L'Europa s'imposa en un duel d'alta volada

19 Gener 2020 Àngel Garreta
Joel celebra el seu extraordinari golàs Joel celebra el seu extraordinari golàs Fran Capell

Els Europa-Vilafranca mai fallen com a espectacle de Tercera Divisió. Els escapulats han guanyat 3-2 en el duel disputat aquest matí.

Lliga · Jornada 20 · 19/01/20 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 700 espectadors

3 - 2 VILAFRANCA

Bon espectacle sobre la gespa del Nou Sardenya en un duel de cinc gols i que podria haver acabat amb qualsevol signe de la travessa considerant les ocasions de gol de tots dos rivals. L'Europa guanya un rival directe en la lluita per la promoció d'ascens i iguala l'average particular (1-0 derrota a la primera volta).

El matx, però, ha tingut una taca negra i aquesta ha arribat als cinc minuts. Un xoc entre rivals ha deixat Víctor Oribe a terra lesionat. El jugador del Vilafranca ha patit un desplaçament de clavícula i ha hagut d'abandonar el Nou Sardenya en ambulància. Amb l'entrada de l'exescapulat Ángel De la Torre en el seu lloc, el partit ha seguit el seu curs.

Als minuts 8 i 13, l'Europa podria haver anat per darrere al marcador si no fos perquè el Vilafranca ha topat dues vegades amb el travesser: primer una xilena des de la frontal de Sergi Masqué que ha picat a la fusta llarga de la porteria defensada per Uri Vives i, cinc minuts més tard, una rematada forçada de Jordi Oribe que ha tingut el mateix resultat final. No obstant, el primer en foradar la porteria rival ha estat l'Europa o, més ben dit, el propi Vilafranca: centrada de Jordi Cano que l'exeuropeista Amantini, accidentalment, acaba rematant al fons de la seva pròpia porteria.

La rèplica visitant no ha trigat a arribar: Jordi Oribe ha connectat una falta lateral amb la rosca tancada i, davant la no rematada de cap company i el no refús de cap defensa, aquesta ha agafat direcció a porta i s'ha acabat convertint en l'1-1. Al minut 23, Fontanils ha salvat el seu equip del segon gol de l'Europa en una jugada on ha tret de sobre la mateixa línia de gol una rematada de Sergi Pastells que ja entrava. Amb una ocasió de Jordi Cano pels locals i una de Boira pels visitants, ambdues refusades pels punys dels porters, s'ha arribat al descans.

Tres minuts de la segona part ha trigat l'Europa en tornar a avançar-se a l'electrònic: centrada des de la dreta de David Jiménez i Sergi Monsó, arribant a la rematada al primer pal, que envia la pilota al fons de la xarxa entre un bosc de cames. Segona diana i segona consecutiva en dos partits pel davanter de la Vila de Gràcia. Al minut 60 ha tingut lloc una acció arbitral surrealista: en una falta d'entesa entre Uri Vives i Alberto, el central ha volgut refusar enviant la pilota accidentalment cap a porteria buida. Uri Vives ha reaccionat ràpid i, a la carrera, ha pogut guanyar la partida al davanter visitant i, d'un cop de mà a la pilota, enviar aquesta a córner. Quan l'acció semblava no tenir més incidència, l'àrbitre ha assenyalat... cessió! Finalment, la falta indirecta dins l'àrea petita no ha acabat en gol. El rebot de la pilota l'ha pogut aturar Uri Vives en dos temps.

A un quart d'hora pel final ha arribat el golàs del partit i un dels gols de la temporada quan Joel Jorquera ha recollit una pilota d'Alfons Serra i, anant de fora cap a dins, ha arribat a quatre passes de la frontal i ha etzibat un cacau impressionant que s'ha colat traient les teranyines de l'escaire del pal llarg. Un gol d'escàndol que posava un aparentment tranquil·litzador 3-1 al marcador. No obstant, un error defensiu ha permès l'entrada d'Ángel De la Torre a l'àrea, quatre minuts més tard, per posar el 3-2 de xut creuat. L'ex no ha celebrat el gol.

Amb el marcador obert, val a dir que l'Europa, amb ofici, no ha patit en defensa. Fins i tot al minut 88 Joel Jorquera hauria pogut fer el quart arribant forçat a una pilota al segon pal i, sense gaire angle, xutant al cos del porter Toni Casamayor. En l'afegit no s'ha patit pel resultat, tampoc en una darrera acció de falta lateral inexistent i favorable al Vilafranca, ja sobre la botzina.

EUROPA: Uri Vives, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Prats (Gabi López, 86'), Uri, Jordi Cano (Josa, 89'), Alberto, Sergi Monsó (Joel Jorquera, 71'), Alfons Serra i David Jiménez.

VILAFRANCA: Toni Casamayor, Fontanils, Juli Serrano (Boada, 81'), Boira, Víctor Oribe (Ángel De la Torre, 7'), Civil, Jordi Oribe, Amantini, Luca Zarse, Joan Montserrat i Sergi Masqué (Escofet, 81').

ÀRBITRE: Salvador Morros Monge (Baix Llobregat), assistit per Jordi Fullà Planas (Girona) i Ricard Navarro Juncà (Girona).

TARGETES: Grogues a Uri Vives, Àlex Cano, Uri i Sergi Monsó (Europa) i a Juli Serrano, Boira, Jordi Oribe i Amantini (Vilafranca).

GOLS: 1-0 (Amantini -pp-, 16'); 1-1 (Jordi Oribe, 19'); 2-1 (Sergi Monsó, 48'); 3-1 (Joel Jorquera, 75'); 3-2 (Ángel De la Torre, 79').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Albert Martí, Varona i Martínez (lesió), Lee (decisió tècnica) i Miki Puerto (amb el Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Castell, Guillen, Kilian i el porter Marc Priego / Pel Vilafranca han restat a la banqueta: Tapia, Lucas Ribeiro, Max i el porter Ivan León.

Partit jugat sota cel tapat i fred.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'exjugador europeista Lluís Balmas.