RemeiSolfincISL

A base de ganes i fe!

A base de ganes i fe! Celebració del 0-1

En un camp complicat, en un dia gris on tothom estava pendent del cel i en un encontre on ha resultat necessari superar moltes adversitats, l'Europa ha cobrat el premi de l'esforç amb un gol en pròpia porta del Cerdanyola (0-1) al minut 91, posant així fi a la mala ratxa recent de resultats.

Lliga (Jornada 15) · 30/11/14 (12 H) · Mpal. La Bòbila-Pinetons · 75 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

CERDANYOLA 0 - EUROPA 1

Era el d'avui un dia especial, marcat en vermell al calendari quan aquest va sortir al juliol. El partit, disputat sense problemes entre afició, jugadors i tècnics -com ha de ser sempre arreu- i amb un aire de rivalitat sana, ha tret a l'Europa dues espines: la dels duels de l'any passat contra el propi Cerdanyola i la d'un tram de lliga recent dolent pel que fa al marcador final dels encontres.

La Bòbila-Pinetons no permet el futbol de floritures, ho saben i ho admeten propis i estranys, però sí que és un tipus de recinte 'termòmetre' de la intensitat. Forts i intensos han sortit els dos conjunts durant els primers minuts. Als nou minuts, en una pilota penjada a l'àrea gran, Quim Solano ha volgut atacar-la amb el cap, donant l'esquena a la porteria, mentre que Rafa Leva, sortint a refusar, ha atacat la mateixa amb el peu sobre el bot del cuir a la gespa. Tots dos jugadors han acabat topant però l'àrbitre ha assenyalat penal del porter sobre el davanter. Al nostre entendre, inexistent. El defensa Melo ha xutat la pena màxima però Rafa Leva ha aturat el perill dues vegades: primer a xut des dels onze metres de Melo i després en la segona acció de la jugada, a xut de Francis.

Aquest fet ha esperonat l'Europa, que ha provat el seu primer remat a porteria en un xut de Poves des de la frontal que ha marxat un xic alt. L'exeuropeista Cuadras ha tornat a donar rèplica, aquesta vegada amb un córner tancat que ha picat directament sobre el travesser. A la mitja hora de joc, Cano ha provat una vaselina des del mig del camp que ha obligat Coca a retrocedir cap al seu marc i salvar l'acció amb una mà. Poc després una pilota rebotada ha caigut a peus de Poves dins l'àrea gran, però el seu xut, massa fluix, no ha suposat problema per a Coca. L'encontre ha tingut aquests moments d'intercanvi d'ocasions, la darrera clara del primer temps pel Cerdanyola al minut 34. Cuadras ha servit una falta lateral, Quim Solano ha rematat de cap al segon pal i Leva ha refusat amb una mà la pilota.

No ha canviat el guió a la represa. Els dos equips, dins el que permeten les dimensions del rectangle de joc, han ofert intensitat i lluita. Cap dels dos li ha perdut la cara al partit durant els 90 minuts. No ha resultat un partit de videoteca en general, però sí una bona mostra del caràcter que cal tenir per competir partits així. La pluja, el factor més temut per tots abans de la disputa del partit, ha fet acte de presència al llarg del matx, però de forma intermitent i, quan plovia, de forma fina. Ni un sol toll d'aigua s'ha format al camp.

Als set minuts, Poves ha tingut una bona opció amb una mitja volta que, amb el braç, Coca ha evitat que fos gol. Amb tots dos equips lluitant al màxim cada pilota però amb més presència d'aquesta sobre l'àrea local fruit de la pressió escapulada, ha arribat una segona acció clau del partit d'avui: al minut 67 Alberto ha vist la vermella directa per un cop de colze en el salt per una pilota davant l'oposició de Roland. Una acció malauradament clara... com clara i clamorosa ha resultat al minut 84 una agafada pel braç i la samarreta de Francis a Poves, dins l'àrea. El penal, de manual, no s'ha xiulat.

Amb tot, l'Europa no li ha perdut la cara a l'encontre. De fet, ha jugat més a dalt i més intens encara arran de l'expulsió. Ja se sap, aquella llei (o tòpic) del futbol de jugar millor amb 10 que amb 11 encara que sembli contradictori. El premi a la insistència visitant ha arribat en el primer minut d'afegit. Per l'esquerra, Padilla ha centrat i el local Álex Alba, en l'intent de refusar, ha acabat ficant-se la pilota en la pròpia porteria. El partit no ha tingut pràcticament temps per oferir cap altre acció destacada i sobre el xiulet final l'Europa, l'equip i la seva afició s'han endut un doble premi: l'alegria del triomf en un camp molt complicat i una espineta clavada que s'han aconseguit treure.

La fitxa tècnica

CERDANYOLA: Coca, Fran Fuentes, Barriendos, Francis, Álex Alba, Melo, Josu (Roland, 45'), Edu (Sergi Arranz, 71'), Quim Solano, Cuadras i Joan Vives (Turu, 89').

EUROPA: Rafa Leva, Oriol Dot, Alberto, Cano, Alegre, Putxi, Nils (Valderas, 70'), Javi Lara, Javi Sánchez, Padilla i Poves (Camacho, 92').

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat), assistit per Alberto Madrigal López i Juan Carlos Blasco Pastor.

TARGETES: Grogues a Fran Fuentes i Quim Solano (Cerdanyola) i a Alberto i Alegre (Europa). Vermella directa a Alberto -minut 67- (Europa).

GOLS: 0-1 (Álex Alba -pp-, 91').

INCIDÈNCIES: Jornada 15 del campionat de lliga disputada sota una fina cortina de pluja present la major part del partit. Primera victòria de la història davant el Cerdanyola del Vallès. Per l'Europa han completat la convocatòria sense jugar Rovira, Guzman i Cócera. Pel Cerdanyola ho han fet Avilés i Dani Zaragoza.

Així ha celebrat Padilla el gol del triomf © CE Europa (Àngel Garreta)