Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

UN DERBI EN ESTAT PUR

 Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Montañesa 1 - Europa 0

Primera derrota fent un bon partit

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

El conegut com el duel del #derbideliders ha caigut del cantó local i la Montañesa, en solitari, és ja l'únic club que signa un ple de 100% victòries en aquesta lliga. El derbi, que ha tingut tots els ingredients, s'ha decantat amb un gol matiner.  L'Europa ha fet un molt bon partit sense premi final. A les graderies, 1.000 persones i derbi també de càntics entre els seguidors locals i visitants. Tot plegat un cop d'aire fresc pel futbol català amb un encontre que ha recordat al clàssic i enyorat futbol d'abans: públic, passió, lluita i rivalitat.

Marcador

 

 

Primera part

Sense temps per respirar, la Monta ha transformat el gol que li ha acabat donant els tres punts del partit. Corria un minut i mig d'encontre quan Roland Garrós ha assistit a Nils i aquest, dins l'àrea petita, ha enviat la pilota al fons de la xarxa. L'exjugador de l'Europa, en plena ratxa golejadora, ha transformat la que a la llarga seria única diana del partit i es confirma com a màxim golejador en l'actual llista de 'pichichis' de la categoria.
 
A partir d'aquí, l'Europa ha fet un pas endavant i ha controlat la pilota -en el marges que deixa l'estret i apedaçat rectangle de joc de Nou Barris- sota una fina cortineta de pluja. Al minut 20, un córner en curt servit cap a Javi Sánchez ha acabat amb un remat de Charly Ruiz que ha aturat un inspirat Tato Burgada, un dels millors del conjunt groc-i-negre en la matinal d'avui.
 
De fet, sis minuts més tard Burgada ha estat clar protagonista en evitar un empat cantat. Javi Sánchez ha controlat la pilota dins l'àrea i davant la pressió de tres rivals, el seu intent de remat ha anat a parar, rebotat, a peus de Cano, avui novament fent de davanter com a parella d'atac. El remat a boca de canó del capità de l'Europa, des de la frontal de la petita, ha trobat la resposta del dorsal 1 de la Monta.
 
Posteriorment, jugada per la polèmica quan, al més pur estil rugbi, una pilota dins l'àrea petita ha estat lluitada per gairebé deu jugadors a la vegada. La defensa local ha retingut la pilota amb les cames, el porter Tato ha anat per terra per agafar-la amb les mans, els davanters de l'Europa intentant avançar 'iardes', cops i empentes per tot arreu i finalment el més còmode de xiular: falta en atac. Una petita baralla en aquesta acció ha suposat targeta pel porter local Tato i pel gracienc Javi Sánchez.
 
Segona part
 
L'Europa ha sortit fort a la represa i al minut 55 ha vist com l'encontre li ha presentat una superioritat numèrica sobre la gespa. L'autor del gol del partit, Nils, ha caigut dins l'àrea i l'àrbitre, interpretant que el volia enganyar per provocar penal, li ha tret la segona cartulina groga i l'ha expulsat. Tot i el cop pels locals, l'equip de Manolo González ha compactat molt bé les seves línies i ha dificultat en tot moment que l'Europa pogués tenir ocasions una rere l'altra de forma consecutiva.
 
Tot i no ser en gran nombre les ocasions, aquestes han arribat i, per mèrits acumulats, es pot dir que l'encontre no mereixia acabar amb derrota de l'Europa. Primer ho ha provat Alegre al minut 58, rebent la resposta d'un excel·lent Tato. Quatre minuts més tard, el propi porter de la Monta s'ha lluït enviant a córner una pilota bombejada de Guillem que, amb tota la intenció, anava a colar-se directament per l'escaire.
 
Al minut 65 els locals també han tingut la seva, amb un remat de cap creuat de Sascha que ha marxat fora. Acte seguit, un fort cop de cap entre Rovira i Amantini ha provocat l'entrada de les assistències. Rovira ha seguit el joc amb un trau al cap protegit per una bena. El propi Rovira, i precisament de cap, ha tingut la següent més clara de l'Europa. Centrada de Charly Ruiz i el remat de l'extrem escapulat que ha marxat llepant el pal.
 
Entre la bona col·locació dels jugadors locals i un molt segur Tato sota pals, l'empat no ha acabat arribant. A tres minuts pel final, segona groga a Alberto i el derbi que tornava a estar igualat en nombre de jugadors sobre la gespa. Fins al final res ha pogut moure el marcador d'un derbi treballat, de molt mèrit per tots dos equips, disputat, protegit per una acústica sensacional a la grada i on Montañesa i Europa han donat molt bones sensacions al futbol català. Esperem que en el futur tots els grans duels puguin ser així, canviant només el resultat a favor, és clar.

 Fitxa Partit
Lliga · J5 · Mpal. Nou Barris · (15/09/13
) · 1.000 espectadors

MONTAÑESA: Tato, Amantini, Ferran, Andrés, Payán, Ruben, Toni (Dani, 75'), Padilla (Poves, 80'), Roland (Sascha, 59'), Uri i Nils.

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Víctor Duran, Alegre, Javi Lara, Rovira, Marc Esteban (Guzman, 73'), Javi Sánchez, Charly Ruiz (Valderas, 84') i Cano (Diego, 61').

ÀRBITRE: Arnau Llopart Carbó (Barcelona).

TARGETES: Grogues Tato, Amantini, Ferran i Nils -dues i expulsió minut 55'- (Montañesa) i a Guillem, Alberto -dues i expulsió minut 87'-, Víctor Duran, Alegre, Javi Lara i Javi Sánchez (Europa).

GOL: 1-0 (Nils, 1').

INCIDÈNCIES: Primers punts que no suma l'Europa a la lliga. La Montañesa segueix amb ple (6 de 6 duels). Abans del partit els jugadors de la Montañesa han entregat una placa al seu president, Emilio Llamas, en memòria de la seva dona, la Juanita, morta aquesta setmana. S'ha guardat també el protocolari minut de silenci.

 

Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze de la Montañesa

Europa
Rovira ha acabat jugant amb una bena fruit d'una topada amb el cap

Europa
Charly Ruiz marxa, amb un regat, d'una entrada rival

Europa
L'exjugador gracienc Nils, 'pichichi' i botxí de l'Europa en el duel d'avui

Europa
Amantini talla una acció ofensiva de Javi Sánchez

Europa
L'exporter europeista Tato Burgada ha desfet tots els remats clars a porta

 
>>> Fotos: Àngel Garreta