La lliga es posa al dia deixant l'Europa a quatre punts del líder

Sabadell B i Europa, com a la primera volta, van tornar a empatar 1-1 Sabadell B i Europa, com a la primera volta, van tornar a empatar 1-1 Àngel Garreta

Segon empat consecutiu a domicili de l'Europa en quatre dies. Ahir al vespre, a Castellar del Vallès, l'equip escapulat va posar al dia la jornada 24 de lliga, ajornada en el seu moment per vaga federativa. Com a la primera volta, Sabadell B i Europa van signar taules (1-1). Els escapulats, a quatre punts del primer.

Lliga (Jornada 24) · 09/04/15 (20 H) · Municipal Pepín Valls · 100 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

SABADELL B 1 - EUROPA 1

Als cinc minuts de partit va arribar el primer intent del matx amb un xut de Putxi des del vèrtex de l'àrea que va sortir fregant el pal. Un minut després, Ignacio enviava un suau cop de cap a les mans del porter Sergi Tienda. Va començar més ofensiu l'Europa, però posteriorment va costar seguir sortint còmode de camp propi i els locals van començar a posar els peus a l'àrea gracienca.

Malgrat tot, l'estratègia va tornar a resultar providencial per obrir el marcador. Al minut 18, córner que va rematar de cap Cano al punt de penal per obrir la llauna. La rèplica arlequinada, cinc minuts més tard i també de córner. Manel, tot sol, va enviar la seva rematada de cap per sobre el travesser. Arribant a la mitja hora de joc, les revolucions van baixar, el ritme del partit va perdre una marxa i res trascendent va tenir lloc fins sonar el xiulet que marcava el descans.

Com al primer temps, a l'inici dels segons 45 minuts l'Europa va portar el ritme ofensiu, buscant les bandes però no trobant l'espai per a la darrera passada. Al minut 59, acció clau del partit quan l'àrbitre va deixar en només groga un clar i contundent cop de colze de Pol Roigé sobre Dot. Minuts després va aparèixer la figura de Sergio, titular de nou sota pals en absència de Rafa Leva per motius laborals. Al minut 68 va salvar del gol un cop de cap de Manel, saltant a l'alçada del travesser per posar providencialment el puny a contrapeu. Seixanta segons després, un xut de David des de 40 metres gairebé l'agafa per sorpresa, picant la pilota al travesser. Però novament el jove porter escapulat va intervenir amb èxit al minut 73, volant al pal curt per salvar una rematada que ja entrava.

El Sabadell B s'havia animat, havia estirat línies i havia obligat l'Europa a fer un pas enrere. Els escapulats no van saber treure's la pressió de sobre en aquells minuts, malgrat, en una de les poques arribades, una centrada va picar en el braç obert d'un defensa sense ser interpretat per la tripleta arbitral com mereixedor de penal. El quadre local, de tant insistir, va fer caure el gol, també d'estratègia: falta lateral que va servir Burgos i l'exjugador de la base escapulada, Ahufinger, que va rematar de cap al segon cap per establir la igualada.

Cop dur per un Europa exigit físicament en els darrers quinze dies. Malgrat tot, l'equip dirigit per Pedro Dólera va tenir dues oportunitats de fer el segon: la més clara al minut 82 quan una centrada de Nils per a un Ignacio completament sol va acabar marxant fora. L'extrem no va impactar bé la pilota amb la cama i no va trobar camí de porteria. Al minut 89, Javi Lara, des de la frontal, va provar un xut creuat que va marxar desviat. Després de tres minuts d'afegit, res no va fer variar l'empat al Municipal Pepín Valls. Sabadell B i Europa, com a la primera volta, van empatar a un gol.

SABADELL B: Sergi Tienda, Agus Medina, Sergio (Ahufinger, 45'), Estellés, Noguera, Burgos, David (Ernest, 73'), Aitor, Manel, Marçal (Sandro, 78') i Pol Roigé.

EUROPA: Sergio, Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio, Javi Lara, Poves, Guzman (Padilla, 75') i Rovira (Nils, 64').

ÀRBITRE: Josep Subirats Matamoros (Tarragona) assistit per Karim Mansouri (Tortosa) i Daniel López Jiménez (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Aitor, Pol Roigé i Ahufinger (Sabadell B) i a Pastells (Europa).

GOLS: 0-1 (Cano, 18'); 1-1 (Ahufinger, 81').

Abans d'iniciar-se el partit s'ha realitzat un minut de protesta, per mandat federatiu, com a protesta vers la intenció de l'estat central de capitalitzar el futbol modest. El conseller del CE Sabadell, Antoni Reguant, va fer entrega d'una samarreta commemorativa a l'entrenador local Toni Rodríguez pels seus 100 partits a la banqueta del filial arlequinat.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Sánchez (lesionat), Camacho (sancionat), Alegre (decisió tècnica) i Rafa Leva (motius laborals).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Valderas, Víctor Duran i el porter Cócera  / Pel Sabadell B han restat a la banqueta: Aleix i el porter Ivan.

Partit disputat sota un vespre primaveral amb major sensació de fred a mida que marxava el sol i entrava la nit.

Desè partit seguit fora de casa puntuant. Partit número 150 de Carlos Guzman amb l'Europa entre lliga regular i play-off.