Canonada al camp del líder i gol average al sac

Al minut 95, com els campions. Quan l'empat del líder al minut 89 semblava fer volar un gran botí per l'Europa a camp del fins ara primer, un cop de cap del capità Cano a la sortida d'un córner al darrer minut d'afegit ha signat un triomf èpic a la Pobla de Mafumet (1-2).

Lliga (Jornada 28) · 15/03/15 (17 H) · Municipal Pobla de Mafumet · 300 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

POBLA MAFUMET 1 - EUROPA 2

Ha començat el partit amb contratemps per a l'Europa. Escalfant, Rafa Leva ha notat molèsties i ha hagut de cedir el número 1 a Sergio, qui ha debutat oficialment amb l'Europa. Malgrat tot, el jove porter no ha hagut d'intervenir més que per recollir dues pilotes llargues i fer un parell de serveis de porta. I és que el conjunt gracienc ha signat una primera part de llibre contra el líder.

Dominador de la primera mitja hora, l'Europa ha pressionat a un nivell increïblement alt totes les línies dels grana. Fruit d'això ha arribat el 0-1 al minut 14, quan Ignacio ha centrat al punt de penal i Poves, de cap, ha rematat al fons de la xarxa malgrat tocar el porter la pilota amb la mà. Sense canviar la tònica, l'Europa ha seguit pressionant. Als darrers deu minuts s'han igualat les forces i als darrers cinc la Pobla ha dominat la pilota però sense efectuar cap xut entre pals.

La Pobla ha sortit endollada a la represa, conscient que estava desapareguda durant el primer temps. Denís Coch a porta buida ha rematat de cap massa alt als tres minuts però l'Europa també ha perdonat a la següent jugada en un xut a barraca de Javi Lara que, incomprensiblement, no ha agafat ni direcció de porteria. Sergio ha realitzat la seva primera intervenció de forma providencial al minut 53, aturant un remat de cap de Coch.

Un minut més tard, Cano ha salvat l'empat refusant de cap sobre la línia de gol i amb Sergio venut. Han sigut sens dubte els millors minuts de l'equip de Martín Posse. L'Europa, un cop superades aquestes accions, ha tapat tots els forats darrere i ha bloquejat molt bé el joc ofensiu local. Els minuts han anat passant i el marcador anava camí de caure per un clar 0-1.

No obstant, al minut 89 els locals han empatat. Sergio ha aturat amb el cos un obús d'Emaná però ningú ha pogut evitar que Sergi Gestí, en segona instància, fes arribar la pilota al fons de la xarxa. Al darrer segon dels cinc minuts d'afegit ha arribat l'acció que ha fet esclatar les goles dels aficionats europeistes. Javi Lara ha executat un córner i Cano, de cap al primer pal, ha transformat l'1-2 sense temps ja de reacció pels locals. Finalment, extraordinari botí gracienc que estreta la lliga en la lluita pel títol.

POBLA MAFUMET: Alberto Varo, Bertomeu (Marc Vadillo, 65'), Villaça, Roger Bonet, Denis Coch, Albert Miravent, Gabi López (Álvaro Fernández, 74'), Tortosa, Sergi Moreno, Alfons Serra (Sergi Gestí, 85') i Emaná.

EUROPA: Sergio,  Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio (Javi Sánchez, 75'), Javi Lara, Poves, Guzman (Valderas, 86') i Camacho (Nils, 68').

ÀRBITRE: David Garcia Rosel (Girona) assistit per Gerard Nierga Gelabert i Ibrahim El Abdi Zahnini (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Tortosa, Sergi Moreno i Marc Vadillo (Pobla de Mafumet) i Alberto, Cano, Javi Sánchez i al tècnic Pedro Dólera (Europa).

GOLS: .0-1 (Poves, 14'); 1-1 (Sergi Gestí, 89'); 1-2 (Cano, 95').

Abans d'iniciar-se el partit, jugadors i tripleta arbitral han restat aturats un minut com a seguiment, una setmana més, de la propotesta per l'intent de fiscalització de l'esport amateur per part del govern central. El minut, en silenci, s'ha aprofitat també en record de l'expresident de la Pobla de Mafumet, Pedro Sánchez Duran.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Víctor Duran (lesionat), Cócera (decisió tècnica) i Padilla (sancionat).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rovira i Rafa Leva  / Per la Pobla han restat a la banqueta: Albert Ribera i Joaquin del Moral.

Partit disputat sota una temperatura freda però constant sol.

Partit consecutiu número 13 de l'Europa sense perdre en lliga. Debut oficial del porter Sergio amb l'Europa.