Un Europa desafortunat, un Rubí organitzat i un arbitratge per oblidar

Primera derrota de l'Europa al 2015 i punt i final a una ratxa de 13 jornades sense perdre. El Rubí ha tret petroli d'un clar penal per signar el 0-1 a la mitja part i l'Europa, malgrat portar el pes del partit i tenir ocasions, no ha pogut moure el marcador, en part per desencert, en part per una actuació arbitral desastrosa.

Lliga (Jornada 29) · 21/03/15 (18 H) · Estadi Nou Sardenya · 650 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 0 - RUBÍ 1

L'Europa ha començat l'encontre amb vocació ofensiva i fruit d'això ha arribat la primera ocasió, al minut 6, en un xut de rosca de Camacho que ha passat llepant el pal esquerra de la porteria d'Imanol. Segur amb la pilota als peus, l'Europa, amo i senyor del partit, ha anat buscant la profunditat amb el pas dels minuts, però sense èxit. Passada la mitja hora, en una acció desafortunada (Cano ha refusat una pilota que ha picat sobre l'esquena d'Álex Pla) Sergio ha acabat fent penal sobre Collado i rebent cartulina groga. L'acció, clara i sense objeccions, ha acabat en una pena màxima transformada per Álex Fernández.

Amb el 0-1 ha tocat anar a remolc del marcador, seguir intentant superar un ordenat Rubí però amb l'afegit, des del tram final del primer temps, d'un tercer obstacle: l'arbitratge. L'acció clau del partit és neta i ben assenyalada. És un penal de manual (tant l'acció com la targeta) que no admet discussió, però en la resta de decisions de la tarda d'avui el col·legiat gallec (fruit de l'acord d'intercanvi amb la FCF) ha acabat amb els nervis de públic i, malauradament, de jugadors. Al minut 41, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Poves per una suposada falta sobre Fontanils, acció molt i molt protestada.

A la represa el Rubí, ordenat darrere i administrant el marcador, ha jugat tota l'estona amb el temps del cronòmetre. En una picaresca comú a tots els clubs, els rubinencs han perdut temps en serveis de porteria i en constants caigudes al terra que han aturat el joc per fer entrar les assistències del fisioterapeuta. Aquestes accions s'han escapat del control de l'àrbitre, que a més no ha encertat en el sentit de la falta de gairebé cap disputa de pilota i ha assenyalat, a instàncies també d'un desafortunat assistent, un parell de fores de joc clau en ràpids contraatacs de l'Europa.

D'aquest clima s'ha contagiat l'Europa, que més amb el cor que amb el cap ha intentat generar ocasions. De la mateixa manera que descrivim un arbitratge negre, cal dir que l'Europa no ha tingut punteria i, sovint, no ha sabut com guanyar l'esquena de la defensa rival. La més clara opció per l'Europa, al minut 67, quan fruit d'una falta executada per Padilla i penjada al segon pal, Ignacio, de cap, ha enviat la pilota al travesser. Al minut 76, xut de falta directa de Carricondo que el porter escapulat Sergio ha aturat amb els punys. L'única opció clara visitant. Finalment, tot i els encara curts sis minuts d'afegit, res ha mogut el marcador i l'Europa ha cedit la derrota en una tarda on res ha sortit sobre guió.

EUROPA: Sergio, Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio, Javi Lara, Poves (Javi Sánchez, 73'), Padilla (Guzman, 77') i Camacho (Nils, 59').

RUBÍ: Imanol, Aitor Torres, Castell, Marc Garcia, David Fontanils, Adri Díaz, Ferran Vila (Castellano, 90'), Álex Fernández (Álvaro, 86'), Álex Pla, Carricondo i Collado (Bou, 82').

ÀRBITRE: Héctor Castiñeira Blanco (Galicia) assistit per Ángel Acuña Piñeiro i Miguel González Rey (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Sergio, Alberto, Ignacio i Javi Sánchez (Europa) i a Adri Díaz i Collado (Rubí).

GOLS: .0-1 (Álex Fernández -p-, 36').

Abans d'iniciar-se el partit, jugadors i tripleta arbitral han restat aturats un minut com a seguiment, una setmana més, de la propotesta per l'intent de fiscalització de l'esport amateur per part del govern central.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Víctor Duran, Rafa Leva i Alegre (lesionats), Cócera (motius laborals) i Valderas (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rovira i el porter juvenil Pablo  / Pel Rubí han restat a la banqueta: Buyo i Torres.

Partit disputat sota una freda i humida temperatura. Cel molt tapat però ni una gota d'aigua durant el matx.

Final de la ratxa de partits sense perdre de l'Europa, deixant la marca en 13 partits.