Atrapats en el temps

15 Novembre 2015 Àngel Garreta
Rovira, avui capità Rovira, avui capità Àngel Garreta

Gràcia sembla haver-se tornat Punxsutawney, la població on té lloc la famosa pel·lícula 'Atrapat en el temps', on cada dia és el mateix dia. Anant de menys a més en el matx d'avui, contra el Gavà (0-0) tampoc s'ha pogut sumar el triomf.

Tercera Divisió · Jornada 14 · 15/11/15 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 600 espectadors

0 - 0 GAVÀ

L'Europa no encaixa. El treball defensiu de totes les línies no és perfecte però gairebé, convertint la meitat de la tasca a fer en un partit en un tema dominat. El problema és a dalt, on l'equip no transforma les ocasions que genera -poques o moltes segons el matx- o directament topa amb el pal com avui. Avui, el 'handicap' de no tenir centrals disponibles i amb Padilla, Fran Bea i Àlex Fernández fent aquestes tasques, s'ha resolt amb nota.

Primera Part

Directe a porteria ha semblat anar l'Europa a l'inici de l'encontre, quan ha tingut dos intents de gol, el primer als quatre minuts en un xut d'Abel Rita des de la frontal que el porter Èric Alcaraz ha refusat a corner i i un segon, a la sortida del mateix, en una rematada de cap d'Àlex Fernández també fora.

No obstant, el Gavà ha resultat l'equip dominador d'aquesta primera part. Desacomplexat i amb ganes de sumar el triomf a l'estadi, l'equip blaugrana ha tingut la possessió i el pes del joc del seu cantó en aquest primer tram del duel. Al minut 14, Gianni ha hagut de reaccionar amb encert, de punys, primer a una rematada dins l'àrea de Raíllo i en la mateixa acció, a l'aprofitament del refús per part de Pla, qui ha tornat a treure la pols dels punys del porter gracienc novament.

Al minut 27, Dot ha assistit Poves a la frontal, qui ha provat un xut de primeres que ha marxat fregant el pal. No hi ha hagut més aproximacions amb perill sobre cap de les dues àrees fins al descans.

Segona Part

L'Europa ha fet un pas endavant a la represa i ha fet retrocedir el Gavà a camp propi. Malgrat tot, el ritme de joc no deixava opcions a la sorpresa en la zona de la darrera de les línies visitants. La tònica general del matx era d'un gran desgast físic dels 22 jugadors, però mancat d'ocasions per decantar la balança en qualsevol direcció.

Al minut 65, Guzman ha centrat la pilota a l'àrea i Poves, de cap, ha enviat la pilota al bell mig del pal esquerre de la porteria d'Èric Alcaraz. La fusta ha evitat el gol d'un Europa que, no obstant, ha tingut una nova aproximació amb perill acte seguit. Aquestes dues embranzides han aixecat els ànims d'una graderia que ha acompanyat l'equip en els moments posteriors.

Malgrat tot, aquesta espurna no ha acabat d'encendre la flama i els darrers minuts del matx han tornat a patir de poques aproximacions. Gianni gairebé no ha tingut feina a l'àrea pròpia i el porter del Gavà, ex de l'Europa, ha resolt amb facilitat les pilotes que li han caigut pràcticament a mans en diferents intents.

EUROPA: Gianni, Dot, Rubi (Nils, 60'), Padilla, Fran Bea, Uri, Rovira (Montoro, 74'), Àlex Fernández, Abel Rita (Pedro Bilbao, 85'), Guzman i Poves.

GAVÀ: Èric Alcaraz, Joel (Chirri, 45'), Jaime, Pujol, Cazorla, Pla, Cano, Iu (Dani Iglesias, 62'), Raíllo (Del Moral, 82') Kata i Roger.

ÀRBITRE: Sergi Carrero Romera (Anoia) assistit per Jordi José Barrera i Javier López Indiano (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Fran Bea, Uri i Nils (Europa) i a Jaime, Kata, Dani Iglesias i Chirri (Gavà).

GOLS: cap.

Jornada 14 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Alberto (sancionat) i Javi Iglesias, David López i Cano (lesionats).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa i el porter Fer / Pel Gavà han restat a la banqueta: Cervantes i el porter Sergi Aguilar.

Partit disputat sota una calor de justícia, més pròpia de finals d'agost o inicis de setembre que de mitjans de novembre.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria del soci Francesc Esteller, mort aquesta setmana a l'edat de 98 anys, i per les víctimes dels atemptats terroristes de divendres passat a París. L'Europa suma 8 jornades seguides sense guanyar en lliga.