El derbi més clàssic, cap a Gràcia!

19 Febrer 2017 Àngel Garreta
Celebració del 0-2 al primer temps Celebració del 0-2 al primer temps Àngel Garreta

L'Europa s'ha imposat a La Verneda davant el Júpiter (1-2) en un partit que s'ha posat de cara amb 0-2 quan només s'havien disputat vint minuts.

Lliga · Jornada 26 · 19/02/17 · 12 hores · Mpal. La Verneda · 900 espectadors

JÚPITER
1 - 2 EUROPA

Important triomf gracienc en el primer partit de futbol que arriba després de la nefasta notícia institucional de la pèrdua de gestió del Camp de l'Àliga. Els socis de l'Europa, a banda dels mateixos jugadors, necessitaven més que mai una alegria i aquesta ha arribat en forma de tres punts clau que permeten l'equip enganxar-se al darrer vagó dels equips que volen disputar-se la zona tranquil·la de la classificació. A la vegada, el quadre de Joan Esteva guanya l'average particular contra un equip, el grisgrana, que és rival directe per evitar el descens.

Dos minuts han passat per posar de cara el marcador. Una falta servida des de mig camp per Gueri, directament a l'àrea petita, ha servit per a que Alberto, d'un sol toc, deixés la pilota morta a l'àrea gran per a l'arribada de Civil. El punta, de primeres, ha creuat lluny de l'abast del porter Ivan i ha transformat el 0-1.

Amb el vent a favor, l'Europa ha seguit dominant el partit i el segon podria haver arribat al minut onze quan Civil ha centrat al punt de penal i Varona, en planxa, ha rematat un xic desviat a la dreta del pal. Sí que ha arribat la diana gracienca -o més ben dit grisgrana en pròpia porteria- al minut 20. Una pilota llarga l'ha perllongat un jugador grisgrana topant amb Abel Rita a zona de mitjos, aquesta ha botat fora de l'àrea i el defensa Rafa Murillo i el porter Ivan -que es trobava a mitja sortida- no s'han posat d'acord. El defensa del Júpiter ha picat de cap enrere cap al seu porter però li ha acabat fent, involuntàriament, una vaselina que s'ha convertit en el 0-2.

A partir d'aquí la primera part no ha tingut massa història més. L'Europa ha controlat el joc, ha buscat sortir ràpid per bandes quan recuperava la pilota i, per la seva banda, el Júpiter no ha trobat com fer mal a la porteria d'un debutant Aguilar sota pals -quart porter que fa servir l'Europa aquesta temporada donat que Fer tenia molèsties físiques-.

La segona meitat ha començat amb una increïble cursa del capità Cano per banda, recorrent tot sol 75 metres i marxant de tothom per velocitat. Quan semblava que l'acció s'aturaria en qualsevol moment, Cano ha seguit avançat i en la cursa final s'ha internat en diagonal a l'àrea i, davant la sortida del porter, ha volgut fer un toc picadet de pilota cap a la frontal de la petita per trobar un company rematador a porteria buida, però ningú ha arribat a connectar la pilota. De mica en mica la possessió de la pilota ha anat caient de la banda de l'equip dirigit per Juanjo Garcia, si bé sense profunditat ni perill real als metres finals a excepció d'una centrada d'Èric al minut 65 que, al segon pal, Pau ha rematat dins el vèrtex de l'àrea petita. El porter Aguilar, en dos temps (primer amb el cos i el braç i després refusant de punys davant el bot de la pilota) ha acabat abortant el perill.

Tot semblava controlat fins que una falta a la frontal de l'àrea, perfectament executada per Àlex Prat, ha significat l'1-2 i ha acabat de ficar els de La Verneda dins el matx. El darrer quart d'hora de partit s'ha convertit en un patiment, amb el Júpiter tancant l'Europa a camp propi i els de Gràcia intentar donar l'ensurt a la contra i per bandes. A un minut per complir-se el temps reglamentari, Varona ha iniciat una contra, Dani Pujol ha habilitat Civil dins l'àrea gran i aquest, davant la sortida del porter, li ha acabat xutant al cos en la darrera ocasió clara de l'Europa. Acte seguit, dues accions per a la polèmica: en primer lloc, Civil ha estat objecte d'una clara falta quan controlava la pilota encarant tot sol el porter -i que hauria significar l'expulsió del central-, però l'àrbitre no ha assenyalat l'infracció.

A l'altra àrea, en la darrera jugada del matx, topada entre Aguilar i un jugador grisgrana quan el porter gracienc havia refusat la pilota amb el puny. La topada, mentre Aguilar rodolava pel terra fruit de la seva pròpia empenta, era inevitable a la vegada que suau mentre el jugador del Júpiter frenava la seva cursa. Els locals han reclamat penal però l'acció, vista per televisió, deixa clara que el contacte és fruit de la direcció i inèrcia de tots dos jugadors. El xiulet final ha fet esclatar d'alegria la nombrosa parròquia gracienca desplaçada per a aquest partit.

JÚPITER: Ivan, Roger (Prat, 55'), Julen (Uroz, 63'), Sergi, Dani, Rafa, Pau, Javi Santolalla (Èric, 55'), Adrian, Vives i Ángel.

EUROPA: Aguilar, Joel, Cano, Uri (Denis, 86'), Alberto, Abel Rita (Reverter, 80'), Civil, Dani Pujol, Ruben, Gueri (Campoy, 70') i Varona.

ÀRBITRE: Bruno Montoro Ferreiro (Barcelona), assistit per Marcos Fernández Quintero (Barcelona) i José Unai Garcia Urbaneja (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Roger, Julen, Sergi, Javi Santolalla i Vives (Júpiter) i a Uri, Abel Rita i Ruben (Europa), Vermella directa al segon entrenador Èric Cristòfol -minut 90- (Júpiter).

GOLS: 0-1 (Civil, 2'); 0-2 (Rafa -pp-, 20'); 1-2 (Prat, 73').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Rubi i Gonzalo (decisió tècnica), Javi Iglesias i Fran Bea (sanció) i Joel Coch, Rojas i Navarro (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Dani i el porter Fer / Pel Júpiter han restat a la banqueta: Abou i el porter Andrés.

Partit disputat a bona temperatura i sota un constant sol.

Primer partit oficial del porter Sergi Aguilar sota pals de la porteria gracienca. És el quart porter diferent que juga enguany amb l'Europa al campionat regular de Tercera Divisió. Bona presència d'aficionats escapulats al derbi. Primer triomf sota el mandat de la nova directiva escapulada.