RemeiSolfincISL

Estrenant l'any amb victòria

L'Europa ha guanyat el primer partit del 2015 i ha tancat la primera volta de la lliga sumant la tercera victòria consecutiva a domicili i obtenint 32 punts a la taula. Ho ha fet en un partit treballat, molt superior al primer temps, i que només ha ofert cert patiment per l'empenta dels locals els deu darrers minuts.

Lliga (Jornada 19) · 11/01/15 (12 H) · Municipal Xevi Ramon · 250 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

VILASSAR MAR 1 - EUROPA 2

Inici fort i intens dels graciencs, pressionant la pilota i la sortida de la mateixa als peus del rival. Ja al minut cinc ha arribat la primera ocasió, quan una centrada de Camacho l'ha rematada Guzman de cap. Miguel Ángel s'ha estirat i ha blocat la pilota. Un minut després l'equip escapulat ha obert el marcador en una jugada per banda de Rovira, qui ha cedit enrere per a Dot. Aquest ha centrat i després de no trobar rematador al punt de penal, la pilota ha botat davant Camacho, qui ha engaltat un xut enganxat al primer pal i que ha anat a parar al fons de la xarxa.

Amb el marcador a favor i dominant el joc, l'Europa no ha viscut cap patiment defensiu, si bé el Vilassar s'ha començat a mostrar menys generós en els espais darrere. Al minut 21, primer dels dos contratemps per lesió de l'Europa en la matinal d'avui. Alegre ha hagut de marxar per deixar el seu lloc a Ignacio. El to del partit s'ha igualat fins al descans. Cap patiment darrere però cap nova ocasió clara de gol. Al minut 43, fuit d'una forta entrada, Rovira s'ha lesionat a l'espatlla. L'Europa ha acabat aquest període amb deu homes durant un minut, a l'espera de si el jugador podia continuar a la represa i no gastar un canvi abans d'hora.

Amb Rovira lesionat, Padilla ha ocupat el seu lloc a l'inici del segon temps. Bona ocasió als nou minuts en una falta de Javi Lara que Camacho remata de cap fregant el pal. Al minut 58 el local Mendo ha fet una clara falta en atac dins l'àrea sobre l'intent de refús de Dot, però l'àrbitre no ha xiulat res i l'acció, sorprenentment, ha seguit el seu curs. Mendo ha xutat i Rafa Leva s'ha vist obligat a fer un gran salt per evitar el gol en una acció incomprensible. L'arbitratge, en general, molt i molt fluix cap a tots dos bàndols.

Després d'un fluix intent de vaselina de Padilla des de la frontal, fàcil per Miguel Ángel, ha arribat el 0-2. Camacho ha centrat al primer pal on Poves, de cap, ha enviat la pilota a la creueta. Aquesta ha tocat fusta, ha botat a terra i ha acabat al fons de la xarxa. Sense res a perdre, el Vilassar de Mar s'ha obert decididament i ha obtingut premi al minut 79 en una jugada per banda on Guille s'ha desfet de dos marcadors graciencs per acabar habilitant l'arribada a l'àrea de Mendo. Aquest, de xut creuat, ha fet l'1-2.

Esperonat per aquesta diana, el quadre local ha tancat l'Europa al seu mig camp els darrers deu minuts de joc. No ha tingut arribades clares, però sí una acció polèmica en una falta de Javi Sánchez marcada a la frontal i on els locals han reclamat penal (cal sortir de dubtes per TV) i una falta directa més. Totes dues accions han acabat amb la pilota per sobre el travesser. Finalment, res ha mogut el marcador i els punts han marxat cap a Gràcia.

La fitxa tècnica

VILASSAR MAR: Miguel Ángel, Joel (Pujol, 45'), José, Romero, Creus, Galeano, Jan, Roberto, Eloi Fontanella, Mendo i Gascón (Guille, 71').

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Cano, Alegre (Ignacio, 21'), Putxi, Rovira (Padilla, 45'), Javi Lara, Poves, Guzman i Camacho (Javi Sánchez, 77').

ÀRBITRE: Óscar Sánchez Árias (Osona), assistit per Jordi Fullà Planas (Girona) i Josep Faig Pijuan (Figueres).

TARGETES: Grogues a Romero, Creus i Eloi Fontanella (Vilassar Mar) i a Poves, Guzman, Ignacio i Javi Sánchez (Europa).

GOLS: 0-1 (Camacho, 6'); 0-2 (Poves, 65'); 1-2 (Mendo, 79').

INCIDÈNCIES: Jornada 19 del campionat de lliga disputada sota un sol d'hivern prou calent. Final de la primera volta de la lliga. L'Europa ha patit les lesions d'Alegre i Rovira. Quant a la convocatòria, per l'Europa han completat la banqueta Sergio -primera vegada convocat- i Nils. Pel Vilassar ho han fet Oriol, Machado i Kevin. Tercera victòria seguida a domicili a la lliga i tercer any seguit que es guanya el primer partit de l'any.