Oportunitat perduda

Javi Iglesias pressiona Ot Bofill Javi Iglesias pressiona Ot Bofill Àngel Garreta

En una jornada on la majoria de rivals directes han empatat, l'Europa ha signat el mateix resultat a Manlleu (1-1) malgrat avançar-se al marcador.

Lliga · Jornada 24 · 05/02/17 · 16:30 hores · Municipal de Manlleu · 250 espectadors

MANLLEU
1 - 1 EUROPA

Partit de poques ocasions on l'Europa ha dominat clarament la primera meitat i el Manlleu s'ha ordenat millor a la segona i ha reaccionat quan ha fet entrar el seu home més perillós, un Manel Sala que, malauradament, no ha fallat a la cita amb el seu ja 'tradicional' gol de falta contra el seu exequip, l'Europa.

El conjunt escapulat ha dut el pes ofensiu del joc els primers 45 minuts. La més clara de tot el matx, a banda del gol, ha tingut lloc ben d'hora, al minut 8, quan Javi Iglesias ha centrat, el porter ha deixat la pilota morta a l'àrea petita amb un cop de guant i Civil ha vist com, després de fer-se amb el cuir i deixar el porter assegut, el seu xut mig a porteria buida l'ha acabat refusant a córner Manu amb el cap.

Els de Joan Esteva no han patit cap acció de perill en contra en tot el primer temps, jugant còmodes i sortint amb pilota controlada, mentre que, quan aquesta podia ser baixada a la nova gespa del Municipal de Manlleu, el perill ofensiu gracienc corria a càrrec de Dani Pujol per la dreta i un avançat Javi Iglesias per l'esquerra. El primer temps ha finalitzat sense noves ocasions destacades.

La tornada de vestidors ha servit per veure un Manlleu millor ordenat defensivament. L'Europa ha intentat la primera aproximació al minut 55, en una centrada de Canelada per l'esquerra que Dani Pujol, arribant a línia de fons al segon pal i gairebé sense angle, ha rematat al lateral de la xarxa. Ivan Fernández ha tingut la primera del Manlleu al minut 57 amb un fort xut que Fer ha refusat amb un peu.

Arran d'aquesta acció els locals han fet un pas endavant i quan més domini del joc anaven agafant ha arribat el gol de l'Europa. Al minut 69, Civil, des de la frontal, ha obert el joc per a la incorporació de Dani Pujol per la dreta. Aquest ha xutat creuat i el porter Aroca, allargant el braç per evitar el gol, ha deixat la pilota morta. Abel Rita, que havia entrat feia dos minuts, ha estat llest per rematar a boca de canó i fer el 0-1.

Poc després, el tècnic local Miquel Muñoz ha donat entrada a Aumatell i Manel Sala per cremar les naus en atac. En una falta a la frontal, a deu minuts per complir-se els noranta de joc, Manel Sala ha tornat a fer de les seves a pilota aturada i connectant un xut de rosca per sobre la barrera li ha donat efecte tancat a la pilota, un efecte que ha agafat mig a contrapeu a Fer i ha acabat duent la pilota al fons de la xarxa. A partir d'aquest moment l'Europa ha patit al darrere, més encara quan una lesió de Rojas sobre el seu turmell esquerre -que en una primera valoració no fa bona pinta- ha acabat deixant l'Europa amb deu, amb tots els canvis realitzats. El xiulet final ha acabat repartint un insatisfet punt per banda.

MANLLEU: Aroca, Ot Bofill, Mate (Fredi, 71'), Ivan Fernández, Seuma (Manel Sala, 79'), Trulls (Aumatell, 79'), Martí Soler, Manu, Abde, Marc Garcia i Pol Coll.

EUROPA: Fer, Joel, Rojas, Cano, Uri, Javi Iglesias (Abel Rita, 67'), Civil, Dani Pujol (Campoy, 85'), Ruben, Fran Bea (Gueri, 67') i Varona.

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat) assistit per Óscar Cubero Vidal i José Javier Gómez López (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Seuma i Abde (Manlleu) i a Uri i Civil (Europa).

GOLS: 0-1 (Abel Rita, 69'); 1-1 (Manel Sala, 80').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Navarro, Reverter i Joel Coch (lesió) i Dani, Gonzalo, Rubi i Denis (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto i el porter Aguilar / Pel Manlleu han restat a la banqueta: Bernat i el porter Ivan González.

Partit disputat a bona temperatura tractant-se del febrer, amb fred d'hivern però no gaire intens i estones de sol.

Primer empat del 2017. El nou fitxatge de l'Europa, el porter Sergi Aguilar, ha format part de la seva primera convocatòria.