Si no guanyes, suma

Rojas ha exercit avui de pivot defensiu Rojas ha exercit avui de pivot defensiu Àngel Garreta

La primera volta de la lliga es tanca amb un empat a Sabadell (0-0) en un duel amb tres pals però poques ocasions de gol en general.

Lliga · Jornada 19 · 17/12/16 · 16 hores · Municipal Olimpia · 100 espectadors

SABADELL B
0 - 0 EUROPA

El Primer Equip escapulat suma 360 minuts sense encaixar ni un gol en els darrers quatre partits on ha sumat vuit dels darrers dotze punts. El conjunt escapulat, ni que sigui de mica en mica, manté la reacció per sortir de la zona baixa de la lliga, si bé avui no ha gaudit de massa ocasions per decantar la balança. El partit, però, passarà a la història pel capità Àlex Cano. Amb 247 partits oficials de lliga i play-off arriba a la 4a posició de jugadors amb més duels vestint l'escapulada en 109 anys d'història.

Malgrat un inici prometedor, amb vocació ofensiva i un xut alt de Joel Coch als quatre minuts de joc, el primer temps no ha resultat brillant. Les dimensions del terreny de joc han obligat els dos equips a jugar bàsicament en llarg. Del cantó escapulat, la majoria d'intents ofensius han caigut per banda esquerra en combinació entre Gonzalo i Joel Coch o provant de buscar un massa solitari Civil en punta.

El pas dels minuts no ha deixat clares ocasions. La majoria de pèrdues i recuperacions dels dos equips tenien lloc al mig del camp, entre les respectives zones de tres quarts, sovintejant la pilota les àrees pràcticament només a pilota aturada. Al minut 29 l'Europa ha tingut la seva ocasió més clara de tot el matx. Gonzalo ha assistit en profunditat per a Civil, enganxat a l'esquerra. El punta ha encarat la seva entrada a l'àrea i, amb un retall davant el seu marcador, s'ha obert angle per acabar engaltant una rosca tancada que ha petat al bell mig del travesser.

Per la seva banda, el Sabadell B ha replicat també topant amb la fusta i per partida doble. Al minut 36, una centrada apurant la línia de fons ha habilitat Facu dins l'àrea petita. El jugador arlequinat ha xutat sobre la sortida de Fer i, entra el porter i el pal, han evitat el gol. Cinc minuts més tard ha estat Lledó, des de la frontal i amb rosca, qui ha topat amb el travesser.

La segona meitat ha avançat sense ocasions i els dos equips han generat el seu perill només a pilota aturada. La més clara opció de joc per a l'Europa, al minut 61, en una jugada personal de Civil, entrant a l'àrea, però veient com el seu xut creuat era desviat a córner pel porter Arnau, qui ha tret una mà providencial a terra.

De mica en mica l'Europa ha augmentat la pressió a dalt, impedint el Sabadell B jugar en curt per generar joc. L'entrada d'un retornat Reverter -després de mesos lesionat- ha donat més armes a l'Europa per l'esquerra, la principal banda de perill al tram final de la segona part. Al minut 73 ha tingut lloc una jugada que podria haver canviat el signe del partit. Dins l'àrea gran i donant l'esquena a la porteria, Civil s'ha girat sobre sí mateix per intentar regatejar, rebent una 'abraçada' clamorosa del local Gonzalo, que l'ha fet caure a terra. L'àrbitre, a cinc metres, ha deixat seguir el joc.

L'arlequinat Gonzalo ha resultat protagonista de nou poc després, fent una clara falta de targeta groga -hauria suposat la segona- al mig del camp, però donant l'àrbitre una correcta llei de l'avantatge a l'atac de l'Europa. Quan l'atac ha finalitzat mig minut després, el col·legiat no ha volgut saber res de la cartulina a Gonzalo, que hauria deixat els locals amb deu efectius. Finalment, cap acció ha mogut el marcador i les taules es poden considerar, en resum, justes.

SABADELL B: Arnau, Diego, Gonzalo, Èric Pujol, Guillem Pujol, Mendoza (Montero, 82'), Padilla (Aliaga, 74'), Víctor (Sergio, 92'), Facu, Lledó i Ñito.

EUROPA: Fer, Joel, Rojas, Cano, Rubi, Alberto, Civil, Gonzalo (Reverter, 70'), Fran Bea, Joel Coch i Gueri.

ÀRBITRE: Ruben Mancera Anton (Maresme), assistit per Sergi Jacas Puig (Maresme) i Guillem Batlle Capa (Girona).

TARGETES: Grogues a Gonzalo, Mendoza i Lledó (Sabadell B) i a Fran Bea, Joel Coch i Gueri (Europa).

GOLS: cap.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Campoy, Javi Iglesias i Abel Rita (lesionats) i Uri i Navarro (sancionats).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Dani, Moha, Denis i Ferran Esteve -Europa B- / Pel Sabadell B han restat a la banqueta: Casals i el porter Aguilar.

Partit disputat amb sol al primer temps i sensació de fred que ha augmentat al llarg de la tarda.

El capità Àlex Cano ha sumat 247 partits oficials de lliga i play-off amb la samarreta de l'Europa, igualant Antoni Amorós al 4t lloc històric dels jugadors amb més partits de tots els temps. Per la seva banda, Èric Reverter ha tornat a jugar un partit amb l'Europa després de fer-ho per darrera vegada la jornada 10, el 16 d'octubre.