RemeiSolfincISL

Massa càstig local, massa premi visitant

04 Setembre 2016 Àngel Garreta
Nou inici complicat de lliga Nou inici complicat de lliga Àngel Garreta

Un partit molt lleig, abocat a finalitzar amb empat a zero, acaba decantat pel Vilafranca a tres minuts dels 90 reglamentaris (0-1).

Lliga · Jornada 3 · 04/09/16 · 19 hores · Estadi Nou Sardenya · 600 espectadors

0 - 1 VILAFRANCA

El duel entra l'Europa i el Vilafranca no passarà a la història del futbol. Un matx en general molt avorrit, imprecís i sense gairebé xuts entre pals semblava destinat a acabar com havia començat, però un error defensiu al minut 87 ha donat un botí massa gran als visitants i una derrota tampoc merescuda pels locals. Això sí, llei del futbol: qui xuta i marca suma els punts. Els mèrits o demèrits dels dos conjunts van a banda.

Irrellevant primer temps el que han protagonitzat, sota una xafogor intensa, dos equips cridats a repetir play-off però que es troben tot just posant el motor en marxa. Europa i Vilafranca, contrari al que busquen normalment, han abusat molt de la pilota llarga i el refús sense orientació.

Ha resultat un primer temps fosc, gens propi dels dos conjunts. Al pobre primer temps dels vint-i-dos jugadors s'ha sumat l'àrbitre amb un criteri, en general, gens encertat ni per a locals ni per a visitants. Els primers 45 minuts han passat, doncs, sense pena, glòria ni feina per cap dels dos porters.

Sense millorar massa el panorama general, el segon temps ha començat un xic més animat. De fet, al minut 48 ha arribat el primer 'ui!' amb una centrada de Jordi Cano que Abel Rita, de cap, ha enviat prop del pal llarg. Semblava un canvi de ritme de l'encontre, però res més lluny de la realitat. De fet, fins al minut 63, quan l'exeuropeista Josu ha xutat fort però centrat, fàcil de blocar per Fer, que cap dels dos conjunts ha enviat una rematada entre pals.

La metàfora de dos equips amb els llums apagats s'ha traslladat a la literalitat quan, per un quart d'hora, la torre de llum del carrer Secretari Coloma s'ha apagat de cop. El partit, però, no s'ha aturat i s'ha pogut jugar amb la llum restant. Dins la recta final han arribat les dues úniques ocasions clares, una per banda: primer per a l'Europa, al minut 82, quan Civil, des del vèrtex esquerre de l'àrea, ha engaltat un fort xut de rosca que ha anat a petar al bell mig del travesser.

La rèplica visitant, per desgràcia, el gol definitiu. Pilotada en llarg en un refús a camp propi del Vilafranca que agafa l'esquena de la marca gracienca i que permet Aday encarar sol Fer pel mig de l'àrea. El xut del jugador s'ha convertit en un 0-1 ja definitiu.

EUROPA: Fer, Joel, Rojas, Cano, Abel Rita, Reverter, Denis, Gonzalo (Civil, 62'), Jordi Cano (Fran Bea, 56'), Joel Coch i Campoy (Uri, 58').

VILAFRANCA: Miguel Ramos, Fonta, Joan Castillo, Boira (Josep Diez, 85'), Víctor Oribe, Josu, Santi Triguero (Bernat, 75'), Aday, Via, Guzman i Duran (Medina, 72').

ÀRBITRE: Victor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat), assistit per Sergi Font Portell (Figueres) i Óscar Cubero Vidal (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Cano, Denis, Joel Coch i Campoy (Europa) i a Joan Castillo, Víctor Oribe, Josu, Via i Duran (Vilafranca).

GOLS: 0-1 (Aday, 87').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Javi Iglesias (lesió) i Rubi i Duran (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alberto i el porter Boison / Pel Vilafranca han restat a la banqueta: Jordi Oribe i el porter Kilian.

Partit disputat sota una forta calor, sense sol però molt intensa xafogor, la més alta de l'estiu.

Després de tres partits l'Europa encara no ha sumat la victòria en aquest campionat. Una torre de lluny (la del carrer Secretari Coloma) ha quedat a les fosques 20 minuts a la segona part.

Guzman ha tornat al Nou Sardenya / Foto: Àngel Garreta