Disputat empat entre iguals

03 Abril 2016 Àngel Garreta
Molt bon Figueres el que ha passat per l'estadi Molt bon Figueres el que ha passat per l'estadi Àngel Garreta

Taules a l'estadi entre Europa i Figueres (1-1) en un duel marcat pel bon encontre de tots dos conjunts. Els visitants, un gran equip sobre la gespa del Nou Sardenya, ho han posat ben difícil als locals.

Tercera Divisió · Jornada 32 · 03/04/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 675 espectadors

1 - 1 FIGUERES

Es comentava a la prèvia del partit i així s'ha traslladat al camp. El Figueres, segon equip de la lliga capaç de derrotar el líder, no lluitarà pel play-off d'ascens que va disputar la temporada passada, però segueix tenint molta qualitat individual i tàctica per donar ensurts a qualsevol i demostrar que és una de les millors plantilles de la lliga. A l'Europa li ha costat suor i llàgrimes batallar amb un rival molt ben posat al camp. A remolc del marcador, l'equip escapulat ha aconseguit empatar i li ha faltat punteria per endur-se els tres punts.

Primera Part

Ha començat dominant el conjunt visitant, amb un xut de Ritxi que ha blocat fàcil Gianni. La resposta de l'Europa, un xut sec de Padilla des de 30 metres, fregant la creueta. Tots dos conjunts han protagonitzat un duel disputat, amb molt desgast físic i deixant pocs espais al centre del camp. Al minut 23 el Figueres ha obert la llauna: passada en profunditat per a Casanova, que ha vist com Gianni sortia a per ell a la frontal. El davanter ha acabat guanyant la partida i, un cop superat el porter, ha rematat al fons de la xarxa malgat l'intent de refús de Cano a darrera hora. Primer gol de jugada que encaixa l'Europa en 1.159 minuts de lliga.

A la mitja hora de joc, doble ocasió seguida per a Fran Bea. Primer, amb una falta directa que Gallego ha refusat de punys. Acte seguit, amb un xut fort que ha marxat fora fregant el pal. La darrera opció per a l'Europa, una falta directa executada per Nils, a la base del pal curt, que ha trobat l'ostacle dels punys de Gallego, qui s'ha estirat a terra i ha allargat els braços per evitar el gol.

Segona Part

Decididament fort ha sortit l'Europa a la represa i ben aviat ha trobat el premi de l'empat. Cano, entrant per banda dreta com si fos extrem, ha centrat a l'àrea i allà, amb el cap, Abel Rita ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Amb taules a l'electrònic l'equip gracienc, amb el suport d'una afició totalment entregada des del gol a la tribuna, ha protagonitzat uns intensos minuts d'embranzida que no s'han traduït, però, en ocasions clares de gol. Passada l'hora global de joc, el Figueres ha anat recuperant de mica en mica la pilota i a estones ha dominat també la possessió.

L'equip dirigit per Edu Vílchez ha intentat fer el segon en accions a pilota aturada, xuts des de la frontal i alguna contra ben resolta per la defensa o per Gianni amb dues aturades com a resposta a xuts centrats. Al minut 83 ha arribat una opció clara de decidir el partit. Montoro, en jugada personal des del mig del camp, ha regatejat tothom qui passava per davant i, un cop dins l'àrea i després d'un rebot on ha tornat a tenir la pilota als peus, ha enviat el seu xut als núvols quan només tenia oposició del porter a sis metres i el públic ja cantava gol.

L'empenta del tram final ha servit per veure tres opcions més pels locals. La primera, una falta en curt (assajada) on Rovira ha acabat centrant a l'àrea petita i Alberto, arribant en cursa, no ha encertat a connectar la seva rematada cap a porteria. La segona, a dos minuts pel final, una internada de Dot a l'àrea, anant a terra el lateral escapulat un cop regatejat Sergio Romero. El jugador escapulat ha reclamat penal. La jugada, repassada per televisió, no sembla mostrar intencionalitat del defensor del Figueres. La darrera, en l'afegit, amb un xut de Montoro des de fora l'àrea amb el porter a contrapeu i que ha sortit massa desviat.

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Padilla, Fran Bea, Àlex Fernández (Montoro, 70'), Lozano (Rovira, 53'), Abel Rita i Nils.

FIGUERES: Gallego, Quimo, Masó, Sergi Romero, Cunill, Ferran Grau, Pedro, Venzal, Casanova (Moha, 77'), Roger Brugué (Javi Revert, 61') i Ritxi (Varese, 55').

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat) assistit per Jesús Martínez Navarro (Baix Llobregat) i Pablo De la Iglesia Muñoz (Vallès Occidental).

TARGETES: Grogues a Alberto (Europa) i a Masó i Varese (Figueres).

GOLS: 0-1 (Casanova, 23'); 1-1 (Abel Rita, 49').

Jornada 32 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Ivan Vidal, Guzman, Uri i Poves (lesió) i Josa (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gabriel Vidal, Rubi i el porter Fer / Pel Figueres han restat a la banqueta: Chicho i el porter Aleix.

Partit disputat sota cel clar, amb estones de sol i temperatura còmoda.

L'Europa suma 17 jornades consecutives sense perdre en el campionat regular de lliga. Després de 13 duels i 1.159 minuts, l'equip gracienc ha encaixat un gol de jugada (anteriorment, tot a pilota aturada o penals). Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'exfutbolista internacional i entrenador, Johan Cruyff, amb vincles familiars a l'Europa.

Els equips se saluden a l'inici / Foto: Sònia Pérez