Empat d'altes revolucions

11 Març 2018 Àngel Garreta
L'Europa ha xutat tres vegades al pal L'Europa ha xutat tres vegades al pal Àngel Garreta

Europa i Sant Feliuenc han signat taules (1-1) en un encontre ple d'ocasions, xuts al pal a cada banda i amb insatisfacció arbitral compartida.

Lliga · Jornada 29 · 11/03/18 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 400 espectadors

1 - 1 SANTFELIUENC

Segueix abonat l'Europa a l'empat a un gol en les darreres jornades malgrat oferir força estones de bon futbol, gaudir d'ocasions i merèixer, en més d'una ocasió, millor desenllaç final. L'equip, al qual la 'llei de Murphy' castiga més del que caldria, no ha pogut signar el triomf davant un bon i atrevit Santfeliuenc que també podria haver provocat qualsevol altra marcador. Tots dos equips han rendit a bon nivell, amb bona actitud i oferint un matx ple de lluita. El que no ha agradat a cap dels dos conjunts és l'actuació arbitral.

Inici ofensiu del conjunt visitant, duent major perill en l'aproximació durant gairebé els deu primers minuts... fins que l'Europa ha tret petroli de la primera ocasió: centrada de Ruben al minut 10 de partit que Raillo, anticipant-se a la mitja sortida del porter Pacheco, ha enviat al fons de la xarxa rematant al vol en un molt estètic gol.

Pocs minuts després, primer dels xuts al pal que s'han vist en aquesta matinal: de nou Ruben, en aquesta ocasió des del lateral de camp propi, ha fet un potent i col·locat desplaçament en diagonal per a la cursa en velocitat d'Ángel De la Torre. L'extrem ha retallat el seu marcador i ha vist com la seva rosca, orientada al pal llarg, topava al bell mig de la fusta. Al minut 27 ha arribat l'empat en un clàssic de l'Europa, rebre el 'gol de l'ex'. Cuadras, des de la frontal de l'àrea, ha picat suau una falta per sobre la barrera i la pilota, malgrat anar molt centrada, ha entrat incomprensiblement fins al fons de la xarxa.

Quatre minuts més tard els locals s'han queixat obertament en una jugada de pilota dividida. Arnau ha controlat amb el peu una pilota enviada en profunditat, però el seu control ha quedat massa llarg i Josele, arribant en cursa tot sol, l'ha disputada amb el porter, que li ha sortit als peus. Arnau ha arribat mig segon abans, tocant la pilota en primera instància, rebotant aquesta en Josele -qui ha anat a terra fruit del contacte posterior i inevitable amb la cama d'Arnau- i l'àrbitre ha assenyalat servei de porteria davant les queixes aïrades de la banqueta visitant, que reclamava, al seu entendre, un clar penal.

En un córner a pocs segons de la finalització del primer temps, l'Europa ha tingut la seva tercera gran oportunitat d'ampliar diferències: Pluvins ha centrat i, de forma inesperada, un defensa ha refusat de cap però cap al punt de penal enlloc de cap a fora de l'àrea. La pilota ha caigut a dominis de Tena qui, reaccionant amb la rapidesa que la sorpresiva acció deixava de marge, ha rematat com ha pogut però el seu xut ha marxat per sobre el travesser.

El segon temps ha començat amb un Europa decidit i que ha gaudit de la primera oportunitat en una jugada personal de Raillo que ha finalitzat amb un xut creuat que el porter Pacheco ha refusat amb els peus. Acte seguit, una rosca d'Ángel De la Torre ha marxat llepant el travesser. Parlant de pals, poc després el del Santfeliuenc: una rematada creuada de Romo, amb el cap, que ha anat a picar a la creueta.

L'Europa ha posat una marxa més i ha començat a tancar el Santfeliuenc i dur perill per bandes. Amb tot, al minut 71 el tècnic local Andrés González i el jugador exescapulat Charly Ruiz han estat expulsats amb vermella directa, tots dos des de la banqueta, per protestar. Al següent minut, segona topada amb la fusta de l'Europa en un xut d'Ángel De la Torre que ha passat per sota la mà del porter Toni -qui ha hagut d'entrar pel lesionat Pacheco- i que el pal ha escopit cap a dins de l'àrea gran. Si dos pals durant el partit no han resultat suficients, el tercer un minut després en una falta lateral del Pluvins que Raillo ha enviat a la fusta amb el cap.

Si l'Europa havia perdonat el 2-1, també ho ha fet el Santfeliuenc en una passada de la mort on Ion, tot sol, ha rematat per sobre el travesser. Al minut 81, debut amb la samarreta escapulada de Gálvez i al 83 de joc, Arnau ha hagut de resultar providencial en refusar de punys un xut a boca de canó d'Adri. Si fins aquest moment era el Santfeliuenc l'equip 'cabrejat' amb l'actuació arbitral, l'Europa s'ha empipat en les dues darreres accions del matx. Aimar ha vist la segona groga per un suposat cop de colze en una acció on ell era l'objecte de falta, tallant una clara contra del conjunt escapulat.

Amb la banqueta enfadada per l'expulsió, l'Europa ha buidat el pap en atac però l'àrbitre ha assenyalat la finalització dels quatre minuts d'afegit amb el porter visitant concedint un córner i no deixant executar el servei de cantonada a favor de l'equip gracienc. Amb el xiulet final, Ángel De la Torre ha estat expulsat per protestar, per la qual cosa l'Europa tindrà, la propera jornada, dos jugadors sancionats.

EUROPA: Arnau, Aimar, Ruben, Cano (Josa, 69'), Tena, Uri, Raillo, Alberto, Ángel De la Torre (Alejo, 92'), Pluvins i Damià (Gálvez, 81').

SANTFELIUENC: Pacheco (Toni, 66'), Nacho (Ion, 29'), Alberto, Rafa, Cuadras, Joserra (Romo, 55'), Olmo, Juanjo, Zárate, Josele i Adri.

ÀRBITRE: Oriol Jarit Mesa (Girona), assistit per Gerard Nierga Gelabert i José Antonio Berjaga Ruz.

TARGETES: Grogues a Aimar -dues i expulsió minut 91- (Europa) i a Joserra, Olmo i Romo (Santfeliuenc). Vermella directa a Ángel De la Torre -expulsat ja acabat el partit- (Europa) i a Charly -a la banqueta- i al tècnic Andrés González, tots dos a la vegada al minut 71 (Santfeliuenc).

GOLS: 1-0 (Raillo, 10'); 1-1 (Cuadras, 27').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer i Varona (lesió), David Jiménez (sanció) i Guillen, Ferran Esteve i Alieu (Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prat i el porter Tomás de l'Europa B / Pel Santfeliuenc han restat a la banqueta: Charly i Ivan.

Encontre disputat amb temperatura còmode i cel majoritàriament tapat.

Estrena oficial amb la samarreta de l'Europa del darrer fitxatge d'hivern, José Antonio Gálvez. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Maria Guevara, àvia de Jordi Puig, entrenador del Juvenil C de l'Europa. Tots tres canvis del Santfeliuenc han tingut lloc per lesió dels jugadors.