Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Víctor Martínez: "Després del sotrac, anem posant les coses de mica en mica a lloc"

21 Març 2017 Àngel Garreta
Martínez repassa l'actualitat del club Martínez repassa l'actualitat del club Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Un mes i mig després d’agafar el comandament del club, els mitjans oficials entrevisten per primera vegada el nou president, Víctor Martínez.

Com resumiria les primeres setmanes de mandat?
Ho definiria com intens. Primer d’una intensitat agradable i satisfactòria, acabàvem d’aconseguir l’objectiu marcat, ni més ni menys que dirigir el club que ens estimem i portem molt endins, tot i que no de la forma que teníem prevista, ja que no comptàvem amb la retirada de l’altre candidat. Després de la pressa de possessió amb la Junta en funcions, la sensació va ser de perplexitat i preocupació veient com estaven els temes, tant els del dia a dia com els de mig i llarg termini (contractes, patrocinadors, personal, proveïdors...) i així continuem encara avui dia, sense entendre el perquè de moltes coses, però, després del sotrac, posant-les de mica en mica a lloc.

Com s’ha viscut i gestionat logística i emocionalment dins la nova junta la pèrdua de la gestió del Camp de l’Àliga per part de l’anterior directiva?
Primer amb sorpresa i incredulitat, després amb indignació. La pèrdua de la gestió de l’Àliga ha estat, segons el meu punt de vista, d’una negligència i deixadesa de funcions total per part de l’expresident De Bode i la seva Junta Directiva. Ja va quedar patent quan, a l’Assemblea General Ordinària, vint dies abans de la data de presentació del concurs i amb les festes de Nadal pel mig, el Secretari de l’anterior Junta Directiva va demanar ajuda als socis que tinguessin coneixements en aquests tipus de concursos. Davant d’aquest fet, membres de l’actual Junta Directiva van parlar l’endemà amb el Secretari, recomanant-li que si no eren capaços de completar la documentació i, degut també a la falta de temps davant un tema clau, acudissin a un professional per a què es fes càrrec dels tràmits pertinents per presentar la licitació amb garanties. La resposta va ser que ja estava en mans de professionals i que havia demanat ajuda a l’Assemblea perquè ell sempre busca la col·laboració dels socis però que aquests no s’havien de preocupar. Ha quedat demostrat que això no va ser veritat.

Això ho canvia tot de cara als objectius de la temporada 2017/2018?
Canvia moltes coses, en primer lloc la planificació. La previsió quan vam entrar era tenir a finals de març el 80% de la planificació feta quant a Futbol Base i Escola. Amb aquesta pèrdua tot s’està retardant. Hem passat de ser els gestors de la instal·lació a haver de negociar, de forma que a hores d’ara encara no podem saber exactament les hores i horaris en què podrem fer-ne ús. Això, a més, comporta la pèrdua definitiva d’ingressos econòmics, fora de les quotes de base. Haurem de pagar lloguer per entrenar i jugar partits on fins ara era casa nostra.

En breu hi haurà una Assembla Extraordinària per explicar al soci el tema de l’Àliga, el resultat de l’auditoria interna i qualsevol altre assumpte que vostès s’hagin trobat com herència. Hi haurà més sorpreses negatives?
Encara és d’hora per entrar en detalls, però si puc avançar que hi ha sorpreses, sobretot pel que fa a gestió i també de col·laboració. En aquest últim punt m’estic referint únicament a l’expresident Guillaume De Bode, que tot i els diversos requeriments encara no ha permès que el club faci ús d’alguna de les propietats de l’entitat. Naturalment, la Junta Directiva actual es veu en la necessitat i obligació de defensar el club i, una vegada els advocats i els auditors acabin la seva feina, si és el cas i si els socis així ho creuen oportú, es demanaran responsabilitats civils i penals.

