Sense patir no hi ha paradís!

17 Desembre 2022 Xavi de la Ossa
Ramos i Pili Porta celebren el primer dels tres gols Ramos i Pili Porta celebren el primer dels tres gols Xavi de la Ossa

Patint en excès a la segona part, però l'Europa tanca el 2022 sumant els tres punts al Nou Sardenya davant el Bizkerre (3-2).

Lliga · Jornada 12 · 17/12/22 · 17:15 h. · Nou Sardenya

EUROPA 3 - 2 BIZKERRE

bannercroniquesfemeni2223

El futbol no és una ciència exacta i, per tant, és millor no especular amb cap resultat. L'Europa ha tingut dues cares en l'últim partit del 2022 al Nou Sardenya, una que ha durat una part, on l'equip ha exhibit un nivell altíssim davant un dels equips més treballats en defensa de la categoria i una, a la segona meitat, on ha mostrat cert conformisme amb un resultat favorable que podria haver capgirat si no és per una excel·lent actuació de Janet, qui s'ha fet un fart de treure pilotes perilloses del Bizkerre. La part important, però, és que l'equip ha sabut patir i que s'acaba l'any amb tres punts més.

Primera Part

El ritme inicial d'encontre ha estat molt alt per un Europa que ha volgut tancar el resultat com més aviat millor. Advertides de la fortalesa defensiva rival, les europeistes s'han menjat l'escenari en un encontre que ha arrencat amb ocasions de Bové i Angi abans que Ramos hagi vist porteria aprofitant una centrada, sense angle i d'esquenes, de Pili Porta i posterior rematada de cap endins de la central europeista. La mateixa Ramos ha estat providencial tallant un contraatac del Bizkerre que podria haver estat l'empat.

El segon no ha tardat a arribar, aquest cop per la dreta, en una gran acció individual de Manau, que ha passat en profunditat cap a Bové i aquesta ha centrat cap Andrea Porta, qui ha entrat com un avió per enfonsar el cuir amb el cap dins la porteria. El Bizkerre ha tallat la curta festa escapulada amb una acció ofensiva que ha acabat amb una centrada i rebot en Fati, qui s'ha fet l'autogol.

Però aquest equip i la fam de més han fet que quatre minuts després Bové hagi fet el 3-1 en una acció marca de la casa per acabar enganyant Aitziber fent entrar la pilota pel primer pal. Queralt s'ha sumat a la festa amb un xut potentíssim des de la frontal que ha desviat de nou la portera visitant i, després de minuts amb el ritme baix, Janet ha realitzat una doble parada dins l'àrea petita per mantenir intacte el 3-1 que ha marxat al descans.

El partit ha estat tranquil a la represa, tot i que Pili Porta ha trencat la calma amb un potent tir al pal. Andrea Porta ha pogut marcar també, però el seu cop de cap ha marxat desviat. Entre canvis per part dels dos entrenadors, Clara s'ha inventat una acció individual per la dreta que ha acabat en passada de la mort cap a Abad, qui no ha arribat a enganxar la pilota per rematar endins.

Amb el matx esgotant-se i un ritme de pilota bastant tranquil pels dos equips, Janet s'ha tornat a estirar per salvar novament l'Europa de rebre el 3-2. No ho ha pogut evitar minuts després, quan en sortida de pilota gracienca, Amets ha posat el peu en una mala connexió entre Ramos i Chami per fer retallar distàncies i fer els deu últims minuts d'encontre, més els quatre d'afegit, d'allò més emocionants per a l'espectador neutral.

Enara ha pogut fer l'empat, però el seu xut ha marxat desviat. L'Europa ha realitzat un autèntic exercici de resistència davant un Bizkerre que a poc a poc s'ha anat fent gran fins a collar l'equip local a camp propi. Amb el xiulet final l'Europa acomiada el 2022 amb una nova i important victòria que el deixarà, com a mínim, en segona posició de la taula. Tocarà tancar setmana d'entrenaments i reposar forces pel que ve!

EUROPA: Janet, Júlia, Chami, Queralt (Abad, 62'), Pili Porta, Bové, Andrea Porta (Farreras, 62'), Fati, Ramos, Manau (Sara, 74') i Angi (Clara, 62').

BIZKERRE: Aitziber, Uxue, Paula, Aintzane, Malen (Garazi, 77'), Amets, Ainhize (Enara, 46'), Julene, Ane Miren (Jone, 66'), Ainhoa (Amaiur, 56') i Marta.

ÀRBITRA: Cristina Tortella Jaume (Lleida), assistida per Aida Monago del Rio (Barcelona) i Patricia Portillo Terencio (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Angi i Júlia (Europa).

GOLS: 1-0 (Ramos, 7'); 2-0 (Andrea Porta, 14'); 2-1 (Fati -pp-, 16'); 3-1 (Bové, 20'); 3-2 (Amets, 77').

Segona RFEF, Grup Nord.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Peque, Núria i Carla (lesió), Blanca i Jou (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Moyano i Alba / Pel Bizkerre han restat a la banqueta: Nerea, Arrate i la portera Iraia.

Temperatura fresca.

Segona victòria seguida i tercera en quatre partits. Sumant els tres punts davant el Bizkerre, es trenca la ratxa de dos empats i una derrota a casa.