Millora sense premi

10 Setembre 2016 Àngel Garreta
Rubi lluita amb Marc Mas en el partit d'avui Rubi lluita amb Marc Mas en el partit d'avui Àngel Garreta

Un Europa que ha anat de menys a més no ha pogut treure botí d'Olot (1-0). Els dos equips han patit l'efecte d'una forta pluja.

Lliga · Jornada 4 · 10/09/16 · 18 hores · Municipal d'Olot · 870 espectadors

OLOT
1 - 0 EUROPA

Hora i mitja abans del partit ha caigut un autèntic diluvi sobre el Municipal d'Olot, arribant a omplir d'aigua fins i tot la nova zona de vestidors. Es temia per la disputa del partit, però quaranta minuts abans de l'hora d'inici ha deixat de ploure. Amb tot, el camp ha registrat diversos tolls d'aigua, en especial al primer temps, i una gespa força aixecada fruit de la pluja. Això ha perjudicat tots dos conjunts, a estones més pendents de no relliscar i no deixar-se la pilota enmig d'un toll a mitja cursa.

L'Europa ha gaudit de la primera ocasió del partit i la més clara del quadre visitant. Fran Bea, al minut 8, ha servit una falta lateral i la pilota s'ha passejat en diagonal per l'àrea sense trobar rematador ni refusador. La rosca del migcampista escapulat ha agafat angle fins picar al mig del pal llarg de la porteria defensada per Quintanas.

Del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0 que ha resultat el marcador final del partit. Per l'atac esquerre dels olotins, Uri Santos ha arribat pràcticament a línia de fons, ha centrat al primer pal i allà, Marc Mas, anticipant-se a la marca, ha connectat un cop de cap que s'ha colat al fons de la porteria avui defensada per Boison -Fer arrossega molèsties físiques i ha ocupat la banqueta-.

Al minut 19, el propi Boison ha estat protagonista d'una gran aturada amb la mà davant un cara a cara d'Héctor que es podia haver convertit en el 2-0. Per a major contratemps gracienc, el capità Cano ha patit un punxada a la cama dreta i, per precaució muscular, ha abandonat el terreny de joc per a l'entrada d'Uri. A tocar de la mitja hora, error defensiu gracienc que ha deixat Marc Mas tot sol davant Boison. El golejador de l'Olot ha regatejat el porter escapulat i quan el seu xut creuat ja semblava entrar, Rojas, lliscant per terra, ha resultat providencial per evitar el 2-0.

Al minut 28, Civil i Èric han lluitat en plena cursa dins l'àrea per fer-se amb el bot d'una pilota dividida -a la vegada que altres companys-. Els dos jugadors no eren el centre de l'acció, però Èric ha carregat amb el braç obert sobre l'espatlla de Civil, fent-lo caure a terra en un més que probable penal que l'àrbitre i els assistents o bé no han vist o bé no han considerat com a tal. L'Europa ha acabat el primer temps amb un xic més de possessió però sense profunditat.

Sense tractar-se d'un canvi radical, sí que el domini del partit ha canviat de mans a la represa, amb un Europa més controlador i un Olot esperant al seu camp poder generar contraatacs. Als set minuts, una jugada personal de Rubi ha acabat amb un fort i ajustat xut del lateral europeista que ha obligat Quintanas a estirar-se amb els punys per enviar a córner.

Passada l'hora de joc, Sielva s'ha estrenat com a jugador del CE Europa, fet que també protagonitzaria Navarro minuts més tard. Els sis canvis efectuats pels dos conjunts i moltes faltes al mig del camp han aturat molt el joc a falta de vint minuts per a la finalització, factor que ha afavorit els locals i no ha ajudat l'Europa.

La millor ocasió al tram final, una falta directa de Fran Bea fregant la creueta i un xut de Reverter que ha obligat Quintanas a treure una mà per enviar a córner. L'Europa no ha pogut generar més arribades clares a porteria malgrat ser l'equip que més ha mogut la pilota a la segona meitat. Una millora col·lectiva del joc que l'equip ha de fer bona, sí o sí, la setmana vinent al Nou Sardenya.

OLOT: Quintanas, Jose, Bigas, Escudero, Abel, Blázquez, Roger, Marc Mas, Uri (Sergio, 70'), Èric (Dembo, 57') i Héctor (Litus, 90').

EUROPA: Boison, Joel, Rojas, Cano (Uri, 23'), Rubi, Abel Rita (Sielva, 66'), Civil (Navarro, 71'), Reverter, Denis, Fran Bea i Joel Coch.

ÀRBITRE: Ruben Mancera Antón (Maresme), assistit per Sergi Jacas Puig i Aaron Mancera Antón (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Escudero, Abel i Uri (Olot) i a Civil, Reverter i Fran Bea (Europa).

GOLS: 1-0 (Marc Mas, 10').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Javi Iglesias i Gonzalo (lesió) i Jordi Cano, Campoy i Dani (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto i el porter Fer / Per l'Olot han restat a la banqueta: Lluc i el porter Conesa.

Partit disputat sota un clima humit per l'intens diluvi caigut sobre el camp hora i mitja abans de l'inici.

Per l'Europa han debutat en partit oficial Òscar Sielva i Javi Navarro, entrant al segon temps del partit. Per la seva banda, el club local ha realitzat un homenatge als olotins presents als Jocs Olímpics de Rio: el waterpolista Blai Mallarach, l’àrbitre internacional Xevi Buch i el tècnic de natació Jordi Jou, els quals han realitzat el servei d'honor del partit.