Mallorca, territori escapulat!

19 Febrer 2017 Redacció
L'Europa ha superat un mal arbitratge a Mallorca L'Europa ha superat un mal arbitratge a Mallorca Josep Maria Clemente

Un gol matiner de Clara decanta els tres punts pel Femení A de l'Europa en una illa molt propícia i dóna el triomf per 0-1 davant el Collerense.

Lliga · Jornada 19 · 19/02/17 · 12 hores

COLLERENSE
0 - 1 EUROPA

El Femení A compta per victòries les seves visites a les Illes Balears, essent l’únic equip que ha guanyat sempre que hi ha viatjat. Aquest diumenge, les noies d’Àlvaro del Blanco han sumat un valuós triomf a camp del Collerense que, sumat amb l’empat del Seagull, torna a aproximar l'equip a la zona de la lluita pel títol. Es preveia un partit competit, on cada pilota seria disputada i on els petits detalls podien marcar la diferència, i així ha estat. Tot i això, en el minut 6, Pili connectava una excel·lent passada a l’espai per a Clara que ha superat amb una subtil vaselina la sortida de Catalina. Un gran inici de les escapulades que trobaven el premi del gol ben d’hora.

El 0-1 reconfortava el Femení A i exigia l’equip local, que ha avançat les línies de pressió complicant molt el joc de toc de les gracienques. D’ençà el gol, el matx ha canviat absolutament. Pocs espais per combinar, forta pressió d’ambdós equips i una lluita aferrissada en cada acció, a priori, un escenari poc favorable però que l’Europa ha controlat amb solvència. El Collerense, un equip que com a local ha aconseguit empatar amb Barça B i Seagull, ha basat el seu joc en pilotes directes buscant l’esquena de la defensa europeïsta, sempre atenta i concentrada. L’única aproximació amb perill local ha estat en la darrera jugada del primer acte, quan un xut de Stefanie ha fregat l’escaire esquerra de la porteria de Mireia. Per la seva part, l’Europa podria haver ampliat distàncies en el marcador de no ser per l’actuació arbitral. En un contraatac, Sònia ha assistit a Clara que, malgrat iniciar la cursa en camp propi, ha vist com l’assistent aixecava la bandera quan es quedava sola.

El guió de la segona ha estat el mateix. Joc poc vistós, molta lluita i interrupcions constants. El Collerense ha fet una passa endavant en busca de l’empat i ha vist com l’anul·laven un gol per fora de joc. El Femení A, amb més sensació de perill, ha gaudit de fins a tres ocasiones clares de gol. Catalina ha salvat el 0-2 amb dos grans aturades a xuts de Carla i Clara que, posteriorment, estavellava un potent xut al travesser. Paradoxalment, en el minut 73, el Collerense s’ha quedat amb deu jugadores per doble groga a Andrea, i en els següents minuts ha estat quan més sensació de perill ha generat a la porteria de Mireia, molt atenta i segura en qualsevol acció. Al final, malgrat el patiment, el Femení A ha sumat l’onzena victòria de la temporada, ha trencat la ratxa de tres jornades seguides empatant i, a més, ja acumula onze partits sense conèixer la derrota.

COLLERENSE: Catalina, Esperanza, Lorena (Paula, 59’), Irene, Maria del Pilar, Ruth, Cora, Sara, Margarita, Andrea i Stefanie (Elena, 64’).

EUROPA: Mireia, Zaira (Sitjà, 53’), Pou, Kaky (Abril, 87’), Julia, Pili, Carla (Castilla, 84’), Andrea, Sonia, Anabel (Nuria, 80’) i Clara.

ÀRBITRE: Pau Muntaner Ruiz.

TARGETES: Grogues a Andrea -dues i expulsió minut 73-, Stefanie i Maria del Pilar (Collerense) i a Pou, Sonia, Kaky, Pili, Mickael i Ivan Santiago (Europa).

GOLS: 0-1 (Clara, 6').

Campionat de lliga de Segona Divisió, grup II.