Una crònica d'Àngel Garreta( @angelgarreta )

Europa 0 - Masnou 2

Derrota final davant un Masnou que se salva

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)  Twitter

L'Europa ha pagat una molt dolenta primera part amb la derrota i no ha pogut tancar la lliga regular amb un triomf a casa. El Cornellà s'ha proclamat campió de lliga i per la seva banda la Montañesa tampoc ha fallat, fet que ha deixat tot igual per dalt. El Terrassa, quart equip al play-off. Per aquest ordre (Cornellà, Montañesa, Europa i Terrassa) entraran els equips al bombo del #P14YOFF (etiqueta oficial del club en xarxes socials). L'Europa sabrà demà a Madrid si juga primer a casa o fora contra un altre tercer de grup. El primer que surti del bombo en l'emparellament rebrà el partit d'anada.

Pel que fa al duel, l'equip no ha estat a l'alçada al primer temps i al segon, on ha generat suficients ocasions per empatar o fins i tot capgirar l'encontre, la falta de definició arrossegada en les darreres jornades ha tornat a fer acte de presència. La lliga regular ja és història i des d'ara mateix comença una nova 'competició'. Malgrat haver completat la temporada amb dues derrotes finals, toca canviar el xip, girar cap a positiu, gaudir d'un segon play-off seguit d'ascens (no tots els juguen cada any) i començar de zero la 'mini-temporada' que comença que, esperem, sigui de sis partits.

L'Europa ha semblat sortir amb el 'turbo' posat al partit, donat que al primer minut de joc un xut creuat de Cebri des de dins l'àrea -que ha marxat desviat- ha generat la primera ocasió del duel. No obstant, l'equip gracienc no s'ha trobat en tot el primer temps sobre la gespa. Poc coordinat, menys tensionat que el seu rival i amb poques idees en la fluidesa del joc, ha vist com un també necessitat Masnou -en aquest cas per evitar el descens- ha sentat les bases del seu triomf en aquesta primera meitat.

Al quart d'hora, un remat forçat de Martínez ha acabat botant sobre la creueta del pal llarg de la porteria avui defensada per Eloi. Al minut 24, la primera diana del partit. Centrada de l'exjugador gracienc Peque per la dreta, molt bombejada i el també exescapulat Èric Blasco que ha signat un dels gols de la lliga. Xilena -marcant tots els temps i amb una perfecta execució plàstica- que s'ha colat al fons de la xarxa sense oposició possible.

Quan l'Europa intentava trobar resposta i reacció al 0-1, ha arribat gairebé sense buscar-ho el 0-2. Guillem ha fet un clar penal sobre Rueda que Aitor s'ha encarregat de transformar-lo des dels onze metres. 0-2 a l'electrònic i el primer temps que s'ha començat a fer molt llarg per un Europa que necessitava un 'temps mort' (la mitja part) per reordenar idees i mentalitat. Un xut de Charly Ruiz al minut 44 i que ha trobat com oposició el cos de Pociello ha estat la segona i darrera bona opció del primer temps per fer diana.

El canvi de xip que el partit reclamava ha tingut lloc a la represa. Des de la banqueta, a més, s'han fet els tres canvis de cop al descans. No obstant, aquesta reacció no ha vingut acompanyat d'efectivitat. L'Europa s'ha posat la granota de feina però a estones per falta de generar una darrera passada clara o un desequilibri en el mà a mà, a estones per uns pocs centímetres de mala punteria, res ha mogut el marcador.  Primera opció als cinc minuts per Javi Lara, trobant una bona resposta de Pociello enviant a córner. A la sortida d'aquest córner, Javi Sánchez ha enviat la rematada al travesser.

Al minut 62, rematada de Cebri molt potent que Pociello s'ha trobat damunt del cos i ha aturat en dos temps. També en dos temps ha tornat a intervenir amb encert el porter del Masnou vuit minuts després. Xut de Camacho al pal i després d'aquest impacte, Pociello ha tornat a evitar el gol en el rebot de la fusta gairebé sobre la línia.  Al minut 89, una forta entrada de Rueda li ha suposat la vermella directa en una fase del partit on la inferioritat s'ha tornat intrascendent pel seu desenllaç.

El xiulet final del col·legiat Congost Larrosa ha tancat la carpeta de la temporada regular 2013/2014 amb l'Europa repetint tercera posició com l'any passat i, en el cas d'avui, amb el Masnou salvat del descens directe i també del no compensat per mantenir-se un any més a Tercera Divisió -els maresmencs ho han celebrat sobre la gespa com mereixien-. L'Europa ja espera rival per la promoció. Sortirà del sorteig de demà a la tarda a la seu de la RFEF.

Lliga · J38 · Estadi Nou Sardenya · (11/05/14) · 1.300 espectadors

EUROPA:Eloi, Guillem, Alberto, Víctor Duran, Cuadras (Marc Esteban, 45'), Javi Lara, Diego, Guzman (Rovira, 45'), Javi Sánchez, Charly Ruiz (Camacho, 45') i Cebri.

MASNOU:Pociello, Héctor, Rueda, Martínez, Reina, Jonathan Ferreira, Peque (Pere Olivé, 84'), Ñito, Alabau (Jordi Sánchez, 71'), Aitor i Èric Blasco (Dani, 78').

ÀRBITRE:David Congost Larrosa (Sabadell).

TARGETES:Grogues a Guillem, Alberto, Víctor Duran, Cebri i Camacho (Europa) i a Pociello, Peque i Èric Blasco (Masnou).

GOLS:0-1 (Èric Blasco, 24'); 0-2 (Aitor -p-, 32').

INCIDÈNCIES:Darrer partit de la lliga regular 2013/2014. Les penyes Caliu Gracienc i Torcida Escapulada han fet entrega dels seus respectius trofeus de final de temporada. En el cas del Caliu, el trofeu 'Jugador amb més Caliu' l'ha rebut el davanter Javi Sánchez i en el cas de la Torcida, el trofeu 'Àlex Delmàs? al millor jugador ha anat a parar a mans del porter Rafa Leva.