Burxats en la ferida

22 Novembre 2015 Àngel Garreta
Guzman, desesperat al final del partit Guzman, desesperat al final del partit Àngel Garreta

L'Europa es troba al bell mig d'una espiral negativa de resultats que s'ha vist arrossegada també avui contra un necessitat Masnou. L'encontre ha acabat 2-0 amb un matx ple d'infortunis i on l'equip ha tornat a patir manca d'encert a porta.

Tercera Divisió · Jornada 15 · 22/11/15 · 12 hores · Municipal de Masnou · 200 espectadors

MASNOU
2 - 0 EUROPA

Quan tot va malament les situacions negatives no fan més que acumular-se. L'Europa no ha pogut acabar amb la dinàmica de partits sense guanyar i fins i tot les situacions del joc se li tornen en contra de forma macabra: quan no és una inusual topada amb l'àrbitre en plena franca rematada a porteria és aturar un penal per acabar encaixant igualment gol en el rebot. El conjunt escapulat té l'inici de temporada girat en contra, tot esperant revertir la situació.

Primera Part

En un primer temps marcat per les intencions dels dos equips de no cedir espais al rival, l'Europa s'ha fet amb el control inicial de la pilota, tenint la primera ocasió al minut 9 en una jugada entre Poves i Nils que el punta ha vist com un defensa desviava en darrera instància el seu xut a córner. Amb el Masnou un xic més estirat, Guzman ha tingut una bona opció al minut 18, però el seu xut ha sortit massa creuat. Mateix tipus de jugada per a Poves, al minut 27, amb mateix resultat.

Al minut 29 ha arribat el primer gol. Servei de banda al mig del camp al cantó de banquetes que Alabau ha pentinat enrere, habilitant l'internada a l'àrea d'Édgar Mayor, qui des de l'esquerra de l'atac ha fet una passada de la mort en paral·lel a la frontal de la petita que Lora, sol al segon pal, ha enviat al fons de la xarxa. L'Europa ha tingut dues ocasions fins arribar al descans: un xut de Rita al minut 33 que Rafa Leva ha refusat de punys i un cop de cap d'Àlex Fernández, al minut 41, massa centrat i fàcil pel porter.

Segona Part

La segona meitat ha estat pràcticament un monòleg de control de joc de l'Europa, amb molt comptades excepcions. Aquest domini, però, no s'ha sabut transformar en ocasions clares i determinants i tampoc en gols. El Masnou patia al darrere, això sí ben col·locat. La pilota donava voltes per dins l'àrea local, ja fos rasa, en accions a pilota aturada o centrades al primer i segon pal, però les rematades clares no arribaven i, en segona instància, algun xut amb una mica d'intenció el refusava Leva.

Al minut 57 una jugada còmica, però negativa per l'Europa, ha tingut lloc sobre la gespa. Àlex Fernández, arribant amb embranzida, anava a rematar una canonada impactant una pilota morta 5 metres fora la frontal de l'àrea... quan ha topat amb l'àrbitre! -foto inferior- anant tots dos per terra. Rita, al minut 75, ha tingut una bona opció de cap, però la seva rematada ha sortit fora. Al minut 80 Mendo ha vist la segona cartulina groga, deixant el Masnou amb 10 efectius. L'avantatge numèric ha durat poc, donat que Alberto també ha vist la segona cartulina groga cinc minuts més tard.

Amb tot l'Europa a camp contrari intentant salvar almenys l'empat, el Masnou ha tingut una contra al minut 91 que ha finalitzat amb un penal de Fran Bea sobre Pol. La 'llei de Murphy' ha tornat a aparèixer per fer la guitza a l'Europa i, malgrat que Gianni ha aconseguit refusar el xut d'Alabau des dels onze metres, el mateix davanter ha aprofitat el refús per engaltar un fort xut que ha suposat el 2-0. Amb el partit trencat i decidit, Gianni ha salvat un mà a mà davant Pol uns segons més tard, just abans del xiulet final.

MASNOU: Rafa Leva, Márquez, Juanma, Dani Prieto (Nico Pandiani, 60'), Guti, Edu Domingo, Lora (Pol, 68'), Mendo, Alabau, Édgar Mayor (Llobet, 76') i Samper.

EUROPA: Gianni, Dot (Rovira, 49'), Alberto, Padilla, Fran Bea, Uri, Guzman, Àlex Fernández (Montoro, 60'), Abel Rita, Poves i Nils (Rubi, 54').

ÀRBITRE: Gerard Castellet Julià (Penedès-Garraf) assistit per Arcadi Altemir Vidal (Baix Llobregat) i Joan Cols Ràfols (Penedès-Garraf).

TARGETES: Grogues a Márquez, Edu Domingo, Mendo -dues i expulsió minut 80-, Alabau i Llobet (Masnou) i a Dot, Alberto -dues i expulsió minut 85- i Fran Bea (Europa).

GOLS: 1-0 (Lora, 29'); 2-0 (Alabau, 92').

Jornada 15 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Cano i David López (lesionats) i Josa (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Pedro Bilbao i el porter Fer / Pel Masnou han restat a la banqueta: Óscar Arnau i el porter Marc Priego.

Partit disputat amb sol però ambient fred.

L'Europa suma 9 jornades seguides sense guanyar en lliga.