Aquest és el camí!

El gol de Civil, decisiu El gol de Civil, decisiu Àngel Garreta

El millor Europa de la temporada s'ha imposat a Granollers (0-1) en un partit ple de mèrits i on el gol ha arribat, agònic, al minut 90.

Lliga · Jornada 17 · 04/12/16 · 12 hores · Municipal Carrer Girona · 250 espectadors

GRANOLLERS
0 - 1 EUROPA

La brúixola marcava el nord després del derbi de la setmana passada i l'Europa sembla haver trobat el camí. El millor partit -de llarg- de les 17 jornades de temporada ha servit no només per sumar tres importants punts per començar a retallar distàncies amb els equips de la zona baixa de la lliga, sinó també per mostrar-se a sí mateix com fer-ho. L'Europa ha pressionat de principi a fi, ha dut la iniciativa des dels primers segons, ha generat ocasions, arribades, accions a pilota aturada... perill en general. Al marge, s'ha mostrat ràpid en el tall, pausat quan ha sigut necessari i amb tots els jugadors buidant el dipòsit en cada acció. A nivell d'intensitat i caràcter, més partits com aquests hauríen de possibilitar molt sovint el camí de l'ascensió dins la taula.

Ni un minut ha trigat el conjunt europeista en generar perill. Als 49 segons de joc, Javi Iglesias ha centrat i Rubi, arribant en cursa al segon pal i rematant mentre lliscava per terra, ha enviat la pilota fora. Seixanta segons més tard, primera ocasió clara en una rematada de cap de Javi Iglesias que ha obligat a una bona intervenció del porter Víctor Colchero. L'inici era elèctric, però la primera de les dues males notícies del matí ha arribat d'hora, al minut 8, amb la lesió de Javi Iglesias, qui ha hagut d'abandonar el terreny de joc per donar entrada a un Gonzalo que, al final del partit, seria decisiu.

Fins al minut 25, noves ocasions d'un Europa que ha merescut, de llarg, obrir el marcador ja al primer temps. Joel Coch, de cap, ha enviat massa alt. Rubi ha vist, posteriorment, com el seu xut es desviava a córner i Uri, en una acció a pilota aturada, s'ha trobat amb l'oposició d'un defensa sobre gairebé la mateixa línia de gol que ha impedit la diana visitant. Quan millor estava l'Europa ha arribat el segon contratemps. En una cursa per fer-se amb una pilota dividida a l'àrea, Fer li ha guanyat clarament la partida a Cristian. No obstant, el davanter del Granollers ha provat de xutar, però el que tenia davant ja no eren les mans de Fer -que les havia protegit, junt amb la pilota, contra el pit- sinó el seu cap. Fer ha rebut una puntada de la bota del jugador -que ha vist cartulina groga- i ha quedat 'groggy'. El jove porter no ha pogut seguir i en el seu lloc ha entrat Moha.

Malgrat les lesions, la moral de l'Europa no ha baixat i l'equip de Joan Esteva ha seguit manant. No ha patit darrere i davant ha seguit provant sort, sense tantes arribades clares, en aparicions per banda i a pilota aturada.

L'aigua ha fet acte de presència al descans i durant els sis primers minuts de la represa -després ha tornat més endavant i amb intensitat-. Aquest canvi de panorama al cel ha semblat coincidir, per uns minuts, amb un canvi a la gespa. El Granollers ha tingut, en els set primers minuts de represa, dues ocasions clares, les primeres de tot el matx pels seus registres. L'exeuropeista Javi Sánchez ha resultat el protagonista de totes dues accions. La primera, veient com Moha intervenia per desviar a córner la seva rematada. La segona, trobant com oposició al gol el travesser de la porteria escapulada.

No ha trigat l'Europa en donar la volta al mitjó i fer també el seu travesser, dos minuts després, en aquesta ocasió a xut de Gonzalo i des del vértex de l'àrea petita. Els minuts han anat passant i les ocasions, durant un tram central de la segona part, no han sovintejat les àrees. Tot s'ha reactivat al darrer quart d'hora. Primer, al minut 76, Gonzalo ha centrat i Civil, posant la punta de la bota, ha enviat la pilota fregant el pal. La més clara pels visitants, al minut 83, quan una centrada des de l'esquerra ha arribat al segon pal, tenint Javi Sánchez mitja porteria buida però enviant el seu xut de primeres massa desviat.

Els mèrits a un i altre cantó de la balança no feien justícia al marcador. El premi per l'Europa, merescut des del minut 1, ha arribat entrant dins els primers segons dels tres minuts d'afegit. Gonzalo, fent una passada en paral·lel a la línia de l'àrea petita, ha habilitat l'arribada en cursa i en velocitat d'un Civil que, amb un toc de primeres davant el porter, ha enviat la pilota a barraca fent esclatar de joia els companys, la banqueta i els aficionats de l'Europa presents al Municipal del Carrer Girona i que avui han vist un Europa molt reconeixedor.

GRANOLLERS: Víctor Colchero, Valls, Font, Bellavista (Ricky, 69'), Fran Fuentes, Ramón Suárez, Àlex Gil (Cano, 57'), Joel Brey, Javi Sánchez, Cristian i Carrillo (Corzo, 64').

EUROPA: Fer (Moha, 30'), Joel, Cano, Uri, Javi Iglesias (Gonzalo, 8'), Rubi, Alberto, Civil, Fran Bea, Joel Coch i Campoy (Gueri, 69').

ÀRBITRE: Vicente Alexand Muñoz Baquero (Vallès Occidental), assistit per Miguel Enríquez Expósito i Bernat Mas López (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Valls, Font, Fran Fuentes, Joel Brey, Cristian, Carrillo i Ricky (Granollers).

GOLS: 0-1 (Civil, 90').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Abel Rita, Dani i Reverter (lesionats) i Navarro i Denis (sancionats).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rojas i Ferran / Pel Granollers han restat a la banqueta: Alejandro i el porter Santaló.

Partit disputat sota sol, núvol i pluja. Aquesta ha començat amb el xiulet inicial de la segona part, s'ha aturat uns minuts i ha tornat amb força fins gairebé el xiulet final.

El conjunt gracienc posa fi a 401 minuts sense veure porteria. Tercera victòria del curs, segona a domicili. Ferran Esteve, extrem de l'Europa B, ha viscut la seva primera convocatòria amb el Primer Equip, però no ha arribat a debutar. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci pels morts de l'expedició en avió de l'equip brasiler del Chapecoense, accidentat tràgicament fa uns dies. El porter Fer, hores més tard del partit, marxava de l'hospital sense lesions, només amb mareig. 48 hores d'aconsellat repòs i medicaments per baixar el dolor.