p-, 63'); 1-1 (Denis, 93').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Javi Iglesias, Cano i Dani (lesió) i Campoy i Jordi Cano (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto i el porter Fer / Per l'Ascó han restat a la banqueta: Riki i el porter Sergi Fuentes.

Partit jugat a la primera part amb sol i a la segona a bona temperatura, això sí, amb una immensa presència de mosquits.

L'Europa suma tots els partits de lliga de la seva història disputats a Ascó signats amb un empat.