Dues faltes directes castiguen l'Europa

14 Abril 2017 Àngel Garreta
Campoy marxa de la pressió de Velillas Campoy marxa de la pressió de Velillas Àngel Garreta

Dos gols en acció d'estratègia de dos exjugadors escapulats la temporada passada, Àlex Fernández i Nils, decideixen l'Europa-Terrassa (0-2).

Lliga · Jornada 34 · 13/04/17 · 20:30 hores · Estadi Nou Sardenya · 675 espectadors

0 - 2 TERRASSA

La pilota aturada va donar-li el seu fruit al conjunt egarenc en el matx disputat dijous a la nit. El Terrassa, que lluita per fer-se amb una plaça de play-off a final de temporada, va mostrar molta efectivitat en aquest tipus de recurs (enviant també una tercera falta directa al pal) i va deixar sense opcions un Europa que, tot i no ser pitjor que el seu rival pel que fa al joc general, no va trobar el camí de la porteria pràcticament en cap acció contundent i clara de perill.

El primer xut a porteria va arribar molt d'hora, al minut 3, quan Abel Rita va assistir Dani Pujol i aquest, des de la frontal, va xutar ajustat al pal. El porter Ortega, estirant-se, va poder evitar la diana local. Amb una forta pressió a dalt, l'Europa no deixava que el Terrassa tingués opcions de sortir amb pilota controlada. A tocar del quart d'hora, una d'aquestes pressions, de Dani Pujol sobre el refús del porter, va provocar un error d'Ortega que Abel Rita no va saber aprofitar. El punta no va connectar bé la pilota en l'intent de fer una vaselina per sorprendre un avançat porter.

Al minut 19 amb 15 segons la fase de llums de la dreta de tribuna, la que toca al bar, es va apagar de cop. L'àrbitre va aturar el partit i va esperar al retorn de la llum per reactivar-lo. Aquesta va trigar un quart d'hora i, quan el matx va tornar a la normalitat, el Terrassa va aprofitar la incidència per treure's la pressió del damunt i començar a dur més perill ofensiu. No obstant, el marc escapulat no patia excessivament fins que Àlex Fernández va decidir fer un dels gols d'aquesta lliga. Des de més de 30 metres i en una falta molt lateral, el migcampista del conjunt vermell va connectar un potent, elevat i dirigit xut cap a l'escaire del pal llarg, racó del qual va treure'n les teranyines i va dur el matx al descans amb 0-1 pels egarencs.

A la represa, quan semblava que l'Europa havia sortit de vestidors disposat a fer un pas endavant en l'aspecte ofensiu, una altra acció a pìlota aturada va acabar de 'matar' el partit. En aquesta ocasió la falta, a la frontal i executada per Nils, va entrar per l'escaire del pal curt: 0-2 i missió molt complicada per a un Europa negat ofensivament. Entrant Gonzalo per Javi Iglesias i Gueri per Alberto l'Europa va acumular un efectiu més al mig del camp i un més en atac, però el Terrassa es va mostrar ordenat i no va concedir facilitats.

A partir d'aquí, els pals de les porteries van entrar a escena. Al minut 70, Velillas va provar una vaselina des de 30 metres que entre la mà de Fer i el travesser van acabar enviant a córner. El propi Velillas, de falta directa, va enviar la pilota al pal poc després. Entrats ja al primer minut d'afegit, l'escapulat Gonzalo, connectant la pilota en una mitja volta després de rebre una passada de Cano, va enviar la pilota al travesser, no podent fer l'Europa ni tan sols el gol de l'honor.

EUROPA: Fer, Joel, Cano, Uri, Javi Iglesias (Gonzalo, 54'), Alberto (Gueri, 61'), Abel Rita, Dani Pujol, Denis, Ruben (Rubi, 75') i Campoy.

TERRASSA: Ortega, David López, Amantini, Àlex Fernández, Raillo (Joan Grasa, 82'), Velillas, Castell, Joel, Pol Ballesteros (Eder, 90'), Marc de Val i Nils (Guti, 87').

ÀRBITRE: Miguel Ángel Moreno Villaécija (Baix Llobregat), assistit per Joaquín García Hernández i Salvador Lozano Rico (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Uri, Javi Iglesias, Alberto, Campoy, Denis i Gonzalo (Europa) i a David López i Joel (Terrassa). Vermella directa al segon entrenador Mati Borsot -minut 58- (Europa).

GOLS: 0-1 (Àlex Fernández, 40'); 0-2 (Nils, 54').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Joel Coch, Rojas, Reverter, Dani Márquez, Civil i Varona (lesió) i Fran Bea (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Navarro i el porter Aguilar / Pel Terrassa han restat a la banqueta: Bermu i el porter Uri.

Partit disputat al vespre sota una agradable temperatura.

Partit avançat a entre setmana amb motiu del pont de Setmana Santa. L'Europa deixa en 440 minuts de joc real la darrera marca sense encaixar gols.