Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Alegre: "Primer és ser persona i després l'esport"

14 Novembre 2018 Sonia Pérez
Marc Alegre Marc Alegre Sonia Pérez

Als mitjans oficials del club parlem amb el responsable coordinador dels equips de Futbol 11 dins el Futbol Formatiu de l'entitat.

Alzamora, Gramenet, Badalona, Júpiter… Marc Alegre compta amb una gran experiència dins una àmplia varietat de clubs catalans, però sempre acaba tornant a l’Europa. Tres etapes, iniciades els anys 2006, 2011 i 2017, com entrenador d’Escola, de Futbol Formatiu i, actualment, com a coordinador del Futbol 11, formen els 8 anys al club escapulat. Realitza la gestió administrativa i esportiva dels equips del Nou Sardenya. Metodologia d’entrenaments, seguiment del dia a dia dels equips, dels partits, suport tant a entrenadors com a jugadors i captació, són alguna de les seves feines al club.

Què es transmet als entrenadors des de la coordinació per a fer la feina?
Primer de tot implicació amb una sèrie de valors a nivell de persona i després, a nivell esportiu, marcar el que volíem.Crec que la gent s’ha adaptat força bé i estem contents.

Quin ha estat el teu millor moment al davant de la coordinació de l’Europa?
Jo crec que com a més important o notori, l’ascens del Juvenil A, però estic content també amb altres parcel·les. Hi ha més coses que també et fan estar content. Amb l’Infantil A, tot i que no va ser dins de la temporada, vam ascendir com a segons. Era merescut perquè havíem fet un munt de punts i va ser una alegria per a mí.


181114 alegre 1

 

Parlaves del Juvenil A, esperàveu aquest inici a Divisió d’Honor?
Realment no (riu), Gonzalo treballa molt bé, ell i el seu grup, i estem molt contents. Ja sabíem que seria un equip competitiu però ni molt menys esperàvem això.

L’objectiu de l’equip és el mateix que a inici de temporada?
Encara queda molta lliga i continua sent la salvació. Sí que és veritat que si arribem a les ultimes jornades i estem allà, pots canviar l’objectiu, però en principi no ha canviat. Pas a pas, encara queden moltes jornades i això és un camí molt i molt llarg.

Com van els altres equips de futbol 11?
Bé, la veritat és que bé. El Juvenil B per plantilla pot tirar més amunt. Juvenil C ens costarà però ho assumim i veure’ls entrenar dona gust. Cadet A, està competint molt bé. Cadet B va líder, està jugant molt bé a futbol i és una satisfacció. Cadet C està responent força bé a les expectatives. Cadet D també bé. Infantil A va traient puntets dintre de Preferent, que és difícil. El C juga molt bé a futbol, el B també... Així doncs, la satisfacció és molta.


181114 alegre 2

 

Quins principis clau creus que s’han de treballar al Futbol Formatiu?
Primer que siguin persones més enllà de l’esport. Al tema de valors li donem molta importància: el respecte al rival, saber guanyar, saber perdre, educació... coses bàsiques, com donar la mà, que creiem que són importants. Després alguns arribaran o no, així que primer és ser persones, tenir valors.

Formació o competició?
A Pep Guardiola quan va agafar el Barça B, i ho poso sempre com exemple, li van dir “formació o competició?” i va dir “no entenc la formació sense la competició”. Jo vaig una mica per aquí. Crec que es pot formar però no exclou competir, jo crec que són dos coses que es poden complementar.

Quines són les teves aspiracions esportives a nivell personal?
No m’ho he plantejat encara. Vull, en un futur, obtenir el títol d’entrenador nacional, que és el nivell que em falta, però és molt difícil arribar a ser bon entrenador i els meus topalls no són massa llunyans. Potser una Primera Catalana o Tercera...però estic molt content al futbol de base i m’agrada. De moment tampoc em plantejo, a nivell personal, molt més enllà de la propera temporada.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics