RemeiSolfincISL

Castigats al minut 90

L'Europa ha vist com un gol de Nacho al minut 90 feia marxar dos punts del botí escapulat. El quadre gracienc ha acabat signant taules davant el Santfeliuenc (2-2) en un encontre on els europeistes han confirmat la recuperació de la setmana passada en les sensacions de joc però on no han pogut sumar sis de sis.

Lliga (Jornada 16) · 06/12/14 (17 H) · Estadi Nou Sardenya · 400 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 2 - SANTFELIUENC 2

Sense temps per mesurar les forces d'un i altre equip, l'Europa s'ha trobat amb un gol en contra. Al minut quatre, Padilla, trobant-se a terra, ha tocat involuntàriament la pilota amb les mans i mig d'esquena. L'àrbitre ha assenyalat falta -i targeta groga- i l'acció s'ha acabat convertint en un gol de lliure directe de Bolaños, ajustat al pal que tapava la tanca, pràcticament impossible d'aturar.

Malgrat haver d'anar a remolc, l'Europa ha dominat la resta del primer temps. Al minut 9 ha tingut la primera ocasió en una jugada individual de Nils que ha acabat fent arribar la pilota a Oriol Dot. El xut d'aquest l'ha desviat Nacho amb el peu quan el porter ja semblava superat i la pilota anava camí de colar-se al fons de la xarxa. Poc després, centrada del mateix Nils que Javi Sánchez remata lleugerament desviada. El Santfeliuenc, arran d'aquesta doble ocasió, ha pujat un llistó la duresa del seu joc. No pas violent, però si efectiu pels seus interessos amb la permissibilitat d'un arbitratge massa connivent i erràtic durant tot el matx.

Passada la mitja hora, moment històric. Córner que remata Cano de cap a l'àrea petita i que finalitza al fons de la xarxa fent sumar l'empat al marcador. La diana del capità de l'Europa és la que fa la xifra rodona de 3.000 gols de l'Europa a Tercera Divisió en 51 temporades de militància. L'única ocasió, a banda del gol, del Santfeliuenc en tot el primer temps, fruit d'un error gracienc en una mala passada enrera que Joserra, sol davant Leva, no ha sabut aprofitar.

Mateixa tònica de l'Europa a la represa, si bé el Santfeliuenc s'ha mostrat en aquesta part més incisiu a les contres quan ha aconseguit treure's de sobre el domini local. De fet ha tingut la primera ocasió en una ràpida combinació entre Maldo i Iván Peralta que Leva ha aconseguit refusar a xut d'aquest últim. Tot i aquest ensurt, l'Europa ha seguit dominant, però faltat d'una bona decisió final. L'equip ha aconseguit centrar gairebé cada internada per banda, però sense trobar rematador. Al minut 70 ha tornat a ser protagonista Leva en una pilota centrada per Dani Sánchez al segon pal i que el Cano del Santfeliuenc -germà del capità de l'Europa- ha rematat de cap picant la pilota a baix. Al bot de la mateixa, Leva ha tret un puny salvador.

Semblava impossible desfer l'1-1 fins que ha arribat un dels que de ben segur serà dels millors gols de la temporada gracienca. Minut 85, córner penjat al primer pal que la defensa refusa, centrada de nou a l'àrea i nou refús, fins que en aquesta segona instància Padilla s'ha fet amb la pilota i ha cedit la mateixa cap enrere, davant l'arribada en cursa d'un Guzman que no s'ho ha pensat dos cops i des de 25 metres ha engaltat un cacau directe a l'escaire que ha fet aixecar el públic del seu seient, tant per l'estètica del gol com per la gran importància del minut i el significat, el 2-1.

No obstant, poc ha durat l'alegria a Gràcia. Just sobre el minut 90, Édgar ha servit una falta que Nacho ha enviat al fons de la xarxa. Amb el 2-2, la darrera opció de gol ha caigut també del cantó visitant. Quiles ha marxat per velocitat i centrant la pilota molt bombejada al segon pal ha fet arribar el cuir per l'entrada en cursa d'un Éric que, tirant-se per terra, ha acabat rematant massa creuat.

La fitxa tècnica

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Putxi, Cano, Alegre, Javi Lara, Nils (Rovira, 74'), Guzman, Javi Sánchez (Ignacio,  66'), Padilla i Poves (Camacho, 88').

SANTFELIUENC: Carles, Dani Sánchez, Édgar, Joserra (Gerard Rovira, 73'), Nacho, Tena, Maldo (Éric, 80'), Bolaños, Cano, Quiles i Iván Peralta (Toro, 66').

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Terrassa) assistit per Kevin Pérez Asensio i Sergio Álvarez Ubric (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Padilla, Camacho i al segon tècnic Dani Contreras (Europa) i a Joserra, Maldo i Toro (Santfeliuenc).

GOLS: 0-1 (Bolaños, 4'); 1-1 (Cano, 32'); 2-1 (Guzman, 85'); 2-2 (Nacho, 90').

INCIDÈNCIES: Jornada 16 del campionat de lliga disputada avançada a dissabte tarda per afavorir el pont festiu als espectadors. Baixa temperatura a l'estadi. El gol de l'empat de l'Europa (1-1), obra de Cano, significa el número 3.000 a Tercera Divisió per part del conjunt gracienc. Contra el Santfeliuenc, segon partit de la història de la lliga a Gràcia, tots dos signats amb empat (l'any passat 1-1). Per l'Europa han completat la convocatòria a la banqueta Valderas i Cócera. Pel Santfeliuenc ho han fet Santi i Faura. Abans de l'inici de l'encontre s'ha guardat un minut de silenci per la mort de Ramon Pons, exjugador dels anys 60 i mort aquesta setmana a l'edat de 79 anys.