RemeiSolfincISL

Batalla èpica, caràcter guanyador!

02 Febrer 2020 Àngel Garreta
Celebració del 2-0 de Jordi Cano Celebració del 2-0 de Jordi Cano Jordi Batuecas

Tot i jugar 52 minuts amb un jugador menys, l'Europa ha sabut patir i competir contra un molt bon Granollers per deixar els punts a casa (2-1).

Lliga · Jornada 22 · 02/02/20 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 800 espectadors

2 - 1 GRANOLLERS

L'Europa-Granollers serà dels duels que es recordaran d'aquest recent estrenat 2020. Un matx entre equips fins aquesta jornada empatats a punts i encara aspirants a tot. El Granollers, revelació de la lliga i una de les sorpreses positives de l'any a la zona alta, ha demostrat per quin motiu està allà dalt: ben ordenat i ben plantat al Nou Sardenya, ha fet suar -i de valent- els escapulats per deixar lligat el triomf a Gràcia. L'Europa, èpic, ha sabut resistir i fins i tot ampliar diferències amb un home menys des del minut 38 de la primera part. Un duel que ha fet honor al seu cartell i amb un gran final pels de casa.

Amb una tònica de partit amb l'Europa dominant la pilota i el Granollers pressionant a dalt, ha arribat el primer i matiner gol de l'encontre: al minut 9, Uri ha fet arribar una pilota a l'àrea per a Sergi Pastells i aquest, regatejant el porter fent un petit cop de cap per avançar-se la pilota, ha acabat rematant a porteria buida.

Per a més desgràcia visitant, Albert Ruiz ha hagut de deixar el terreny de joc amb el dit petit de la mà dreta girat i fora de lloc. Amb tot, el Granollers, perfectament posicionat, ha presentat batalla i no ha posat les coses fàcils als graciencs. A la mitja hora de joc, doble oportunitat, una per banda: primer el Granollers, obligant Marc Priego a fer un refús i enviant massa alt l'intent de vaselina posterior. Un minut després, Jordi Cano ha etzibat un cacau amb el porter Sergio superat, però un defensa ha tret el segon gol de sobre la línia.

Al minut 38 ha arribat la primera polèmica de la matinal. Sergi Pastells, que ja tenia una merescuda groga per una clara empenta a un jugador tallant una contra, ha saltat a la frontal, entre una munió de gent per intentar posar el cos per tal d'evitar una rematada. Mig girat, sense mirar el cuir però amb un braç separat del cos, la pilota ha topat amb la seva mà i l'àrbitre no ha dubtat en mostrar-li la segona groga. L'Europa tenia per davant 52 minuts amb un efectiu menys i en un duel que estava molt nivellat de forces.

A la represa, el guió estava escrit: nedar i guardar la roba esperant una opció a la contra per ampliar diferències davant la més que possible certesa que, tal com estava el duel, el Granollers faria almenys un gol -com així ha resultat-. Els visitants, avui de verd, han protagonitzat un autèntic atac i gol. Bé, un atac i topada contra el mur defensiu de l'Europa i les actuacions d'un Marc Priego superlatiu i providencial.

Hi ha hagut opcions per a tothom per a dibuixar un altre marcador que no fos el 2-1. L'escapulat Guti, en jugada personal amb túnel inclòs al darrer defensa, ha arribat a l'àrea davant el porter, però el seu xut creuat ha sortit llepant la pintura del pal llarg. A l'altra àrea, feinada per a Marc Priego, traient rematades de cap provinents de centrades laterals.

Al minut 65, jugada de videoteca. Marc Priego refusa de punys una centrada i la pilota, que cau a zona de tres quarts pròpia, que és controlada per un Jordi Cano que, amb la 'moto' a tota velocitat, s'ha dirigit a l'àrea superant per rapidesa tots els rivals i, en arribar a la frontal i tot encarant el darrer defensor, s'ha obert angle i ha connectat un xut que s'ha convertit en un impressionant 2-0.

No obstant, encara tocava patir. Rigorós penal en un refús a la frontal que Pau Darbra, des dels onze metres, ha convertit en el 2-1. Vuit minuts i quatre d'afegit per a conservar el marcador ja gairebé sense energia a les bombones d'oxígen. Ha donat a temps a veure una rematada de cap d'Oriol Molins que Marc Priego ha tret sobre la línia en una aturada estelar i una jugada on Alfons Serra ha passat el cuir a Joel Jorquera i aquest no ha fet el tercer per centímetres. Sobre el quart minut d'afegit, xiulet final i èxtasi gracienc!

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Castell, Àlex Cano, Guti, Uri, Jordi Cano, Prats (Joel Jorquera, 75'), Èric (Guillen, 45'), Alfons Serra i David Jiménez (Alberto, 83').

GRANOLLERS: Sergio Fernández, Eloi Zamorano, Guillem Pujol, Ñito, Ricky, Albert Ruiz (Alejandro Muñoz, 12'), Pau Darbra, Víctor Morales (Oriol Molins, 56'), Diego Garzón, Max Llovera i Sergi Besonies (Arnau Fortuny, 56').

ÀRBITRE: Xavier Alins Rodríguez (Vallès Occidental), assistit per Pablo De la Iglesia Muñoz i Rafael Aguilar Prat (Vallès Occidental).

TARGETES: Grogues a Sergi Pastells -dues i expulsió minut 38-, Uri i Joel Jorquera (Europa) i a Guillem Pujol, Arnau Fortuny i Alejandro Muñoz (Granollers).

GOLS: 1-0 (Sergi Pastells, 9'); 2-0 (Jordi Cano, 65'); 2-1 (Pau Darbra -p-, 82').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Varona i Josa (lesió), Sergi Monsó (decisió tècnica) i Miki Puerto (Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Martínez, Gabi López, Kilian i el porter Uri Vives / Pel Granollers han restat a la banqueta: Martí Serra, Joan Gual, Àlex Castillo i el porter Álvaro García.

Partit disputat a ple sol i amb una molt agradable temperatura.

Abans de l'inici del partit s'ha realitzat un acte d'homenatge a Carles Serracant, primer autor d'un gol oficial al vell estadi de Sardenya el 1940. Sota tribuna i en presència de la família, s'ha descobert una placa que recorda aquesta efemèride. Darrera convocatòria de Gabi López amb l'Europa, un dia abans de partir a Austràlia a viure una nova aventura professional.