Quin gran partit de Tercera!

07 Febrer 2016 Àngel Garreta
Guzman controla davant Aumatell al partit d'avui Guzman controla davant Aumatell al partit d'avui Sònia Pérez

Enormes Europa i Manlleu en el partit disputat aquest matí al Nou Sardenya amb triomf final dels locals amb diana de Poves (1-0). Partit que val el preu de l'entrada i digne de la lluita entre els que eren cinquè i sisè.

Tercera Divisió · Jornada 24 · 07/02/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 650 espectadors

1 - 0 MANLLEU

Moviments tàctics, entrega, intensitat, marcatges contundents, ganes de combinar la pilota... Europa i Manlleu han protagonitzat un duel sense reserves oferint un bon espectacle tant a l'estadi com en directe per televisió (BTV). En clau gracienca, gran treball i esforç de tot l'equip, de principi a fi, en la tònica de les darreres setmanes on el conjunt gracienc es mostra molt sòlid. Clau Gianni aturant un penal i un xut a boca de canó abans del descans, preciós gest de Dot davant Aumatell amb un 'canyo' de videoteca que ha despertat els crits d'admiració de la graderia i decisiu el particular màxim golejador de l'equip, Poves, amb la diana del triomf.

Primera Part

Passats uns primers minuts intensos però accelerats, el vent semblava bufar favorable al Manlleu quan Àlex Fernández, sense veure venir el rival, ha fet caure Seuma dins l'àrea gracienca. El col·legiat ha xiulat penal i l'exeuropeista Manel Sala ha executat el xut des dels onze metres, topant amb un providencial Gianni que ha encertat la direcció i ha refusat la pilota amb les dues mans.

El propi Àlex Fernández ha estat protagonista del primer xut de l'Europa, desviat, al minut 23. L'ordre tàctic dels equips es feia notar, però a la vegada les ganes de combinar, de sortir ràpid a l'atac i de no especular amb el cronòmetre malgrat les poques opcions ofensives dels primers minuts. Al minut 36, doble oportunitat en la mateixa jugada amb un xut de Montoro tapat per la cama d'un defensa i el posterior aprofitament del refús a botes de Guzman, qui ha acabat enviant alt. Al minut 38 ha arribat una de les delícies estètiques d'aquesta temporada amb una sotana de Dot a Aumatell, al mig del camp, que ha fet rebotar un gran 'oh!' a la graderia.

Abans d'arribar al descans, protagonisme novament per a Gianni, un dels més destacats avui. Es complia ja el minut 45 quan Josu ha executat una falta lateral, el rebot de la pilota ha arribat al segon pal i davant el xut a boca de canó d'Arnal, el porter de l'Europa ha tret un peu a mitja alçada providencial per evitar la diana visitant.

Segona Part

Als deu minuts de joc de la represa ha arribat la diana que ha decidit el matx. Montoro ha combinat amb Guzman i aquest ha centrat a l'àrea petita on Poves, arribant en cursa al vèrtex de l'àrea, ha tocat amb subtilesa la pilota de forma suficient com per creuar-la al segon pal, lluny de l'abast de les mans d'Aroca, que s'ha quedat clavat sota pals veient com entrava la pilota al fons de la xarxa.

Tot i les dues ocasions clares del Manlleu al primer temps (penal i darrer xut a tocar del descans), la major inèrcia ofensiva de l'Europa, aproximacions a l'àrea i intents de xut, feien merèixer la diana de Poves. El mateix Poves, al minut 73, ha enviat la pilota al travesser amb una rematada de cap que podria haver deixat l'encontre gairebé vist per a sentència.

Al minut 85 ha debutat oficialment amb l'Europa un dels fitxatges d'hivern, Gabriel Vidal. Primera convocatòria i estrena durant cinc minuts accidentats de partit. Al minut 90, quan marxava del marcatge de Canal, el central del Manlleu ha etzibat un sonor cop de colze a la cara del jugador, rebent la merescuda vermella directa -deixant el Manlleu amb deu efectius durant l'afegit- i havent de rebre Gabriel Vidal atenció a la banda, sagnant pel nas.

Finalment, amb dos taps al nas per evitar el sagnat, el jugador escapulat ha pogut completar la seva estrena tornant al camp fins al xiulet final. Un xiulet que ha certificat la bona ratxa de l'Europa davant un rival més que directe i que arribava com a millor visitant de la temporada.

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Àlex Fernández (Uri, 45'), Guzman (Rovira, 62'), Padilla, Montoro, Poves (Gabriel Vidal, 85') i Nils.

MANLLEU: Aroca, Ot, Canal, Èric, Marimón, Seuma, Arnal (Kako, 64'), Brice (Pol Coll, 75'), Manel Sala, Josu i Aumatell (Òscar Uroz, 64').

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental) assistit per Daniel Galera Serrano (Vallès Occidental) i Miguel Enríquez Expósito (Vallès Occidental).

TARGETES: Grogues a Alberto, Cano, David López, Àlex Fernández, Padilla, Montoro i Uri (Europa) i a Ot, Marimón i Brice (Manlleu). Vermella directa a Canal -minut 90- (Manlleu).

GOLS: 1-0 (Poves, 55').

Jornada 24 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Fran Bea, Abel Rita i Ivan Vidal (lesió) i Josa (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rubi i el porter Fer / Pel Manlleu han restat a la banqueta: Àlex i el porter Adri Muñoz.

Partit disputat amb cel tapat però sense pluja ni sensació de massa fred, amb estones de fort vent al primer temps.

L'Europa suma per primera vegada aquesta temporada tres victòries seguides. El conjunt escapulat es troba en una ratxa de nou partits sense perdre, sumant 23 dels darrers 27 punts en joc. Debut oficial de Gabriel Vidal amb la samarreta de l'Europa. Partit que ha ofert BTV en directe pel seu canal TDT.