Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Què són els eSports?

06 Juliol 2018 Redacció
Imatge d'un dels primers amistosos de proves de l'Europa eSports Imatge d'un dels primers amistosos de proves de l'Europa eSports FIFA 18 (captura)

El departament d'eSports de l'Europa és la darrera secció creada al club. En aquest article ens endisem en les seves característiques.


Què són els eSports?


Per entendre els eSports (esports electrònics en la seva contracció anglesa) s’ha de tenir ben clar tot el que pot oferir un videojoc. N’hi ha de molts gèneres: acció, aventura, esports, rol… cada un d’ells s’adapta al que una part del públic que hi juga demana. Vols ser un guerrer a un món de fantasia? El rol és el teu gènere. T’agradaria participar en un conflicte bèl·lic ambientat en un futur imaginari? En cas afirmatiu, tria l’acció. Ets dels que sempre han somiat en fer-li un gol al rival del teu equip preferit? Escull el futbol.

Els videojocs, doncs, poden oferir-nos experiències de tota mena. Ara bé, quan aquestes no són només en solitari i apareixen altres jugadors, parlem d’un àmbit competitiu que involucra cada cop a més persones. Quan aquesta competitivitat es torna seriosa – en termes de patrocinadors, difusió a webs especialitzades, salaris a jugadors ‘top’, etc.- és quan parlem dels eSports o esports virtuals.

Reconeguts fa poc temps com a esport real, els eSports es basen en una competitivitat sense precedents amb i contra jugadors per a aconseguir un objectiu en comú. Al videojoc FIFA, els eSports es mouen tant individualment com en equips d’11 a 17 jugadors. És aquí on entra el projecte de l’Europa eSports.

Així doncs, el club està creant un equip virtual on, en cas de voler-hi participar i ser escollit, es competirà al costat de 16 companys per tal d’assolir els objectius que marqui el mànager a principi de la temporada. Els escapulats virtuals que siguin escollits hauran de donar-ho tot a la gespa per ajudar l’equip a realitzar una gran temporada a la VFO. Però... què cal fer per ser escollit? I, en cas de ser-ho, què és i com funciona la VFO?

Les proves d’admissió

Per optar a formar part del projecte del club als eSports cal, abans de tot, tenir una PS4 (Play Station 4), una còpia del videojoc FIFA 18, uns auriculars amb micròfon i una subscripció activa a Playstation Plus, necessària per a jugar en línia. També, en cas de ser escollit, caldrà adquirir el FIFA 19 el més aviat possible un cop s’hagi posat a la venda. També preguem ser major de 16 anys i tenir un comportament exemplar dins i fora del camp. Demanem exemplaritat sempre que es representi al CE Europa i també a les xarxes socials de cada jugador.

Les proves d’accés tenen lloc de dilluns a dijous de 22:15 a 23:30. En aquesta franja horària es disputen entre quatre i cinc partits d’una durada aproximada de dotze minuts per matx. Per optar a ser jugador de l’Europa eSports cal enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o enviar un missatge privat al twitter oficial del club: @EuropaEsports.

Per confirmar l’entrada al club caldrà afegir l’usuari BeltryHD per tal que el club aparegui a l’apartat “Clubs d’amics”. Caldrà editar l’avatar propi amb la posició que els capitans recomanin, podent fer qualsevol suggeriment als mateixos durant tot l’entrenament. Al finalitzar la prova, es comunicarà en un termini de 24 hores la continuació o no dins el procés.

En cas afirmatiu, hi haurà una nova convocatòria per a properes dates. Si el rendiment del candidat ha estat positiu, serà convocat altre cop per a formar part de l’equip definitiu.

Com funciona la VFO?

La VFO –Virtual Football Organization- està formada per més de 800 equips, alguns d’ells d’elit, i més de 25.000 jugadors, entre els quals en trobem d’amateurs i professionals. La competició es divideix en cinc divisions, des de Primera fins a Regional, on equips d’arreu competeixen per guanyar lligues, accedir a play-off o evitar el descens.

Els horaris són sempre els mateixos independentment de la categoria on es juga. Així doncs, els partits de lliga es juguen a les 23:10 hores de dilluns a dimecres, excepte alguna jornada que pot caure en dia festiu. També es disputen dues copes, una els diumenges i l’altra els dijous. Els partits dels torneigs del ‘KO’ són a les 23 hores. L’ideal per encarar la lliga és ser onze a cada partit, aspecte que considerem molt important ja que ser menys atorga un avantatge immediat al rival.

Els capitans proposaran un estil de joc i unes jugades que l’equip haurà d’assimilar en els propers mesos. La figura del Mànager serà molt important al llarg de la temporada, ja que s’encarregarà de dirigir l’equip durant els partits i, tan bon punt s’acabi el matx, repassar conceptes amb la plantilla.

La comunicació amb els jugadors serà constant i, cada dia de partit, els capitans donaran a conèixer l’onze que saltarà al camp aquella mateixa nit. Entrar a formar part del projecte requereix certa disponibilitat per les nits, tot i que les absències justificades no comportaran cap conseqüència pel jugador que s’absenti si és convocat.

Els jugadors no convocats hauran de respectar les decisions dels capitans i esperar la seva oportunitat als propers partits. Remarcar, en aquest punt, que les conductes fora de lloc amb altres membres de l’equip no seran tolerades, ni per privat ni per xarxes. Des de fa uns mesos, la pròpia lliga ha endurit les normes de comportament i algunes actituds podrien ser sancionades.