L'Europa fa bo un punt amb deu jugadors en un duel on ha merescut més

03 Octubre 2015 Àngel Garreta
Pedro Bilbao en el tram final de partit Pedro Bilbao en el tram final de partit Àngel Garreta

L'Europa, malgrat sumar un punt, ha confirmat a Castellar del Vallès el seu bon moment de joc. Mereixedor de molt més botí que un 0-0 davant el Sabadell B, els escapulats han tingut la possessió i les ocasions, fins i tot amb deu jugadors.

Tercera Divisió · Jornada 7 · 03/10/15 · 17 hores · Municipal Pepín Valls · 150 espectadors

SABADELL B
0 - 0 EUROPA

Acaba el partit i la sensació és de merèixer molt més, però a la vegada de satisfacció per la imatge, el joc, les ocasions i la superioritat de l'Europa en un duel marcat per la justa expulsió de Javi Iglesias al minut 66 i que, malgrat el contratemps, ha mostrat un Europa valent i ofensiu.

Primera Part

Dos intents des de mitja distància de Poves i Rovira als minuts 7 i 9 respectivament han estat les primeres ocasions de l'Europa. No obstant, el Sabadell B es podria haver avançat al marcador al minut 16 quan Ñito ha engaltat un xut sec que ha picat al pal curt de la porteria defensada per Gianni. Un miratge enmig del desert. L'Europa ha seguit tenint les millors ocasions, com una de Montoro al minut 22. L'extrem ha rebut una excel·lent passada entre línies de Fran Bea i, entrant a l'àrea, ha engaltat un xut ras que ha passat per sota les cames de l'exporter europeista Sergio, però tocant-la aquest suficient per enviar-la a córner.

Al minut 31, Fran Bea, en una falta assajada, ha servit una fina pilota bombejada per a l'arribada per sorpresa de Javi Iglesias, qui ha rematat a l'àrea petita anant pel terra -teniu la imatge a la galeria inferior d'aquest article- i veient com Sergio, atent, evitava un gol per sorpresa. De fet, al llarg del partit l'exporter de l'Europa s'ha convertit en l'heroi del seu equip, salvant gols cantants que haurien donat el triomf als escapulats.

Segona Part

Si la primera part ha tingut color gracienc, també la segona, amb uns bons set minuts d'inici culminats per una ocasió on Rovira, Fran Bea, Poves i novament Rovira han combinat fins arribar al xut de l'extrem escapulat, al vèrtex dret de l'àrea, que ha obligat Sergio a allargar el braç per enviar la pilota a córner. Una ocasió ben clara ha arribat al minut 62, quan Javi Iglesias ha guanyat una pilota que semblava impossible de recuperar i, centrant a l'àrea, Montoro ha arribat a la rematada. Sergio, novament, l'obstacle del gol.

Només un minut després d'aquesta acció i en una arribada de Cano a l'atac en jugada individual de combinació, el capità ha centrat a l'àrea gran, apurant la línia de fons, i Abel Rita ha engaltat una mitja volta que ha topat amb una estirada magistral i providencial de Sergio, evitant un 0-1 que ja mig es cantava a la grada del Municipal Pepín Valls. Acte seguit, doble cartulina groga a Javi Iglesias i l'Europa amb deu efectius sobre la gespa des del minut 66. Això no ha variat el domini gracienc. L'Europa era l'únic que gaudia d'arribades i ocasions.

L'equip escapulat, buidant la benzina en atac i inconformista amb l'empat, ho ha intentat, com es diria col·loquialment, per terra, mar i aire. Al minut 84 l'Europa ha reclamat penal en una centrada de Guzman que Rita ha controlat i quan es disposava a rematar a l'àrea petita, un defensa ha posat el maluc, desplaçant-lo i caient a terra el punta escapulat. La jugada, per treure'n l'aigua clara, digna de repetició de TV. El contacte hi és clarament, cal veure en imatges si suficient desplaçament desproporcionat com per assenyalar penal. Ha estat la darrera gran opció d'un Europa ha tret d'un empat amb deu homes un bon regust de boca.

SABADELL B: Sergio, Parera, Guillem, Estellés, Pol, Adri Díaz (Josep, 57'), Max, Ferreira, Manel, Sandro (Cesc, 57') i Ñito (Borreda, 81').

EUROPA: Gianni, Dot, David López, Cano, Javi Iglesias, Uri, Rovira (Pedro Bilbao, 72'), Fran Bea (Padilla, 61'), Poves (Abel Rita, 61'), Guzman i Montoro.

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat) assistit per Miguel Ángel Moreno Villaécija i Javier Fernández Ruiz (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Parera, Estellés i Ñito (Sabadell B) i a David López, Cano, Padilla i Javi Iglesias -dues i expulsió minut 66'- (Europa).

GOLS: cap.

Jornada 7 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Josa i Rubi (decisió tècnica), Alberto (sancionat) i Àlex Fernández (lesionat).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Nils i el porter Fer / Pel Sabadell B han restat a la banqueta: Diego i el porter Aliaga.

Partit disputat a temperatura moderada i més sensació fresca en l'ambient al final del matx.

Tercer empat en tres partits oficials de lliga en la història dels duels de tots dos conjunts (doble 1-1 la temporada 2014/2015 i 0-0 enguany a la primera volta).