Cinc i cinquens!

31 Gener 2016 Àngel Garreta
Festival escapulat a domicili Festival escapulat a domicili Àngel Garreta

Dominador de principi a fi, l'Europa ha golejat el Peralada a domicili amb una 'maneta' (0-5) que el deixa cinquè a la taula classificatòria i confirma del tot la reacció de l'equip sumant una ratxa de vuit partits sense perdre.

Tercera Divisió · Jornada 23 · 31/01/16 · 17 hores · Municipal de Peralada · 250 espectadors

PERALADA
0 - 5 EUROPA

Sis victòries en els darrers vuit partits sense perdre i 20 de 24 punts possibles han portat l'Europa, en dos mesos de competició, de la 17a a la 5a plaça, a dos punts del play-off d'ascens.

Primera Part

Primer minut de joc i xut de Nils fregant el pal. Segon minut de joc i gol: servei de banda que controla Guzman qui, donant l'esquena a l'àrea, assisteix cap a la frontal de la petita on Poves, de cap, fa vaselina en la seva rematada per a superar Ureña i fer el 0-1. Inici explosiu d'un Europa totalment dominador del matx i que ha començat el duel a Peralada amb el turbo posat.

Al minut 13, Poves ha connectat la pilota després d'un mal refús d'Ureña, però Lluc Banús ha salvat el gol a tres metres de la línia. Cinc minuts més tard, Dot ha sortejat el seu marcador i entrant en diagonal a l'àrea ha xutat massa creuat en una franca ocasió de gol. El domini gracienc era total i cada pilota dividida ha caigut del cantó visitant. El Peralada, buscant ràpides contres, ha vist ofegats els seus atacs un cop superada la línia de mitjos. L'ordre tàctic i la disciplina dels homes d'Albert Poch no ha deixat ni un sol espai.

Al minut 26 ha arribat la segona, buscada i merescuda diana europeista. Novament Guzman, en una jugada atacant pel centre i a l'altura de la frontal de l'àrea, ha cedit a la banda dreta per a l'arribada de Poves, qui ha engaltat un xut sec i per sota les cames d'Ureña que ha acabat al fons de la xarxa. La superioritat de l'Europa ha resultat inapel·lable a excepció de cinc minuts del tram final del primer temps on el Peralada, més per rauxa que per encert, ha intentat sobrevolar la porteria defensada per Gianni.

Segona Part

Els partits a Tercera poden guardar moltes sorpreses i tot i ser molt superior amb un 0-2, qualsevol marcador ajustat pot deixar espai a la sorpresa. L'Europa s'ha encarregat de neutralitzar aquest factor als 180 segons de la represa transformant el 0-3: Nils ha controlat una pilota, ha deixat clavats Guillem Cornellà i Botxi amb dos tocs i, malgrat relliscar en la seva rematada creuada a porteria, la pilota s'ha obert amb prou angle com per superar l'estirada d'Ureña i entrar dins la porteria.

L'Europa no s'ha conformat i, des de la fermesa darrera, ha seguit trobant espais en atac. Al minut 71, Kike Sánchez ha fet caure clarament Abel Rita dins l'àrea i l'àrbitre ha assenyalat el just penal. El propi Rita ha transformat des dels onze metres. Ureña, malgrat encertar la direcció del xut i fregar la pilota, no ha pogut evitar la diana que ha entrat ben ajustada al pal.

La cirereta del pastís ha arribat al minut 82, quan Montoro ha protagonitzat una gran jugada plena de velocitat per la banda dreta, ha centrat en paral·lel a l'àrea petita, Poves ha deixat passar la pilota i Rovira, entrant al segon pal, ha creuat la seva rematada al primer pal, agafant a contrapeu el porter i arrodonint un marcador històric a Peralada davant la joia de la nombrosa afició desplaçada a terres gironines. Del cantó local, única ocasió clara en el primer minut d'afegit, quan Argi ha enviat la pilota a la part alta del travesser i aquesta ha acabat sortint fora.

PERALADA: Ureña, Sergio García, Zou (Mate, 45'), Lluc Banús, Botxi, Argi, Borja (Jaume Duran, 45'), Guillem Cornellà, Marc Mas, Kike Sánchez i Xavi Ferrón (Joan Pons, 63').

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Uri, Guzman (Rovira, 74'), Àlex Fernández, Abel Rita, Poves (Montoro, 63') i Nils (Rubi, 58').

ÀRBITRE: Víctor García Verdura (Maresme) assistit per Eduardo Hernández Cacho (Maresme) i Brian Valencia López (Granollers).

TARGETES: Grogues a Botxi, Argi i Kike Sánchez (Peralada) i a Nils i Rubi (Europa).

GOLS: 0-1 (Poves, 2'); 0-2 (Poves, 26'); 0-3 (Nils, 48'); 0-4 (Abel Rita -p-, 71'); 0-5 (Rovira, 82').

Jornada 23 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Fran Bea i Ivan Vidal (lesió) i Josa i Gabriel Vidal (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Padilla i el porter Fer / Pel Peralada han restat a la banqueta: Óscar Molina i el porter Dani Lobato.

Partit disputat amb cel tapat però temperatura comfortable per trobar-nos a finals de gener. El vent, absent.

Segona victòria seguida i sense encaixar gol. Vuit dianes transformades en els darrers dos partits. Ratxa de vuit partits sense perdre. Victòria més àmplia de la història a Peralada.