Quin missatge d’optimisme es pot donar a les famílies de base?
Una vegada assumida la pèrdua de la gestió del camp de l’Àliga, ens trobem amb la necessitat de negociar amb els nous gestors. Cal dir que l’Ajuntament va preveure en el plec de clàusules tècniques que en la programació d’usos el CE Europa té la condició d’usuari preferent, la qual cosa li garanteix un determinat nombre d’hores entre setmana per entrenaments i de cap de setmana per a la disputa de partits. Respecte a la temporada actual, en les converses mantingudes amb el nou gestor del camp de l’Àliga, la Fundació Marcet, ens ha comunicat que no variarà en absolut la disponibilitat del camp per part del CE Europa. D’altra banda s’està intentant arribar a acords amb altres institucions, que puguin afavorir a tots, i que ens podrien permetre disposar de nous espais.


170321 entrevista 1

Un cop assumida la nova realitat, quines línies mestres dibuixa la nova junta que vostè encapçala?
Una reorganització en l’àmbit estructural de pressupostos que creiem està totalment descompensada i en alguns casos lluny de la realitat del club. Treballar perquè l’impacte de la pèrdua de la gestió de l’Àliga, a partir de la temporada vinent, sigui el més suau possible. Esportivament, classificar tots els equips en les posicions més dignes possibles, intentant no perdre cap categoria i aplicar de cara a la pròxima temporada l’esquema de Futbol Formatiu i Escola descrit en el nostre programa.

L’aposta per la base, a nivell esportiu, serà més forta que mai ara?
L’aposta per la base, a escala esportiva, ja era una aposta molt forta en el nostre programa electoral, per tant no podem dir que sigui una aposta sorgida de la necessitat del moment actual. Sempre hem cregut en la base i apostarem per ella, intentant que en el temps més curt possible comenci a donar fruits. De moment en el Primer Equip, i encara que aquesta Junta Directiva no ens hem de penjar cap medalla per això, ja que ha estat una iniciativa personal del cos tècnic, destaca Ignasi Varona, jugador sorgit del planter europeista i en el qual ja s’emmirallen els jugadors de la base. Aquest és el camí i el futur que pensem ha de seguir el CE Europa, un equip format majoritàriament a la casa i reforçat per jugadors que marquin les diferències per experiència i qualitat.

Quins aspectes del club creu que han començat a millorar amb l’arribada de la nova junta?
Sincerament, a primera vista i des de fora, no crec que encara s’hagi vist un canvi, almenys de forma significativa. Internament estem intentant que les relacions institucionals facin un gir buscant una cordialitat i un grau de complicitat que acabi creant una sinergia comú en benefici de tots. Igualment, ens estem reunint amb els patrocinadors i proveïdors actuals per tal de continuar i millorar en les nostres relacions, ja que en molts casos la comunicació era escassa o pràcticament nul·la.

Com va viure Sant Medir?
De forma molt diferent de com l’he viscut tota la meva vida. Com a gracienc, del carrer Berga, quasi sempre l’he viscuda a Gran de Gràcia/Sant Marc, davant de la botiga Les Columnes (avui McDonald’s). Però aquest any ha estat molt diferent, he tingut l’ocasió de viure Sant Medir ‘des de dalt’, des del camió d’Els Ben Plantats. L’experiència ha estat molt positiva i la sensació ha estat de més compromís amb la festa i Gràcia. M’agradaria repetir.

L’impuls social del club serà clau en el seu mandat?
Sí. Aquesta Junta Directiva té molt interès en què la faceta social sigui de gran importància, tant en l’àmbit gracienc com de ciutat. Al respecte i tal com he manifestat en diverses ocasions, la Comissió Social del club, encapçalada per un grup de socis, ha fet en els últims temps una excel·lent tasca, a pesar del poc suport des de la direcció del club i del seu pràcticament nul pressupost econòmic. La idea d’aquesta Junta, on hi ha un directiu encarregat de l’àrea social, és donar el màxim suport possible a aquest grup i animar-los en la seva tasca. La participació en la festa de Sant Medir, amb colla pròpia del club i la col·laboració amb La Marató de TV3 són els últims exemples de l’activitat i efectivitat de la Comissió Social del club.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics