Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

RemeiSolfincISL

S'inaugura el Passatge Manuel Cros per tancar una setmana plena d'història

27 Març 2023 Àngel Garreta
Ja tenim oficialment inaugurat el Passatge Manuel Cros Ja tenim oficialment inaugurat el Passatge Manuel Cros Maria Vidal

El primer carrer dedicat a una figura de l'europeisme ja és una realitat. L'Europa tanca els actes de commemoració del Campionat de Catalunya.

Un 21 de març del 1923 l'Europa va guanyar la seva única lliga del màxim nivell esportiu de l'època, el Campionat de Catalunya. Una figura llegendària sorgeix d'aquell equip mític que representa millor que ningú Manuel Cros i Grau, el davanter amb més gols de la història del club, ídol de la Barcelona dels anys 20, creador de tendències i modes quan aquestes paraules ni es feien servir i que ara, cent anys després, ja té un passatge dedicat al seu nom i la seva figura rere la grada lateral de l'estadi Nou Sardenya.

A les onze del matí d'ahir diumenge, socis i aficionats es van reunir a les cantonades del nou Passatge Manuel Cros amb Pau Alsina. Van intervenir en l'acte el soci Josep Beltri, impulsor del canvi de nom de tots dos carrers, Ramon Vergés com a representant del Grup d'Història Ramon Vergés, Àngels Tomàs com a representant del Nomenclàtor de Gràcia i Eloi Badia, regidor del Districte. La retirada de la tela que cobria la placa del passatge va anar a càrrec dels néts de Manuel Cros, en Francesc Cros i Manel Cros.

 

Un servei d'honor i una samarreta 'vintage' que va dur sort

Entrats ja en 'mode partit', sobre la gespa del Nou Sardenya els néts d'en Cros, acompanyats de Toni Julià, fill de l'històric Julià d'aquella mateixa plantilla dels anys 20, van ser els encarregats de fer un servei d'honor 'a tres bandes' en el partit on l'Europa va vestir, per primera i única vegada, la rèplica 'vintage' de la samarreta dels anys 20. L'equip va formar amb el trofeu replicant els gestos i formació dels campions de Catalunya d'ara fa 100 anys i van aconseguir tancar la setmana d'homenatges -on dilluns passat també es va estrenar el documental '1923: Forjant la història'- amb tres punts al sac.


No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB FederacioAcell