Poc més que un punt

L'Europa no ha pogut igualar el rècord de la temporada 61/62 sumant la cinquena victòria seguida fora de casa. Ha signat taules (1-1) davant un Castelldefels que ha tret botí de l'única jugada de perill real que ha generat. Per la seva banda, l'Europa ha fet una fluixa primera part per acabar posant més intensitat a la segona.

Lliga (Jornada 22) · 01/02/15 (12 H) · Municipal Els Canyars · 300 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

CASTELLDEFELS 1 - EUROPA 1

El quadre escapulat ha pagat un preu molt car a la primera part. El joc de tots dos conjunts, molt ordenat tàcticament però poc intens, s'ha cobrat un gol favorable als locals al minut 44. Prèviament, només una acció clara de perill per a qualsevol dels dos. El primer intent al minut 14, en un xut de Padilla des de 30 metres que ha marxat per sobre la creuata de la porteria.

La més clara per l'Europa al minut 35, quan un córner penjat al segon pal l'ha tocat Alberto per habilitat la rematada de Poves des de l'àrea gran i entre un bosc de cames. Les cames del defensa Aitor Lario han evitat el gol. Quan el descans semblava arribar sense remei després d'una part sense pena ni glòria, els locals han fet diana: falta lateral penjada a l'àrea i Javi Calvo que s'ha imposat a tothom de cap per fer l'1-0 gairebé sobre el xiulet final.

Canvi de xip de l'Europa a la represa, posant un parell de marxes més a la seva intensitat. El Castelldefels pràcticament no ha pogut passar del seu mig camp amb pilota controlada i l'empat ha caigut pel seu propi pes. Al minut 61, Camacho ha rebut obert a l'àrea, ha provat un xut creuat i la pilota l'ha refusat August amb els peus. El rebot de la mateixa l'ha aprofitat Ignacio, molt atent, per afusellar la xarxa i signar l'1-1 a l'electrònic. Fins al final, domini absolut de l'Europa, però poques ocasions clares generades.

Al minut 85 l'Europa ha tingut una gran oportunitat en una jugada que semblava intrascendent. Padilla ha tornat a provar un xut sec des de 30 metres i, per efecte del vent i també per error del porter, el que semblava una pilota fàcil de blocar ha acabat rebotant sobre el porter August i agafant un efecte que gairebé envia la pilota cap al fons de la xarxa. Aquesta, finalment, s'ha passejat per davant la porteria. La darrera opció visitant, una cessió d'Oriol Cortés al seu porter en un refús. Aquest ha agafat la pilota amb les mans i l'àrbitre ha xiulat lliure indirecte dins l'àrea. El xut final de Padilla ha marxat fregant el pal i l'Europa no ha pogut fer més que conformar-se amb un sumar un punt a domicili. L'equip porta, amb aquest, vuit partits seguits sense perdre.

CASTELLDEFELS: August, Juanito, Javi Calvo, Uri, Aitor Lario, Jorge Sánchez, Daisuke (Cano, 66'), Pelegrín, Cervantes, Prieto (Oriol Cortés, 55') i Pedro Bravo (Masuet, 81').

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Putxi, Pastells, Javi Lara (Valderas, 84'), Ignacio, Padilla, Poves (Javi Sánchez, 84'), Guzman (Nils, 53') i Camacho.

ÀRBITRE: Israel Gómez Hernández (Lleida), assistit per Alejandro Cabezas Moya i Miguel Emeterio Martínez Baena, del mateix col·legi.

TARGETES: Grogues a Javi Calvo, Jorge Sánchez, Pelegrín i Cervantes (Castelldefels) i a Putxi (Europa).

GOLS: 1-0 (Javi Calvo, 44'); 1-1 (Ignacio, 61').

INCIDÈNCIES: Jornada 22 del campionat de lliga disputada sota un fred moderat d'hivern però que s'ha fet intens pel constant vent. Els jugadors han saltat a la gespa acompanyats dels prebenjamins A i B del Castelldefels. Abans de l'inici del partit el capità dels grocs, Jorge Sánchez, ha fet entrega d'una samarreta al jugador Sergio Espigado, del Cadet A del Castelldefels, lesionat de gravetat al genoll la setmana passada. L'Europa, amb aquest empat, ha deixat la ratxa de victòries seguides a domicili en 4 partits, a 1 d'igualar el rècord de la plantilla de la temporada 1961/1962. Quant a la convocatòria, pels escapulats han restat a la banqueta Cócera i Alegre. Pels locals, s'han quedat sense jugar Planagumà i Adri Ruiz.