L'encanteri de Nou Barris

18 Octubre 2015 Àngel Garreta
Duel entre 'Uris', Escabrós lluita amb González Duel entre 'Uris', Escabrós lluita amb González Àngel Garreta

No hi ha manera. Guanyar al camp de la Montañesa s'ha tornat tota una maledicció per a l'Europa. A Nou Barris, groc-i-negres i escapulats han empatat (0-0) en un duel on els locals han jugat 80 minuts amb un home menys sobre la gespa.

Tercera Divisió · Jornada 9 · 18/10/15 · 12 hores · Municipal de Nou Barris · 600 espectadors

MONTAÑESA
0 - 0 EUROPA

No ha pogut retrobar-se amb la victòria l'Europa a 'La Bombonera' del barri de la Prosperitat malgrar jugat amb un home més durant 80 minuts per la justa expulsió -per agressió- de Pedro. Les millors ocasions d'uns i altres han arribat al tram final del matx.

Primera Part

Després d'uns minuts inicials per situar-se sobre la nova gespa, ha arribat una acció clau. Pedro ha colpejat la cara de David López en una clara agressió i ha vist una indiscutible targeta vermella. Semblava, doncs, posar-se de cara el partit per a l'Europa amb vuitanta minuts per endavant.

Malgrat tot, el primer temps ha resultat ensopit, mancat de ritme i, en zona d'atac, faltat d'idees. El primer intent clar de gol no ha arribat fins al minut 30 quan Dot ha centrat al segon pal i Montoro, forçat, ha rematat de cap a les mans d'un Cócera que esdevindria protagonista al final del matx.

S'ha animat el primer temps en els darrers nou minuts. Primer Montoro ha provat un xut ras des de la frontal que ha sortit fregant el pal i un minut després Velillas s'ha internat a l'àrea pel vèrtex de l'atac dret i ha xutat massa creuat. Guzman, de primeres a la frontal i enviant la pilota un xic desviada, ha tingut a les seves botes la darrera acció destacada dels primers 45 minuts.

Segona Part

A la represa el capità Cano ha donat l'ensurt als nou minuts. En una jugada enganxada al córner, Pere Segarra li ha disputat la pilota i en el contacte cos a cos ha fet caure Cano qui, rodolant pel terra, ha picat sobre la barana delimitadora del rectangle de joc. Reincorporat al camp, el capità ha saltat a la gespa un xic coix però de mica en mica ha recuperat to, ha minvat el dolor i ha acabat jugant tot el partit.

Els minuts han anat passat i, amb la Montañesa acomodada a la seva meitat de camp, tapant els espais i esperant els contraatacs, l'Europa no ha pogut trobar la marxa de més que necessitava per mossegar, malgrat dominar totalment la pilota. Des de la banqueta s'ha apostat, amb el canvi d'Alberto per Montoro, per una línia de 3 en defensa. L'Europa ha començat a tenir més arribada per les bandes, però sense trobar porteria.

Els locals, per la seva banda, han gaudit al minut 79 d'una bona opció en una falta molt llunyana xutada per Dowi i que Gianni, atent, a enviat a córner estirant el braç a l'alçada del travesser. La Montañesa, intentant buidar la benzina, ha dominat aquells minuts i fins i tot Jandro ha fet una gran jugada personal per banda, de fora cap a dins, arribant al límit de l'àrea petita on Gianni ha hagut de sortir-li als peus per evitar el gol.

Quan l'empat semblava inevitable, l'Europa ha tingut dues ocasions clares, especialment la segona, per decantar el matx i fer saltar la banca a Nou Barris. Al minut 89 ha centrat Rovira i Abel Rita, a la mitja volta dins l'àrea gran, ha vist com l'exporter escapulat Cócera enviava la pilota a córner amb una bona estirada. El propi porter ha estat el protagonista i culpable final de l'empat, en positiu per a la seva parròquia, en la més clara ocasió de gol de tot el partit. Primer dels tres minuts d'afegit i Rita que, en velocitat, es planta tot sol a l'àrea encarant Cócera en el mà a mà. Un duel cara a cara que ha guanyat el porter groc-i-negre, refusant amb els peus el xut creuat d'un desesperat Rita que no s'ho podia creure.

MONTAÑESA: Cócera, Santos, Segarra, Dowi, Aleix, Ruben, Toni (Jandro, 85'), Uri Escabrós, Joshua (Juanlu, 67'), Pedro i Velillas (Dani Sánchez, 73').

EUROPA: Gianni, Dot, David López, Cano, Javi Iglesias, Uri, Nils (Abel Rita, 75'), Padilla, Poves, Guzman (Rovira, 81') i Montoro (Alberto, 70').

ÀRBITRE: Alejandro Carrillo Vílchez (Barcelona) assistit per Micael Erlich (Barcelona) i Jonathan Miguel Teruel (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Segarra i Aleix (Montañesa) i a Dot, Uri i Padilla (Europa). Vermella directa a Pedro -minut 10- (Montañesa).

GOLS: cap.

Jornada 9 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Josa, Fran Bea, Pedro Bilbao i Rubi (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Àlex Fernández i el porter Fer / Per la Montañesa han restat a la banqueta: Fran Fuentes i el porter Tato.

Partit disputat a temperatura moderada, típica de migdia d'inici de tardor.

Primer partit de la temporada 2015/2016 en horari de matí, incloent pretemporada i Copa Catalunya. L'Europa segueix sense guanyar a Nou Barris en partit oficial de lliga en cap categoria. Tercer empat seguit a zero gols.