Déjà vu de fa dos anys

14 Abril 2024 Àngel Garreta
Bogeria amb el gol de Cano Bogeria amb el gol de Cano Àngel Garreta

L'Europa ha salvat un molt més que valuós punt al darrrer sospir a camp de la Peña Deportiva (2-2) després d'igualar un 2-0 al descans.

Lliga · Jornada 31 · 14/04/24 · 12 h. · Mpal. Santa Eulària des Riu · 130 espectadors

PEÑA DEPORTIVA
2 - 2 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Tal com va passar fa dues temporades en l'estrena de la Segona RFEF, l'Europa ha empatat 2-2 a Santa Eulària des Riu en el darrer instant del matx i també després d'anar perdent 2-0. Un punt que deixa l'equip viu a totes les aspiracions obertes.

Si normalment els primers temps comencen bé per l'Europa, en aquesta ocasió els graciencs han encaixat un matiner gol en una pilota que ha arribat a dominis de Jaume Tovar, qui ha regatejat Pau Torres al vèrtex de l'àrea sobre la seva sortida i ha creuat el cuir a plaer a porta buida.

El mateix Tovar ha fet un intent de vaselina des de 30 metres que ha marxat cinc pams per sobre el travesser gracienc. Els locals han buscat el segon amb ràpides contres per les bandes mentre que l'Europa, amb el control del cuir, no ha gaudit de la suficient profunditat en la primera mitja hora.

Al minut 32, la primera ocasió clara quan Castell ha posat un caramelet al segon pal on Eslava ha rematat de cap fent picar la pilota a terra. El porter Edu Frias, amb una mà salvadora, ha evitat l'empat. Sí ha arribat el gol a l'àltra àrea amb el temps pràcticament esgotat: un penal comès per Marc Vales ha suposat la transformació de la pena màxima per part de Tovar des dels onze metres.

A la represa, reguitzell d'aproximacions i ocasions escapulades, començant per un xut de Pla al minut 53 que ha refusat el porter i on, en segona instància, Eslava ha vist tapat el seu xut per un defensor. El mateix Pla, un minut després, podria haver fet gol en una rematada de cap tot sol, però la pilota ha marxat alta.

Els locals pràcticament no han sortit del seu camp durant força minuts i, a base d'insistir, l'Europa s'ha ficat dins el partit. Al minut 58, Manel ha filtrat per Aliaga, qui ha entrat a l'àrea i ha fet una passada de la mort que Adri Gené no ha desaprofitat: 2-1. Al minut 78 podria haver arribat l'empat quan Pla ha habilitat Aliaga dins l'àrea i aquest, en el mà a mà en diagonal amb el porter, ha vist com Edu Frias li ha aturat l'intent de sotana amb el bessó de la seva cama dreta.

Sense defallir i creient en les opcions  fins el final, l'Europa ha acabat empatant en una contra de Manel on Adri Gené ha centrat i Cano, entrant com si fos un '9 pur', ha rematat al fons de la xarxa davant la bogeria de la nombrosa parròquia escapulada desplaçada en el dia d'avui a Eivissa.

PEÑA DEPORTIVA: Edu Frías, Chica, Omar de la Cruz (Toni Vicente, 45'), Vassilakis (Salinas, 55'), Garrido (Ámez, 67'), Tovar (Torices, 73'), Pereira, Mejía, Elorza, Madrigal i Barroso.

EUROPA: Pau Torres, Mario, Campeny (Manel, 45'), Vales (Cano, 67'), Eslava, Aliaga, Àlex Pla, Pau López, Castell, Servetti (Adri Gené, 55') i Bermu (Adnane, 80').

ÀRBITRE: Juan Francisco Roca Robles (Murcia), assistit per Pedro Luís Nicolás Belmonte i Antonio José Lorente Heredia (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Chica, Omar de la Cruz, Tovar, Barroso i Salinas (Peña Deportiva). Vermelles directes al preparador físic Jesús Rodicio -minut 29- (Europa) i a Chica, ja al vestidor al final del partit (Peña Deportiva).

GOLS: 1-0 (Tovar, 9');  2-0 (Tovar -p-,  45+4'); 2-1 (Adri Gené, 58'); 2-2 (Cano, 93').

Segona RFEF, Grup 3.

Per l'Europa han causat baixa de la convocatòria: Sergi Pastells, Noel i Borikó (lesió) i Michael i Álvaro (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Vilamitjana, Iván Bravo i el porter Joel Ruiz. / Per la Peña Deportiva han restat sense jugar: Fortes, Jordan i el porter Niko Hartmann.

Partit disputat sota una intensa calor pròpia  d'agost.

Més de 40 europeistes presents al partit.