Tocarà picar molta pedra

La Montañesa ha tornat a ser la bèstia negra La Montañesa ha tornat a ser la bèstia negra Sònia Pérez

L'Europa no ha pogut superar per segon any seguit la Montañesa (0-1) en el derbi disputat al Nou Sardenya i on ha acabat amb un home menys.

Lliga · Jornada 14 · 13/11/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 900 espectadors

0 - 1 MONTAÑESA

La motivació extra que sempre se suposa que dóna el futbol quan hi ha canvis a la banqueta i que va convertir en frase feta allò de 'entrenador nou, victòria segura', no s'ha aplicat en clau escapulada. El conjunt gracienc ha tingut 20 minuts bons, però s'ha mostrat erràtic i faltat d'una punta de velocitat en molts moments. Precipitat en la majoria d'accions quan s'ha anat a remolc del marcador, empatar al tram final amb un home menys ha resultat ja una missió massa complicada.

La Montañesa ha tingut la pilota en els instants inicials, però l'Europa ho ha provat primer en una falta directa de Fran Bea que ha aturat Tato en dos temps. Al minut 8 ha tingut lloc una acció clau del matx. Navarro i Tato han lluitat fins al final per una pilota dividida i han acabat topant amb força. Malgrat continuar jugant tots dos, Navarro ha deixat el terreny de joc abans del descans amb un dolor intens a la panxa. El davanter ha marxat a la mitja part a la clínica del Pilar.

Els graciencs han seguit insistint a pilota aturada. Fran Bea ha servit una falta al segon pal i Civil, de cap, ha enviat desviada la seva rematada. Al minut 27, un mal refús de cap de Segarra l'ha engaltat tal com venia Campoy. Tato ha blocat sense massa complicacions. Fins al descans, cap altra acció clara de perill sobre cap de les dues porteries.

Als set minuts de la represa ha arribat l'únic gol del matx. L'exescapulat Montoro ha recollit una pilota uns metres fora l'àrea, ha controlat amb comoditat i de xut ras, obert i ajustat al pal llarg, ha fet impossible l'estirada de Moha. Dos minuts després, un error de Payan ha propiciat una assistència de Gonzalo per Civil, qui ha fet el gol que semblava l'empat, però l'àrbitre, a instàncies de l'assistent, ha anul·lat la diana per fora de joc. A la repetició de TV es veu que no hi ha fora de joc i que la decisió està mal assenyalada.

El 0-1 ha acabat fent molt mal a un Europa mancat de fluidesa en les arribades ofensives i que, arran de l'acció del gol anul·lat, s'ha precipitat en el seu intent de remuntar. Només les accions a pilota aturada de Fran Bea han causat cert perill, així com alguna centrada per banda que no ha trobat clar rematador. Al cantó contrari, els groc-i-negres han demanat penal sobre Pedro en una acció precedida per un fora de joc no assenyalat del davanter. L'àrbitre ha considerat que Pedro el volia fer 'picar' i ha mostrat groga al jugador visitant.

Si a l'Europa ja li costava arribar, l'expulsió de Gonzalo per doble groga ha acabat de complicar-ho més. El temps afegit s'ha esgotat amb la Montañesa matant el partit a les bandes i protegint la pilota. El xiulet final ha constatat que tocarà seguir treballant i de valent.

EUROPA: Moha, Joel, Rojas, Navarro (Gonzalo, 40'), Fran Bea, Javi Iglesias, Rubi (Jordi Cano, 60'), Alberto, Campoy, Civil i Sielva (Uri, 70').

MONTAÑESA: Tato Burgada, Dani Sánchez, Segarra, Santos, Payan, Ruben, Toni Pérez (Pau, 76'), Uri, Joel (Pedro, 67'), Montoro i Diego (Joshua, 83').

ÀRBITRE: Álex Gómez Meneses (Barcelona), assistit per Sergi Font Portell (Figueres) i Marcos Fernández Quinteros (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Joel, Civil i Gonzalo -dues i expulsió minut 82- (Europa) i a Dani Sánchez, Santos, Joel, Montoro i Pedro (Montañesa).

GOLS: 0-1 (Montoro, 52').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Cano, Abel Rita i Reverter (lesió), Boison (convocat amb Libèria) i Dani i Denis (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Joel Coch i el porter Pablo Trubia de l'Europa B / Per la Montañesa han restat a la banqueta: Edu i el porter Víctor Cócera.

Partit disputat amb cel tapat però sense pluja i a baixa temperatura però sense sensació de fred.

L'Europa suma la setena derrota de la temporada. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'exjugador Liberto Ferré. L'equip de l'Infantil B s'ha fet la foto inicial amb el Primer Equip gracienc.