Reines de l'eficàcia!

03 Abril 2021 Redacció
Celebració al final del matx Celebració al final del matx N. P.

La primera plantilla femenina del club treu el botí dels tres punts en la seva visita al Huesca (1-3) traient petroli de cada arribada.

Lliga · Jornada 23 · 03/04/21 · 12:30 hores

HUESCA
1 - 3 EUROPA

El futbol sovint no té secrets: no es tracta més que d'arribar a la porteria rival i marcar les oportunitats que tens. Si arriben a la teva i fas bona feina, o no te'n marcaran cap o te'n faran molt pocs. Aquesta màxima sembla haver-se aplicat l'Europa en la seva visita a Huesca. Poques ocasions però gairebé totes a dins. Màxima eficàcia.

L'equip, però, ha començat repetint un petit 'mal endèmic' d'aquest any, encaixant ràpidament un gol als minuts inicials. En aquesta ocasió ha estat al tercer minut de joc quan les escapulades s'han vist ja per sota al marcador. Amb tot, a tocar del quart d'hora l'Europa s'ha animat i ha provat sort primer amb un xut de Laura des de la línia de mitjos que ha passat proper al travesser i, acte seguit, en una bona acció de la juvenil Montse, debutant avui en l'onze inicial, que Farreras no ha aconseguit rematar entre pals en darrera instància.

El premi a la insistència ha arribat als pocs segons en un córner a favor que ha picat al pal, la pilota ha anat rebotada lluny i, des d'uns 30 metres, Moyano ha etzibat un fort xut per establir l'empat. Deu minuts més tard, marcador capgirat quan Farreras ha caçat el refús en un córner a favor per fer l'1-2. Les jugadores dirigides per Fran Güells han gaudit de la darrera del primer temps amb una gran aturada de la portera local Núria a xut de Pili Porta.

A la represa, el Huesca ha sortit a la gespa insistent, gaudint d'una ocasió al segon minut de joc i una altra poc després i un cop servits tres córners, enviant des de la cantonada la pilota directament a la creueta en el que hauria sigut un gol olímpic. L'Europa ha intentat pujar línies per desfer-se de la pressió i ho ha aconseguit uns minuts, però després ha vist com li costava passar de mig camp. Al minut 62, Mimi ha refusat un xut i, sobre la línia, Júlia ha evitat l'empat. Al minut 70, les locals han enviat la pilota a la creueta de la porteria.

Quan més insistien les blaugranes i més patia l'Europa, la sentència: falta centrada per Laura al minut 82 i que Pili ha rematat al travesser. El refús del cuir ha caigut als dominis de Peque qui, a plaer, ha fet l'1-3. Un cop dur pel Huesca del qual ja no s'ha refet malgrat allargar-se el matx més de set minuts d'afegit. Victòria important en plena setmana santa per marcar distàncies amb el propi rival i la zona de baix.

La fitxa tècnica del partit · Acta RFEF

HUESCA: Núria Rodríguez, Laura Salinas (Laura Royo, 45'), Beatriz (Sara, 45'), Julia, Rocío (Carolina, 69'), Iris, Laia, Daiana, Cristina, Núria Mallada (Patricia, 69') i Lydia (Andrea, 75').

EUROPA: Mimi, Moyano, Zaira, Itziar, Júlia, Laia (Peque, 59'), Pili Porta, Andrea Porta (Ona, 88'), Laura (Rachele, 88'), Farreras (Abad, 79') i Montse (Rio, 79').

ÀRBITRE: Denise Alvarado, assistida per Gema Martín i Paula Melendo.

TARGETES: Grogues a Laia (Huesca) i Pili Porta i Zaira (europa).

GOLS: 1-0 (Daiana, 3'); 1-1 (Moyano, 15'); 1-2 (Farreras, 25'); 1-3 (Peque, 82').

Campionat de Lliga Nacional, grup III.

Partit disputat en plena Setmana Santa després d'haver descansat una jornada per efectes del calendari.