Mallot de la regularitat a l'inici del Tourmalet

21 Febrer 2016 Àngel Garreta
Pinya amb l'afició per celebrar el gol Pinya amb l'afició per celebrar el gol Fran Capell

L'Europa ha superat el segon classificat, el Sabadell B (1-0), allargant la seva ratxa i posant l'average particular a favor dels escapulats. Sacrificat partit amb ofici que serveix per pujar al tren dels aspirants al play-off.

Tercera Divisió · Jornada 26 · 21/02/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 675 espectadors

1 - 0 SABADELL B

Fran Bea va ser l'autor d'un gol clau que va servir per guanyar el Palamós a finals del mes de novembre i aturar una ratxa de nou jornades sense guanyar. Avui ha tornat a ser el desllorigador de l'equip amb una diana pràcticament idèntica, xutant igual de sec i ajustat al pal i des del mateix punt que fa tres mesos. El premi a l'esforç físic i la gran actitud de tot l'equip davant un filial arlequinat que ha posat les coses difícils. L'Europa ha començat avui el seu particular Tourmalet, on es troba els tres equips que té per damunt (fins a la segona plaça) dins les properes vuit jornades i amb duels importants -derbis inclosos- en escenaris complicats. De moment, a l'inici de l'ascensió i acumulant onze jornades sense perdre, l'equip vesteix el mallot de la regularitat i no deixa de mirar cap a dalt.

Primera Part

El primer ensurt sobre la porteria defensada per Sergio, l'exporter de l'Europa la temporada passada, ha arribat al minut 3, quan David López s'ha tret de sobre una pilota per pressió d'un rival i el que era un refús s'ha convertit en una pilota bombejada i enverinada que Sergio ha enviat a córner saltant a l'alçada del seu travesser. En línies generals, exceptuant alguns minuts, l'Europa ha portat el pes del joc de principi a final del matx.

Com al partit de la primera volta, Sergio ha anat semblant agafar aires d'heroi del seu equip, obligant-lo l'Europa a realitzar bones intervencions, com un refús de punys a xut sec de Guzman. Passada la mitja hora, nova bona estirada del porter, a la base del seu pal curt, per enviar a córner una falta directa de Fran Bea. Al minut 33 el Sabadell B ha reclamat penal sobre Max que l'àrbitre no ha xiulat. La infracció ha semblat clara. Un xut creuat de Joel que ha blocat Gianni ha estat l'acció més perillosa d'un Sabadell B que ha tingut tres arribades amb bona profunditat a la contra, però que tampoc ha trobat per on fer mal a la defensa escapulada.

Segona Part

Amb un minut de joc disputat, Guzman ha tornat a posar a prova els punys de Sergio, xutant a l'alçada del travesser i trobant oposició del porter. Cinc minuts després, novament el dorsal 1 dels arlequinats com a protagonista. Dot ha centrat al segon pal i Poves, tal com ha arribat en cursa a l'àrea petita, ha xutat sobre el cos d'un Sergio que ja se li havia abraonat al damunt.

Al minut 63 ha arribat el premi. Jugada d'atac de l'Europa i la pilota que cau, uns metres fora l'àrea, sota el control d'un Fran Bea que, de xut potent, precís i ajustat, ha fet inútil l'estirada de Sergio, ha posat l'1-0 a l'electrònic de l'estadi i ha fet saltar la parròquia gracienca, conscient de la importància vital dels punts d'avui.

Els visitants han tingut l'empat en un cop de cap de Max des del punt de penal que ha marxat fora per poc. Dins el darrer quart d'hora de joc i per la necessitat de no baixar els braços, el Sabadell B ha augmentat una marxa en la seva pressió i intensitat, però l'Europa no ha baixat ni un centímetre el llistó de la seva vigilància sobre els moviments ofensius arlequinats. Gianni, que suma 466 minuts amb la porteria a zero, ha posat el seu granet de sorra per arribar a aquesta xifra en una sensacional intervenció just sobre el minut 90. Davant un xutàs de Ñito, el porter de l'Europa ha tret una mà providencial per evitar l'empat. Després de quatre minuts i mig d'afegit, els tres punts s'han quedat a casa.

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Uri, Montoro (Rovira, 57'), Guzman, Fran Bea (Padilla, 72'), Poves i Nils (Rubi, 84').

SABADELL B: Sergio, Diego (Cesc, 28'), Guillem, Pol, Alba, Josep, Max, Marc, Joel (Montero, 80'), Ñito i Español (Civil, 45').

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas (Baix Llobregat), assistit per Ricard Vidal Clermont (Granollers) i Guillem Mensa Moncunill (Anoia).

TARGETES: Grogues a Gianni, Dot, Alberto, David López, Uri i Fran Bea (Europa) i a Alba i Nito (Sabadell B). Vermella directa al segon entrenador Miquel Ezequiel -minut 71- (Sabadell B).

GOLS: 1-0 (Fran Bea, 63').

Jornada 26 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Abel Rita, Fer i Ivan Vidal (lesió) i Àlex Fernández i Josa (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gabriel Vidal i el porter del Filial, Pablo / Pel Sabadell B han restat a la banqueta: Ferreira i el porter Arnau.

Partit disputat amb sol i una temperatura gairebé d'estiu a les zones sense ombra.

L'Europa suma onze partits seguits sense perdre a Tercera Divisió. El porter Gianni acumula 466 minuts sense rebre un gol. El porter Pablo, del Filial, ha ocupat el lloc de Fer, lesionat d'una mà aquesta setmana. La ratxa de partits sense perdre suma actualment 27 dels darrers 33 punts en joc.