El campió no té passi preferent

05 Juny 2022 Xavi de la Ossa
Farreras en disputa amb el Viladecans Farreras en disputa amb el Viladecans Xavi de la Ossa

L'Europa torna a patir per guanyar en el tram final del partit davant el Viladecans (1-2) i ja és equip de tercera ronda de Copa Catalunya.

Copa Catalunya · Segona Ronda · 05/06/22 · 19:30 h. · Mpal. Viladecans

VILADECANS 1 - 2 EUROPA

La segona ronda a la Copa Catalunya ha tingut paral·lelismes amb la primera. Novament, contra un equip de Preferent i a domicili, l'Europa aquesta vegada ha encarat el partit amb un 0-2 abans del descans. No obstant això, una acció puntual abans d'arribar a la mitja hora final ha donat ales al Viladecans, que ha pressionat de valent fent patir les gracienques per estar al sorteig del dimarts.

Primera Part

La posada en escena ha estat molt positiva, amb gol inicial de Farreras en els primers compassos que havia quedat anul·lat per fora de joc instants previs a la finalització. Intens Europa al Municipal de Viladecans amb una pressió asfixiant i presència constant de l'equip a camp contrari. Amb pilota les europeistes han trobat també la manera de fluir i han arribat amb certa facilitat a les bandes, comandades per Fati a l'esquerra i una incisiva Moyano pujant des del darrere a la dreta.

Ocasions n'hi ha hagut, però no ha estat fins al minut 13 que s'ha materialitzat la primera. En una de les pujades de Moyano, la '2' escapulada ha provat el xut llunyà que s'ha estavellat al travesser i Bové, molt atenta al rebot, ha caçat la pilota tot fent-la entrar a plaer. L'escenari favorable com a visitant era en aquest instant una realitat i l'Europa, conscient d'això, ha aprofitat per mantenir l'alt ritme d'inici d'encontre.

Les ocasions han continuat caient de banda visitant, però ja als 25 minuts Carla, portera local que tindrà molt de protagonisme a la segona part, ha fet la primera estirada a rematada de Farreras per evitar el segon. Carla ha aturat dues accions més de l'Europa, una de Rio i l'altra d'Andrea Porta, i Júlia ha fet gol, tot i que com el de Farreras a l'inici, no ha pujat al marcador. Les gracienques s'han tret la pressió de sobre amb gol de cap d'Andrea Porta al temps de descompte a centrada de Moyano. 0-2 al descans.

Sortida intensa dels vestidors per part de l'Europa amb intensitat i domini de l'escenari. El Viladecans ha canviat el sistema i s'ha plantat amb línia de cinc, cosa que ha perjudicat les europeistes en l'elaboració perquè tot i tenir el domini ha costat molt trobar l'espai de les futbolistes que es desmarcaven per generar les ocasions. Carla ha tornat a fer acte de presència amb una nova estirada per evitar el que hagués estat el tercer.

Tot seguit, en una de les poques accions atacants de les locals, Valle ha trobat l'espai i ha picat la pilota per sobre Núria per retallar distàncies. El gol ha fet vibrar un partit que estava molt tranquil i semblava sentenciat. A partir d'aleshores el Viladecans, esperonat pel seu públic, ha pujat una marxa i per trams ha fet patir un Europa que no ha sabut gestionar l'avantatge amb serenor. Tot i les dificultats, les ocasions han continuat sent escapulades amb rematades de Cos i Moyano que han vist les estirades d'una Carla imperial.

Valle encara ha gaudit d'una ocasió més, però ara el seu xut s'ha estavellat al cos de Núria. L'Europa ha tornat a retenir la pilota fins a abaixar el ritme del matx i estarà en la tercera ronda de la Copa Catalunya, amb rival a determinar en el sorteig que se celebrarà aquest dimarts.

VILADECANS: Carla, Morata, Bellido, Nadia (Jardon, 78'), Berta (Judith, 57'), Bárbara (Berta, 78'), Baños (Guedes, 92'), Pecke, Nuria, Guedes (Sandobal, 57') i Valle.

EUROPA: Núria, Moyano, Chami (Cos, 65'), Júlia, Pili Porta, Farreras, Andrea Porta (Coral, 65'), Fati, Rio (Peque, 65'), Míriam i Bové (Sepha, 45').

ÀRBITRE: Cecilia Laura Muñoz di Giovambattista (Baix Llobregat), assistida per Maria del Castillo García Franco i Anna Pañella Hermens (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Morata i Judith (Viladecans) i a Míriam (Europa).

GOLS: 0-1 (Bové, 13'); 0-2 (Andrea Porta, 48'); 1-2 (Valle, 64').

Segona ronda de la Copa Catalunya 2021/2022.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Codi (malaltia), Abad i Sara (circumstàncies personals), Anabel (lesió) i Esther (motius laborals).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Carla i la portera Mimi / Pel Viladecans han restat a la banqueta: Xenia i la portera Natalia.

Partit disputat amb sol i calor.

Primera vegada en la història que l'Europa s'enfronta al Viladecans en la Copa Catalunya.