Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Òscar Belis, nou coordinador de l'Escola

23 Juny 2017
Belis en la darrera festa de cloenda de l'Escola Belis en la darrera festa de cloenda de l'Escola Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

La coordinació esportiva de l'Escola de Futbol ja té relleu en la figura d'un home de la casa, Òscar Belis. L'entrevistem en aquest article.

Òscar Belis (28/08/88, Barcelona) duu més d'una dècada vinculat al CE Europa en diferents etapes com a jugador, entrenador i coordinador i ara prendrà el relleu de Xavi Lucas en la direcció de l'Escola. Va començar al Futbol Formatiu de l’Europa com a jugador en edat aleví de segon any i fins a juvenil de primer any. Sis anys com a jugador dins del club. L’últim any de jugador va començar a compaginar-ho amb fer d'entrenador d'un equip de l'Escola. El 2007 dirigeix un equip infantil de la Fundació i, des de llavors, cada any s¡ja fet càrrec d’un equip del club, sempre en etapa infantil o cadet.

Aquesta funció, durant alguns anys, la va poder compaginar amb fer d'entrenador de l’Escola o segon entrenador d’altres equips del club. Les últimes 4 temporades ha estat coordinador dels equips de Futbol 7 junt amb Ramon Gatell i el mateix Xavi Lucas.

Com et proposen el relleu al capdavant de l’Escola?
La proposta arriba després que en Xavi Lucas comuniqués a l’actual Junta Directiva la seva decisió de deixar el càrrec com a director i responsable de l’Escola de Futbol. És aleshores quan el president Victor Martinez i la seva junta directiva em comuniquen que han pensat en la meva persona per a ser el relleu al capdavant de l’Escola.

L'aposta és seguir mantenint l'Escola amb igual funcionament?
L’aposta és persistir en allò que tant èxit està donant a l’Escola durant tota l’etapa en la que en Xavi Lucas ha estat al capdavant. Mantenir el mateix criteri educatiu i esportiu, on famílies i fills puguin gaudir de l’esport. El més important és que els nens s’ho passin bé mentre juguen a futbol, per tal que puguin aprendre a practicar un esport però a la vegada a formar-se com a persones.

Qui t'acompanyarà en la coordinació? Hi haurà canvis?
Durant aquesta etapa seran dues les persones que m’acompanyaran com a coordinadors, un al Camp de l’Àliga i l’altre al Nou Sardenya. Victor Moreno, actual entrenador del Cadet B, exentrenador d’equips de base i exmonitor de l’Escola, serà el responsable del Nou Sardenya, mentre que David Sasson, exjugador del club, actual monitor de l'Escola i segon entrenador d’equips de Futbol Base, serà l’encarregat de coordinar el camp de l’Àliga.

Hi haurà reunió amb les famílies per explicar els canvis?
Com s’ha fet cada any, al setembre es realitzarà la tradicional reunió a La Sedeta per explicar el canvi de direcció així com tot el funcionament de l’Escola.

Des de la direcció del club s'aposta per la gent de casa en la coordinació esportiva de base i escolar. És el camí a seguir?
Crec que tenir un gran sentiment de pertinença cap el club ajuda a augmentar considerablement dues de les capacitats més importants a l’hora d’afrontar qualsevol feina, actitud i persistir. Podran sortir les coses millor o pitjor, però el fet de sentir-se a casa fa que aquestes dues capacitats sempre estiguin presents per tal de voler el millor pels teus, pel teu club.

L'Escola mantindrà la denominació d'equips per països, el sistema de lliga i de copa? O hi haurà variacions?
Com he comentat anteriorment, la idea és seguir amb la mateixa dinàmica que fins ara. Valorarem si pot haver variacions que puguin enriquir encara més l’Escola, però sempre sóc partidari que, quan una cosa funciona, són pocs els canvis que s’han de fer.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics